Movie: Meet Dave (Nemogući Dave) - Press Pause - Blog.hr
29.07.2008.
Movie: Meet Dave (Nemogući Dave)

Originalni naslov: Meet Dave
Uloge: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union,
Ed Helms, Judah Friedlander, Pat Kilbane
Žanr: komedija, ZF
Trajanje: 90'
Godina: 2008.
Trailer: LINK





Nemogući Dave totalno je glup i bezvezan naziv za ovaj presmiješan film. Tko god je zadužen za prevođenje imena filmova, fakat nek pogleda film prije nego što mu da naziv. Dave je sve osim nemogući.


MSG Dave Ming Chang (Eddie Murphy) ima oko četrdeset godina, ugodnog je izgleda i vrlo uredno odjeven, iako njegova odjeća je trendovski zaostala u sedamdesetima. No dobro, svatko ima svoj ukus, ali čak je i način na koji hoda čudan – svakim korakom predaleko izbacuje jednu nogu, kao da nije sasvim u stanju kontrolirati svoje tijelo. Razlog tome je što se unutar 'Davea' nalazi uvježbana posada minijaturnih ljudi – pravi mali svijet unutar svijeta – koji grozničavo pokušavaju upravljati svakim Daveovim pokretom i dijalogom. U svakom dijelu Daveovog 'tijela' vješti član posade (prosječne visine pet centimetara) upravlja tehničkom konzolom koja kontrolira Daveove pokrete.

No, Daveova posada, pod vodstvom Kapetana prema kojem je Dave dobio svoj izgled, prisiljena je brzo učiti na svojim greškama. Kako Dave, odnosno oni unutar Davea polako pronalaze svoj put kroz fizičke izazove, počinju doživljavati nešto daleko značajnije. Posadu počinju obuzimati emocije, što je veoma neobično pošto dolaze iz kulture koja obeshrabruje emotivnost i individualnost. No, Dave se mijenja – iznutra prema van, i izvana prema unutra.


Ovaj film je moj buraz gledao u kinu prošli tjedan, pa me nagovorio da ga skinem jer ga je on htio opet gledati. Sada znam zašto. Film je fakat presmiješan. Iako nisam fan znanstvene fantastike, ovaj film koji ima njene elemente mi se jako dopao. Svakako velike zasluge odlaze Eddiu koji je jako smiješan i kada šuti. Ovaj film možda po naslovu (hrrvatskom) a i po mješanju žanrova podsječa na Svemogući Bruce sa Jim Carryem, ali su jednako smješni, te ako vam se taj film svidio, svidjet će vam se ova neobična komedija. U filmu glumi i prekrasna Gabrielle Union koja je glumila u puno poznatih filmova, a svoju ulogu imala je i u nekoliko epizoda Ugly Betty.

Gina Morrison: So, where are you from? Do you live around here?
Dave: Yes, of course. I am just a regular person from right here on Earth, just like you. I just don't get out that much.


21:35 - Komentiraj { 9 } #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

komentari da/ne

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FEATURED ACTRESS / ACTOR


AAdam Jared Brody (rođen 15. prosinca 1979.) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Seth Cohena u američkoj televizijskoj seriji ‘The O.C.’. Također je bio bubnjar indie rock grupe ‘Big Japan’. No, u glazbenoj karijeri nije uspio toliko koliko u glumačkoj.
Adam je rođen u San Diegu, California, i ima 2 brata blizanca. Koliko je poznato, već je jedno vrijeme slobodan, i o njegovim vezama nema novosti još otkako je prekinuo sa glumicom Rachel Bilson s kojom je bio za vrijeme emitiranja serije 'The O.C.' (filmografija)


FEATURED TRAILER





REVIEWED





-- Lucy LB --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
The O.C.

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Last House On The Left
The Haunting in Connecticut
The Ten

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Kate Hudson
3. Reese Witherspoon
4. Sandra Bullock
5. Jennifer Connelly
6. Penelope Cruz
7. Meryl Streep
8. Diane Lane
9. Scarlett Johansson
10. Rachel McAdams

• TOP 10 ACTORS •
1. Jim Carrey
2. Jack Nicholson
3. Tom Hanks
4. Robert De Niro
5. Jack Black
6. Hugh Jackman
7. Seth Rogen
8. Johnny Depp
9. Ben Stiller
10. Brendan Fraser


-- Marionette --


CURENTLY WATCHING:
Gossip Girl
Girls Next Door

LAST 3 MOVIES SEEN:
The Russell Girl
Hunddog
Pride & Glory

• TOP 10 ACTRESSES •
1. Nicole Kidman
2. Meryl Streep
3. Kate Winslet
4. Evan Rachel Wood
5. Scarlett Johansson

• TOP 10 ACTORS •
1. Leonardo DiCaprio
2. Jim Carrey
3. Macaulay Culkin
4. Robin Williams
5. Bill Murray


PRESS PAUSE CREW


RANDOM PICTURE