Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Nova "napetica" Gorana Tribusona!

Kada poduzetnik Svilar naruči od privatnog istražitelja Nikole Banića praćenje svoga sina Arna koji mu je iz sefa ukrao mapu s četrnaest crteža u tušu i ugljenu s motivima pariških mostova, za koje su hrvatski kunsthistoričarski eksperti potvrdili da pripadaju opusu hrvatskog slikara Josipa Račića, njegov život počinje prerastati u noćnu moru. Nastojeći otkriti kome je mladi Svilar nudio ili prodao crteže, Banić otkriva sve zloće tajkunske Hrvatske suprotstavljene osiromašenima i ogorčenima, svu bahatost i oholost zlatne mladeži te nesnosnu glupost i površnost tzv. estrade i domaćeg jet-seta.
Naravno, Svilar i njegova svita nisu jedini koji muče Banića. Nika se zbog straha od braka vratila iz Londona, a Lidija mora hitno na skupu operaciju...

Gorana Tribusona mislim da je sasvim izlišno posebno predstavljati jer sumnjam da itko tko zaviri na ovaj blog nije čitao barem jednu njegovu knjigu. Kao i u dosadašnjim romanima s privatnim istražiteljem Nikolom Banićem "Zavirivanje" , "Siva zona" , "Dublja strana zaljeva", "Noćna smjena" i "Bijesne lisice" — i u novome krimiću "Gorka čokolada" Tribuson vješto i britko secira socijalnu zbilju.
"Gorka Čokolada" događa se sada i ovdje, u Hrvatskoj, koja se uči klasnome društvu utemeljenome na novim bogatašima i novim siromasima, a nije nevažno znati da inspektor Banić još uvijek služa jazz, pije pivo i puši Marlboro.



Post je objavljen 23.11.2004. u 16:52 sati.