Rotkva i rotkvica lekovita svojstva - Pronađi pratnju

utorak , 18.12.2018.










Click here: Rotkva i rotkvica lekovita svojstva






Pošto se sok dobijen od ove dve namirnice najčešće koristi protiv hroničnog i suvog kašlja, kao i protiv bronhitisa, najviše se preporučuje deci, mada ga redovno mogu koristiti i odrasli. Tokom ređanja, svaki sloj posuti smeđim šećerom. Takođe, jača kosu i obezbeđuje joj čvrstoću, a med će joj dati prirodan sjaj i mekoću na dodir. Međutim, pre no što se počne sa ovakvom terapijom, obavezno se treba konsultovati sa lekarom, jer je nekada korišćenje rotkve kontraindikovano.



Rotkva i rotkvica lekovita svojstva

Kada su oba sastojka omekšala, lagano ih stisnite rukom i iscedite vodu, pa ih zatim pomešajte. Crvena rotkvica je dobar izvor C vitamina i antioksidansa a evo i koje su sve prednosti upotrebe ove biljke. Izdubljeni materijal odložite u jednu čašu, a u sredinu rotkve sipajte med.



Rotkva i rotkvica lekovita svojstva

- Zbog ovoga, češće mokrite i posetpeno se ublažava oticanje poznato kao edem. Sirup od rotkve za kašalj Koristiti organski gajenu crnu rotkVu Oprati rotkvu sa korom , tanko naseći na kriške i poređati, po slojevima, u staklenoj činiji.



Rotkva i rotkvica lekovita svojstva

Domaca crvena rotkvica Domaca crvena rotkvica Raphanus sativus je nisko kaloricna biljka tako da je u doba drevnih Egipcana bila vazan deo faraonove dijete. Zbog svojih lekovitih svojstava crvenom rotkvicom hranili su i radnike piramide kojima je bilo neophodno obezbediti dobro zdravlje. Zatim, rotkvica je kao lekovita i zdrava hrana bila visoko cenjena u staroj Grckoj, Kini, Japanu, pa i danas je na dobrom glasu. Crvena rotkvica je dobar izvor C vitamina i antioksidansa a evo i koje su sve prednosti upotrebe ove biljke. Osobe sa osetljivim zelucem trebaju biti obazrive sa upotrebom rotkvice jer se tesko vari. Crna rotkva Crna rotkva je velicine repe, sa crnom kozom i belim unutrasnjim delom. Narodna medicina crnu rotkvu najcesce preporucuje kao lek za jetru i zuc. Znaci poznato je da ova rotkva podstice proizvodnju zuci, povecava protok u zucnoj kesi, ispira i razlaze nagomilani kamenac u zucnoj kesi. Crna rotkva ima i antibakterijsko dejstvo, popravlja apetit, a koristi se i kao lek za reumu, bronhitis i kasalj. U ishrani se crna rotkva najcesce upotrebljava kao salata a da bi sacuvala svoja lekovita svojstva ne treba je ni malo soliti. Za lecenje bolesti zuci upotrebljava se sok od crne rotkve, priprema se tako sto se prethodno oljustena rotkva narenda, ostavi malo da odstoji i nakon toga iscedi. Potrebno je piti oko 1 dl soka dnevno, podeljeno u tri doze, ujutru u podne i uvece. Nakon 5 dana napraviti pauzu od 3 dana, pa nastaviti. Da bi se postiglo potpuno izlecenje kada je u pitanju razbijanje kamena u zuci obicno je potrebno duze vreme. Jedan od nacina na koji se dobija sok je da se crna rotkva nozem izdubi i u nju stavi med. Nakon nekog vremena sok iz rotkve bi trebao sam da se izdvoji. Osobe koje imaju problema sa bubrezima kao i oni sa cirom na zelucu ili dvanaestopalacnom crevu ne bi trebali da upotrebljavaju sok od crne rotkve. Seme crne rotkve upotrebljava se za lecenje gljivicnih oboljenja koze. Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.



Sok od rotkve
Bela rotkva je puna digestivnih enzima, sličnih onima koji postoje u našem crevnom traktu. Posebno treba naglasiti da su crna rotkva i med protiv bronhitisa lek broj jedan, a u sklopu ovog našeg teksta moćićete i da pronađete jednostavan recept za ovaj prirodni medikament. Salata sa dajkon rotkvama recept Ova salata od bele rotkve preliva se sirćetom, belim lukom, i za malo ljutine, dodajte tucanu crvenu papriku. Već sutradan možete da uzimate po nekoliko kašičica ovog napitka dnevno i osetićete kako crna rotkva i med protiv bronhitisa uspešno donose olakšanje, a naposletku i ozdravljenje. Nezavisno od Egipta isto takvo ulje su proizvodili stari Kinezi. Ukoliko ste se zapitali kako crna rotkva i med to postižu, rećićemo vam da oni podstiču jetru da proizvodi masnoće i proteine koji će umanjiti napetost žučne kese, pa čak i razbiti i eliminisati kamen iz nje. Sok se utrljava u kožu duž nerva, pri čemu se na terapijski efekat ne čeka dugo. Zbog toga je dobro paziti da se temperatura kreće između 15 i 20 °C. Rotkvica je veoma cenjena, jer je to prvo prolećno povrće. Pošto je dehidratacija glavni uzrok opstipacije, ovaj sok će vam pomoći da hidrirate vaš probavni sistem čime će doći i do veće pokretljivosti samih creva.

[Tportal komentari|Ljubavni oglasi (o)|Najvreliji filmovi 2015: Scene seksa koje su pomerile granice]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.