Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Problem broj 23.

Ovo htjedoh postaviti odmah po povratku, ali eto viša sila; blog bijaše u problemima. A sada evo što bijaše pripremljeno i čekalo.
Petak je 19. studenoga. Jutro u Osaki. Još poneka kap kiše. Ne smeta nam, iako imamo kišobrane, koje smo stekli ovdje. Prošlo je 8 sati, a sve je još zatvoreno. Kako vrijeme prolazi sve je više ljudi. Žure na posao. Oko 9 nastaje prava strka. Projuri i poneki bicikl. Silazimo stepenicama put subwaya. Valjda ćemo tamo naći nešto, jer smo već i podosta gladni. U hotelu nam je samo nočenje, a za doručak se snalizimo u gradu.
U podzemlju mnoštvo je dućana i radnji. Pravi mravinjak, ali i to je još uglavnom zatvoreno. Nalazimo ipak jednu restoraciju za brzu klopu. Nemamo velikih odlučivanja ‘Bi - ne bi’. Ili uzmi, ili šeći dalje gledajući zatvorene dućane. Naručili smo prema slici. Sjedamo. Digao nam se i jedan gospodin, kako bi svi bili na okupu za istim stolom.
Čekajući dolazak klope, listam japanske sportske novine, neki dnevni sportski list. Tražio sam u njemu i našao!!! Evo vam ga na slici posta. To sam našao. Znam da ovdje svake dnevne novine redovno objavljuju po jedan go-problem. Uz ovaj je u ovim novinama stajao broj 17.788. Lijep je to broj problema. Da, to je samo u tim novinama, a ima raznih dnevnih listova, a koliko znam, svaki ima problem.
Tea je odmah zagrizla rješavajući ga. Ja sam problem malo zarotirao. Ako ste slučajno čitali ove novine, da vam malo zamutim. Možda će vam izgledati kao nešto novo. Glavni razlog rotacije su ipak pixeli, koje imam na raspolaganju u blogu.
Gospodo izvoliju! Pred Vama je pravi friški japanski go-problem. Bi ga ja del i prije u blog, al nisam imal do sad interneta.
Rješenje kroz dan-dva. Ne zaboravite, crni igra prvi i treba zrušiti beloga. Beli se, pak, mora odupirati najjače kaj može. Znači crni zruši beloga, bez da mu ovaj i malo popušta.
Povratnik iz Zemlje izlazećeg Sunca bl. Muradenu


Post je objavljen 24.11.2004. u 07:46 sati.