Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blog1

Marketing

Skype besplanto telefoniranje preko internet

Da li biste voljeli da telefonirate preko Internet konekcije? Dopada vam se da je nešto besplatno? Ako ste na oba pitanja odgovorili potvrdno, posjetite stranice www.skype.com i skinute besplatni telefonski klijent ove kompanije, skype 10.
Uz pomoć njega 8 i računala opremljenog mikrofonom i široko pojasnom konekcijom ) moći ćete besplatno da nazovete bilo kojeg od 20 miliona korisnika skypea širom svijeta.
Kada instalirate softver, traži će od vas da se registrirate i odaberete ime. Nakon registracije, priključite mikrofon i slušalice i spremni ste za besplatno telefoniranje. Za razliku od komercijalne ponude glasa preko IP-a koja postoji na tržištu ( kao što je Vonage), Skype ne zahtjeva mjesečnu pretplatu. Međutim, da biste besplatno telefonirali, morate sa svoga računala da pozovete drugo računalo koja moraju biti spojena na Internet. Skype koristi peer-to.peer tehnologiju, sličnu onoj koju koristi Kaaza. Pošto vaš poziv putuje preko neregistrovanog djela Interneta, kvaliteta zvuka kreće se u rasponu od vrlo dobrog, do onog kakav je kada razgovaramo preko mobilnog telefona. Skype klijent vam pokazuje ukupan broj trenutnih korisnika koji su aktivni. Možete da koristite napredno pretraživanje da biste pronašli korisnika na osnovu prijavljenog imena i prezimena, datuma rođenja, kao i drugih kriterija koje oni mogu unijeti u svoj profil. Novost u verziji 10 je SkypeOut. To je servis uz pomoću kojega možete obavljati pozive prema fiknom telefonu, ali to nije besplatno. Morate otvoriti nalog koji stoji 10 eura, cijena razgovora je 2centa/min.
Uvijek možete razgovarati besplatno putem Interneta sa bilo kojim korisnikom koji isto ima Skype.

Besplatni Download
URL: www.skype.com
Ocjena 3


Post je objavljen 17.11.2004. u 00:24 sati.