Movie: Roman Holiday (Praznik U Rimu) - Press Pause - Blog.hr
11.07.2009.
Movie: Roman Holiday (Praznik U Rimu)

Originalni naslov: Roman Holiday
Redatelj: William Wyler
Uloge: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 118'
Godina: 1953.
Trailer: LINK
Download: LINK




Priča o mladoj princezi koja, sputana okovima koje joj je položaj nametnuo, bježi kako bi iskusila život na ulicama Rima.


MSG Umorna i iscrpljena nakon niza diplomatskih posjeta, princeza Anna (Audrey Hepburn) dolazi u Rim na još jedan protokolarni izlet. Na kraju još jednog napornog dana bježi iz palače u kojoj je odsjela kako bi iskusila pravi Rim iz perspektive običnog čovjeka.

Upoznaje Joea Bradleya (Gregory Peck), američkog novinara koji ju na prvi pogled ne prepoznaje no zbog prirode njegova posla se i to ubrzo promijeni. On u Anne vidi veliku, ekskluzivnu priču o životu princeze na ulicama Rima te će se ubrzo naći u ulozi njenog osobnog vodiča, dok će njihovo novopečeno poznanstvo prerasti u nešto puno više. (filmski.net)


Veliki sam fan klasika, osobito crno-bijelih. I još kad se uz to doda i Audrey Hepburn, znate da će me film oduševiti. Još jedna u nizu predivnih ljubavnih priča s Audrey u glavnoj ulozi, stvarno je bila velika glumica. Za ovu ulogu dobila je i Oscara, koji je definitivno zaslužen.

Ljubavna priča koja neće završiti kao sve ostale, ali će biti predivna dok traje. Audrey je stvarno bila jedna prelijepa žena u svojim mladim danima, ne vjerujem da su u ono vrijeme mogli naći ikoju ljepšu glumicu da igra ovu ulogu, a da joj ljepše stoji kruna na glavi nego samoj Audrey. Film ima i smiješnih scena, ali ako niste navikli gledati klasike, ili niste njihov fan; film vas vjerovatno neće zaintrigirati.
Jedna od poznatijih scena iz filma je ona kada se Anna i Joe Rimom voze na vespi, i kada zajedno provode taj ‘čarobni’ dan. Gregory Peck je također za ono doba bio poprilično lijep muškarac, dobro pristaje uz Audrey. Osim Oscara za glavnu ulogu, kojeg je odnijela Audrey; film je dobio još 2 Oscara.


Film je poseban jer ima tu neku čarobnu ljubavnu priču, kakve se danas više ne snimaju. Danas možemo pogledati samo romantične komedije u kojima se većinom glavni par ne voli, sve do trenutka kada shvate da se vole. I takav film kasnije se ocjeni sa 'predvidljiv'. I istina je da se ovakvi filmovi kao oni iz vremena Audrey Hepburn - jednostavno ne mogu više napraviti. Ni za koje novce. S time se možemo pomiriti. Više nema pravih ljubavnih priča. Točka.
Kraj nije onakav kakav se očekuje u ljubavnim pričama. I zbog toga mi se još više sviđa. U zadnjoj sceni konferencije za novinare, Audrey mi je ljepša od ikoje glumice ikad, ta završna scena mi je najdraža u cijelome filmu. Toliko toga očekujete da će se dogoditi tih zadnjih nekoliko minuta filma, a ne dogodi se. Glazba u filmu je čista petica, savršeno je uklopljena u završnu scenu gdje Gregory zamišljeno odlazi iz dvorane, i kad se pojavi onaj veliki 'The End'. Predivno.

Meni osobno jedan od najljepših klasika ikada.

''Princess Ann: I have to leave you now. I'm going to that corner there and turn. You must stay in the car and drive away. Promise not to watch me go beyond the corner. Just drive away and leave me as I leave you.''


Lucy
18:32 - Komentiraj { 3 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE