kolovoz, 2015 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Opis bloga

Linkovi

Potato Psychocoach
21.08.2015., petak
slučaj anonimni duhanski ovisnik
Svi u redakciji smo strastveni duhanski ovisnici i zidovi su zbog duhanskog dima tokom godine učadili toliko da se žutilo jednostavno nije dalo tek tako prekrečiti, pa je u tu svrhu nedavno potroseno čak šest kanta boje. Pa ipak, obzirom da smo veoma različitih karaktera i nepomirljivih razlika, gdje je utješno jedino saznanje da u boga nema serijske proizvodnje, radna atmosfera bi bila nepodnošljiva bez tog malog opuštajućeg zadovoljstva koje pričinjava cigareta. Pravimo atmosferu! Tokom vrućih ljetnih dana, ekipa se grupise na one koji se zalažu da se prozori otvore i njihove žestoke protivnike, te je suprotno svim prirodnim zakonima - potrebno zapaliti cigaretu da bi prodisali. Cigarete nas smiruju i drže stvar pod kontrolom, ili se bar tako činilo do danas. Svaki dan u obližnjoj trafici kupim paklicu koliko mi je potrebno do kraja radnog vremena i načnem je tokom našeg ritualnog jutarnjeg ispijanja kafe.
Ritual koji šefica forsira u ubjeđenju da nas on ujedinjuje i povoljno utječe na radne odnose, a tokom kojeg su suprotno ubjeđenju svi maksimalno napeti, danas je dodatno potvrdio da je biti destruktivan prema ideji cjeline nužno zlo.
Covjekov karakter je moguće, ali i korisno određivati, usložnjavati, fasetizirati i s obzirom na način kako puši. Svako utvrđivanje razlika po principu binarnih opozicija: radnici i neradnici, oni koji vole propuh i oni koji strahuju od propuha, žito i kukolj - jednostavno je nedovoljno i pogrešno. Sada u redakciji imamo i anonimnog duhanskog ovisnika. Da sam bar prije znala da i takva osobnost postoji!!
Nemoguće je da sam za 15 minuta ispušila paklu cigareta, pa je jedino objašnjenje za nestale cigarete ono koje je i najlogičnije. Kolega koji puši istu robnu marku cigareta mi je podmetnuo i ostavio na stolu praznu u zamjenu za moju tek načetu paklicu.
Iako Toma savjetuje da reagujem, jer bi tobože "SVI reagovali", nisam jer ne bi bilo u skladu sa mojom prirodom, tako da bi sigurno bilo pogrešno. Taman posla. Eventualno ću se i ja prećutno prijaviti među anonimne duhanske ovisnike.
- 11:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.