Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

ZAUSTAVLJENA HRVATSKA!!

Slučaj sutkinje Ivane Domić koja je oštetila stotine ljudi na Braču ZAKONSKI im otevši zemlju,a pri tome još daje izjave 'kako je sve radila po zakonu', savršena je ilustracija filozofije, stavova, namjera,ciljeva,rada,nerada,kradje,izigravanja zakona i morala hrvatskih političara.
Naime,ta sutkinja je u isto vrijeme (dan,sat,minutu) zakazivala više rasprava.
To,naravno, smatra zakonitim.
Eto njenog (političkog) zakona,koji je ustvari bezakonje.

Ivo Sanader,kao jedan od bijednih dijasporskih otpadaka,koji se na temelju laži i obmana o svojim poduzetničkim uspjesima i imetku u Austriji i Njemačkoj obogatio u Hrvatskoj (na račun njenih gradjana, odnosno nas koji pišemo i čitamo ovaj blog);
Miomir Žužul,komunistički kmet;
i
Jadranka Kosor,koju čak ni otac neće priznati,o takvom je ogavnom stvorenju riječ;

predstavljaju humanoide koje je HDZ STVORIO. Oni nisu stvarali niti HDZ a još manje Hrvatsku. HDZ je organizacija kojoj ova trojka duguje sve, a iz koje su izbacili ili minimalizirali sve one koji SU HDZ STVARALI.

Sanader je pretvorio i privatizirao HDZ najgorim načinom pretvorbe i privatizacije, odnosno javne bezočne pljačke u kojoj je sudjelovao i Herr Ivo tada kao zagrebački podstanar (unatoč činjenici da se promovirao kao uspješan i bogat poduzetnik iz dijaspore,koji k tome ima još i doktorat iz književnosti).

Veličina ove troje hebivjetara mjeriti će se jedino u veličini štete,i to nepopravljive,koju nanesu Hrvatima i Hrvatskoj.

Evo rezultata glasovanja na Latinici o tome treba li Žužulu biti uručena ostavka,makar Sanader ima i svoje ankete,kako sam kaže. 91 posto Hrvata smatra da Žužul mora odstupiti, a da sm ja predsjednik RH Žužul bi trebao dokazati svaku kunu imovine koju je stekao u državi protiv koje se ideološki i politički,sa svojopm suprugom, borio!!!

U HTV-ovoj emisiji Latinica emitiranoj u ponedjeljak govorilo se problemu korupcije u Hrvatskoj, a glavna tema bila je posljednja afera ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Svi gosti Latinice, osim gospodarstvenika Davora Šterna, nedvosmisleno su ustvrdili da je ministar u slučaju Imostroj bio u sukobu interesa.

U emisiji su gostovali ekonomist i publicist Duško Kalođera, novinar Jutarnjeg lista Hrvoje Appelt, psihologinja Mirjana Krizmanić, predsjednik udruge Partnerstvo za društveni razvoj Munir Podumljak, gospodarstvenik Davor Štern, te bivši visokopozicionirani IDS-ovac Bruno Poropat.

Emisiju je započela reportaža o aferi Imostroj, u kojoj je jasno pokazano da je ministar Žužul po izbijanju afere u nekoliko navrata lagao javnosti o slučaju. Urednik i voditelj emisije, Denis Latin, kazao je kako je u emisiju zvao ministra Žužula, kao i članove Vlade i HDZ-a, ali nitko od njih nije želio nastupiti u Latinici o korupciji.

Josip Kregar, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu, je komentirajući slučaj Žužul u prilogu Latinice kazao kako je ministar pokazao veliku inteligenciju i političku snalažljivost. Žužul je, tvrdi Kregar, klasičan sukob interesa pretvorio u političko pitanje.

"Došlo je do zbunjivanja javnosti zbog velikog broja kontradiktornih izjava, a najvažniji dio svega je činjenica da je Žužul član Vlade koja je donosila odluku o otpisu duga Imostroju, a nije obavijestio Vladu da on tu ima osobni interes." - dodao je Kregar.

Bivši ministar gospodarstva, Davor Štern, jedini je barem donekle stao na stranu ministra Žužula, ustvrdivši da je za njega samo nalaz Državnog odvjetništva meritoran u tom slučaju, a Državno odvjetništvo ustvrdilo je da u Žužulovom postupanju u slučaju Imostroj nije bilo kaznene odgovornosti.

Psihologinja Mirjana Krizmanić odmah je odgovorila Šternu, kazavši kako možda nema kaznene odgovornosti, ali bi netko tko predstavlja Hrvatsku u pregovorima s EU morao biti i politički i moralno odgovoran, o čemu pak odlučuju Vlada i birači."

"Birači su u anketama već rekli da postoji odgovornost i da bi trebao otići. Bilo bi moralno od Žužula da sam sebe zapita štete li njegovi postupci Hrvatskoj." - dodala je Krizmanić.

Predsjednik udruge Partnerstvo za društveni razvoj, Munir Podumljak, podsjetio je i na ostale afere u koje je Žužul bio upleten. Iznošenje netočnih podataka u imovinskoj kartici, lobiranje za Bechtel, neplaćanje poreza i na koncu slučaj Imostroj, sve su to po Podumljakovom mišljenju i više nego dovoljni razlozi da Žužul zbog odgovornosti prema građanioma podnese ostavku. Podumljak je naveo i primjer nizozemske predstavnice u Europskoj komisiji, ujedno i zastupnice osam velikih tvrtki. Ona je odmah po stupanju na dužnost upozorena da će dobiti otkaz ukoliko bilo koja od tih tvrtki bude na bilo koji način povlaštena u odnosu na druge tvrtke.

Duško Kalođera, ekonomist u publicist, istaknuo je da je Žužul do 91. godine bio maltene siromah, a danas je jedan od najimućnijih građana Hrvatske.
"Mene zanima kako je u 10 godina stekao takvo bogatstvo a da ga nitko ne pita kako je to stekao i je li na takve prihode platio porez državi." - dodao je Kalođera.

Pitanje upućeno gledateljima glasilo je "Podržavate li smjenu ministra Žužula?", a na njega je potvrdno odgovorilo čak 91 posto anketiranih. Čak 67 posto od njih kao razlog je navelo da je Žužul nakon niza afera postao negativan moralno etički primjer.

9 posto gledatelja protivi se Žužulovoj smjeni, a zanimljiv je i podatak da samo 15 posto od njih smatra da "Žužulov nastup i držanje odaju nevinog čovjeka".








Post je objavljen 25.11.2004. u 10:35 sati.