Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vege

Marketing

NAPOLITANSKI KOLAČ OD SIRA



Tijesto:

1 šalica oštrog brašna
1 šalica preprženih mljevenih lješnjaka
1/2 šalice šećera u prahu
4 žlice rastopljenog maslaca
voda

Sastojke pomiješamo i rukama umijesimo glatko čvrsto tijesto dodajući vodu. U tepsiju premazanu maslacem i posutu brašnom prstima utisnemo tijesto na debljinu od oko 1 cm.

Smjesa za 3 kreme:

4 kisela vrhnja od 20% m.m. za meki sir
3 dl slatkog vrhnja
3 dl kiselog vrhnja
3 dl šećera u prahu
1 prašak za puding od čokolade
2 žlice naribane čokolade

Od 4 kisela vrhnja napravimo krem sir: vrhnje stavimo u gazu i rukama gnječimo dok ne istisnemo vodu i ne dobijemo meki sir.
Sir pomiješamo sa slatkim i kiselim vrhnjem te šećerom. Dobivenu smjesu razdijelimo na 3 jednaka dijela.
U prvi dio dodamo prašak za puding od čokolade i naribanu čokoladu.
U drugi dio dodamo prašak za puding od vanilije i 1 žličicu vanilin šećera.
U treći dio dodamo prašak za puding od jagode i 3 žlice džema od jagode.

Na tijesto prvo izlijemo kremu od čokolade, zatim vrlo pažljivo kremu od vanilije i kremu od jagoe tako da se ne pomiješaju.
Tepsiju stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pečemo dok krema ne dobije zlatnožutu boju. Tada kolač pokrijemo folijom, temperaturu smanjimo na 150 stupnjeva i pečemo još otprilike 45 minuta. Nožem provjeriti da li je tijesto pečeno i ako je, izvadimo kolač iz pećnice. Ostavimo ga da se hladi i učvrsti. Servira se hladno.

Buon apetit!:)


Post je objavljen 16.11.2004. u 19:39 sati.