Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Sjene Vitezova vjetra

U dubinama Sunčevog sustava, s one strane meteorskog pojasa, na najvećem Balamungovom Mjesecu Togha, u studenoj pustoši, ispod čipke raskošnih meteora, davno prije potonuća Atlantide i slavnih gradova, cvjetala je sada uništena civilizacija Xawyaraca …
Negdje na polovici noći Nyghtanunha, u gluho doba, kada su Vitezovi vjetra već sjedili okolo vatri ogrnuti svojim plavim plaštevima i kada je dah strašne Athumazye smrzavao krošnje srebrenog bora, Sychyte su zapamtile još nešto. Najstariji Vitez vjetra, mirno pušeći svoju lulu, podigne ruku i glasno nekoga pozdravi:
NEKA VAM NOĆ BUDE SKLONA , ČUVARI SHAGANOVA MAČA !
Sychyte nisu nikoga vidjeli, ali su bili uvjereni da su tog trenutka Vitezovi vjetra nekoga ili nešto vidjeli, čak su se i s nekim ili nečim pozdravili. Govore da je tog trenutka počeo Starghatanunh – vrijeme kada se Vitezovima vjetra pridružuju njihove sjene, a to je bila još jedna od tajni Vitezova vjetra. Bili su to Čuvari Shaganovog mača, Oni koji su se vratili ili Sjene Vitezova vjetra. Ta tajna živjela je u pećini Wyghena, Snježne planine na kojoj se pojavio Shagan. Ti Čuvari Shaganovog mača pojavili bi se uvijek u opasnosti po Shagana i borili bi se uz bok Vitezova vjetra, a zanimljivo je to da je njihov broj jednak broju Vitezova, pa su zbog toga od Okolnih naroda nazvani i Sjene Vitezova vjetra. Alanđani su ih nazivali Xawyarcy, a oni Shagana Medyay, dok su pak oni Alanđane nazivali Hrabri narod ili Oni koji idu uspravno. No, zapravo oni su preživjeli borci s Mjeseca Togha. Bili su oni fantastični ratnici i borci, naoružani trozubcem i mačevima sličnim Shaganovim, samo što su njihovi mačevi svjetlucali u drugom spektru potpuno različitom od spektra Shaganovog mača.
No, bilo kako da bilo Sychythe su zapamtile da su Sjene Vitezova vjetra zajedno s njima u doba Tanghatanunha sjedili oko vatri i čekali pojavu Hawalandha.


Post je objavljen 17.11.2004. u 22:53 sati.