U potrazi za istinom...

subota, 07.08.2010.

"Ja kažem da kako se sveti i pravedni ne mogi izdignuti onakraj najvišeg što je u svakome od vas tako zli i slabi ne mogu pasti niže od najnižega što je također u vama" --- Khalil Gibran

 


U svakome od nas se krije i tama i svjetlo. Svi smo sposobni bezuvjetno voljeti i pokazati najnjeznije suosjećanje prema nekome ili mrziti sve i počiniti najužasnije stvari.

To se krije u svima nama, i dokle god budemo negirali ono što nam ...se ne svidja o nama samima uvjek ćemo djelovati drestruktivno na okolinu.
Svoje frustracije ćemo izbacivati na drugima.


"Ljudi će učiniti bilo što, bez obzira koliko apsurdno, kako bi izbjegli suočiti se s vlasitom dušom" --- Carl Jung


Uvjek ćemo teško, ako uopće vidjeti ono što je u nama dokle god potiskujemo stvari koje ne volimo o sebi i dokle god to odbijamo vidjeti teško ćemo spoznati lažni ego i sav njegov popratni manifestirajući maskenbal.

"Jedna nacija može preživjeti svoje budale i čak one ambicijozne. Ali ne može preživjeti izdaju iznutra" --- Marko Tulije Ciceron

Kako bi ta bolest prihe preživjela, mora se kontratno hraniti, a hranu jedino može dobiti ako je u kontroli, jedini način za to je potiskivanje određenog dijela tijela da izbacuje određenu kemijsku supstancu o kojoj ćemo postati ovisni.

Kada se to dogodi postajemo narkići vlasite psihe, di naša svjesna energija postaje hrana tog parazita. Ono što se događa tada je da se funkcija rasta i razvoja gasi a pali se funkcija zaštite i odbrane.
Možete lako zaključiti kako je strah jedan od najboljih načina za to di se onda rađaju najgori simptomi po tijelo čovjeka.

"Funkcije tijela kako bi preživjele mogu se svesti na dvije temeljne funkcije kako bi bilo koji organizam preživio. Morate biti sposobni rasti, održavati se, brinuti se o svojoj biologiji, ali također morate biti sposobni zaštititi se. Jer ako samo rastete i ne možete se zaštititi
onda ćete postati hrana nečemu drugom. Tako da preživljavanje traži ravnotežu između rasta i zaštite.

Kroz povijest ljudske civilizacije i ljudske evolucije prepoznajemo da je naša priroda - biti u stanju rasta. A naša zaštita bi se trebala koristiti
samo da nam pomogne izaći iz onih prijetećih trenutaka. Ne možete biti u stanju rasta i zaštite u isto vrijeme.
Stoga značajnost toga je da kad vidimo potrebu za zaštitom hormoni stresa u tijelu zatvaraju krvne sudove u našoj utrobi - koji je dio tijela za razvoj.

Stvar je u tome da ako uzmete krv iz utrobe i pošaljete je u ruke onda
nemate više krvi u utrobi, a to znači da nema rasta. Ali spremni ste boriti se. I kada vaša borba završi, krv se vraća u utrobu te opet rastete.

No u svijetu u kojem živimo danas - imamo od 0 do 24 STRAH!
Tako da imamo stalno kapanje tog hormona stresa u tijelo. Samo kaplje čitavo vrijeme pripremajući nas da se borimo ili bježimo, ili uteknemo u svakom trenutku. Na svaki znak spremni smo krenuti. Jer smo na straži.

Ali problem je - što to govori o našoj alokaciji (raspodjeli) energije?
Kaže da trošimo većinu naše energije na zaštitu.
Ne možete preživjeti ako ste u zaštiti čitavo vrijeme." -- Dr. Bruce Lipton

Kada uvidite ako nešto takvo može kontrolirati prirodu straha, ima mogućnost da iskoristi u svoju benificiju jer ako ga stvori među nama di je on jedini koji može nas i odbraniti.
Tada taj parazit će nas moći pomoću izlučivanja kemikalije o kojoj smo ovisni te nas pomoću toga dovesti u iste ili slične situacije di će onda dobivati svoju hranu a da mi toga nećemo ni biti svjesni.

Ovdje je veoma jasna veza i lijepo se vidi slika onoga što se radi u vanjskome svijetu, isti princip kao i ego, koja slučajnost...

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.