Peter Sliwinski aka Echoplex (Soleil, Synewave / Poljska-Kanada)
,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" /> Peter Sliwinski aka Echoplex (Soleil, Synewave / Poljska-Kanada)
,blog.dnevnik.hr/pot313" />

pot.313

četvrtak, 26.07.2007.

Peter Sliwinski aka Echoplex (Soleil, Synewave / Poljska-Kanada)

“In few words Techno is for me, feeling, rush, energy, invention, movement, free mind, dance, controlled chaos, breaking the barriers, technology, yesterday, today and tomorrow.” …INTERVIEW: PETER SILWINSKI AKA ECHOPLEX “Maxi” – Argentina

echoplex

Peter Sliwinski je rođen u Poljskoj, a odrastao je u kanadskom gradu Windsor. Čak ga neki smatraju za jednog od pripadnika trećeg vala Detroit producenata. Pokretač je labela Soleil, a uz Soleil pokrenuo je još tri druga labela: Deaf (digitalni label), Forward i Soundlite Recordings. Do sada je izdavao na mnogim poznatim labelima kao što su Synewave, Black Nation, Sonic Mind, M_nus, Kanzleramt, Mosquito, Nova Mute, Tresor, Torema. Peter se, pored imena Echoplex, krije iza još par imena i iza kojih se krije različita glazbena priča; Niteworks (s Damon Wild-om), Del Sud, Vocodic Sfera, Les Autres Circuites i Digital Princezz.

“I can only say that constant improvement is part of my nature. “Searchin” , “Goin” Is part of me. I feel that this is a natural way for an artist or producer to follow his creative path in order to search unknown fields and to discover new and inspiring directions.” ….Interview with Echoplex by paul LiveSets.com

U teenagerskoj dobi je sudjelovao u radu crkvenog zbora, a kasnije je krenuo s učenjem sviranja klavira i udaraljki. Živeći u blizini Detroita pao je pod veliki utjecaj lokalne Detroit scene, te biva oduševljen glazbom što dolazi iz tog smijera. Ukratko, nakon što je jednom prilikom 1989. godine, pretražujući radio stanice, čuo Electryfying Mojo show sve ga više počinje zanimati elektronska glazba pa se i on pomalo okreće ka ispunjenju svojih vizija odnosno stvaranju glazbe. Kao svoje velike uzore u to vrijeme ističe Derrick May-a, Juan Atkins-a, Kevin Saunderson-a, grupu Kraftwerk, LFO, a poslije i Jeff Mills-a i UR Crew.

Uskoro počinje s pokušajima puštanja na dva gramofona (bez pitcha) i postaje veliki zaljubljenik u glazbu, kolekcionar iste, te se potpuno posvećuje svom budućem poslu sastavljajući svoj prvi studio. Ispočetka počinje puštati glazbu kao DJ VC po raznim skladistima u Kanadi i SAD-u. Kasnije je svoje dj setove sve više kombinirao s live elementima.

“Definitely Live performances thought me of how people react to certain sounds. I feel that this knowledge is a great tool to be used in my following studio sessions. Its just like coming back late night from a great event, fully inspired and ready to create. This past summer had a great time when playing at the Wax Sessions in Barcelona. I wished I was in my studio day after as I was so full of energy, ready to explode and ready to create something wicked.” ….Interview with Echoplex by paul LiveSets.com

Godine 1994. se seli na zapadnu obalu Kanade u Vancouver, te na Port Moody sveučilištu upisuje studij “electronic music composition and sound designing” što otvara vrata stvaranju njegovog osobnog zvuka. Tu po prvi puta upoznaje osnove stvaranja glazbe, upoznaje se s radom na synthesizeru i drugim spravicama, te jednostavnim načinima snimanja. Nekoliko mjeseci poslije završenog studiranja, gdje je naučio osnove produkcije, izbacuje full length album na X-Wave Records-u i par singlova na One Records-u (Seattle) i Union records-u (Vancouver). U to vrijeme također počinje izvoditi live nastupe i biva jedan od nekolicine techno producenata na zapadnoj obali.

Ubrzo se odlučuje preseliti u Europu gdje je počeo misiju širenja utjecaja Detroita i soulful techno groovea na svoju rodnu grudu. Godine 1996. Peter odlazi u Varšavu (Poljska). Tamo počinje raditi nešto pod imenom Moulin Magnetique (Echoplex&Maja). Također počinje izvoditi svoje live nastupe na nekim od prvih techno događaja u Poljskoj i postaje nositelj rastuće Poljske scene. Širi Detroit vibru na lokalnu scenu, educira buduće umjetnike i potiče ih na kvalitetnije stvaranje. Iduće godine (1997.) Echoplex izdaje seriju singlova i album (Shuffle Bus) za poljski elektronski label Trans Rec.

U 1999. godini izdaje “Searchin” EP za Pacou-ov LL Records. Stvari izdane na LL Records-u nailaze na dobar odjek među techno zajednicom tako da jedna od njh završava na Dj kompilaciji pod nazivom “Techno Funk-by DJ Cajmere aka Green Velvet” za 303 Recordings (USA). To LL izdanje je 2000. godine ponukalo Jay Denham-a da na svom Black Nation Rec. objavi Echoplex-ov "Straight structure" (2x12inch). Također, za LL Records je izdao i "Divisible" EP. Stvar s te ploče je uzeo Ritchie Hawtin i uvrstio je na svoju kompilaciju Dj Compilation by Plastikman “DE9-Closer to the edit” (Novamute/M_inus).

Godine 2001. upoznaje Damon Wild-a i tada počinje Echoplex-ova suradnja s Synewave records-om. Na Synewave-u debitira s “Classify as Unclassified” EP-om, a nedugo zatim se udružuje s Damon Wild-om i stvara projekt Niteworks. Zvuk Nitework-a odiše Damon-ovim acid, chichago i minimalnim zvukom, te Echoplex-ovim detroit grooveom, ritmom i atmosferičnošću što kao rezultat ima jedinstven zvučni izražaj. Do sada su izdali pet Niteworks ploča. S Damon-om je surađivao i na njegovom albumu za Kanzleramt. Iako su bili iz različitih glazbenih sredina glazbeni ukusi su im jako slični što im je ujedno olakšavalo suradnju.

“We wanted to make music that wasn’t necessarily to be accepted by the masses. We were thinking more in terms making a deep spiritual project that would last for years to come and would past the tests of fashion.” ….Interview with Echoplex by paul LiveSets.com

Iduće godine (2002.) Peter pokreće Soleil Records, koji je u godinama koje su slijedile postao Echoplex-ova fundamentalna-umjetnička utvrda (kako on sam jednom reče: „Soleil is my first “electronic baby”). Predavanja koja je imao tokom studiranja pomažu mu u stvaranju posebnog i njemu svojstvenog zvuka. Njegov zvuk, koji je “dubok”, ritmičan, melodičan i atmosferičan, predstavlja njegovu viziju elektronske glazbe.

”The goal of the Soleil label is to bring out the sounds that are meant mostly for the dance floor, baring in mind a home listener, but mostly aiming towards dancer and seeking, absorbing, sharing and releasing of energy. “….Interview with Echoplex by paul LiveSets.com

Prvo izdanje na Soleil records-u mu je izašlo u srpnju 2003. godine. Iduće godine (2004.) isto na Soleil-u izlazi ploča Echoplex “Soleil Live Episodes Part 1” (SOL 004). Na ploči se nalaze četri stvari snimane live tokom njegovih nastupa u Japanu. Stvari na A strani (A1 & A2) su snimane uživo na nastupu u Decay Midnightroundtable (Tokyo), a stvari na B strani (B1 & B2) su snimane uživo u klubu Brilliant Rockets (Osaka). Drugi dio te Soleil live episode, koji je također izdan na Soleil-u (Echoplex - Live Episode Part 2 - SOL 009), sniman je uživo na Rebirtherate night u Oslu (Norveška) 2005. godine. Na Soleil-u je do sada surađivao s producentima kao što su Pacou, Damon Wild, Hiroaki Iizuka, Archetype i Taakaki Itoh, koji su sa svojim stvarima sudjelovali na nekim od Soleil ploča.

Kao što već rekoh, osim Soleil-a još je pokrenuo Forward Records, Soundlite Records (podlabel Soleila) i Deaf Recordings. Svaki od njih ima drugačije zvučne značajke. Glazba koju izdaje na Deaf-u je eksperimentalna elektronika. Osnovni smisao pokretanja tog projekta je mogućnost izdavanja eksperimentalne produkcije. Pokrenuo je i projekt BSJ. BSJ je down tempo trio kojeg čine on, kanadski blues vokal (S. Neale) i poljski jazz klavijaturist (P. Sawicki).

”Furthermore BSJ project is something I have been always dreaming about - a true band project with a full on live performance and live musicians now Iým trying to make this dream a reality.” ….Interview with Echoplex by paul LiveSets.com

Nedavno je napravio jednu stvar (So far so close) za “Tsunami Aid 4” kompilaciju namjenjenu pomoći žrtvama razornog tsunamija. U ožujku 2006. godine je dovršio svoju prvu LOOP CD kolekciju na kome se nalazi 511 loop koje je Petar napravio u svom Soleil studiju. U travnju je napravio jedan remix za Oscar Mulera i njegov Warm Up Spain label, te remix Scan7 stvari "You have the right to get down tonight". U petom mjesecu 2006. je izdao “Invasion of the Light” EP (Soleil 11), “Turning point” EP (Soundlite 01), a “2091” EP (Forward 01) je izašao krajem godine.

Echoplex je odličan producent, karakteriziraju ga energični dj setovi i jaki i intenzivni live setovi. Njegove stvari su nailazile na podršku ljudi kao što su Richie Hawtin i Fumiya Tanaka, koji ih uvrštavaju na svoje kompilacije. Nezaobilazan dio njegove opreme je 909 drum mašina pa se kroz njegove stvari može opaziti kako je njemu jako bitan ritam, ali isto tako i melodija. Na live nastupima za sobom vuče hrpu opreme; drum mašine, synthesizere, samplere, effect processore itd., što nekada zna biti otegotna okolnost, pogotovo ako se radi o većim udaljenostima pa može doći do raznih oštećenja te iste opreme. Nadam se kako to neće biti prepreka nekom njegovom budućem gostovanju u Hrvatskoj. Do sada je puštao u mnogim zemljama (Japan, Kanada, SAD, Norveška, Nizozemska, Švicarska, Austrija, Njemačka, Francuska, Češka, Slovačka, Belgija, Španjolska, Rusija, Island, Danska i Poljska).

“I don’t think I will ever stop making techno, I’m sure on the other hand that the techno that I will make in the near future will evolve into a whole different direction and become a totally new concept that I’m not capable of describing at this time.“ ….Interview with Echoplex by paul LiveSets.com


Diskografija:
http://www.discogs.com/artist/Echoplex
http://www.discogs.com/artist/Peter+Sliwinski
http://www.discogs.com/label/Soleil+Records

Produkciju možete poslušati OVDJE

All timers [ what's always on my decks ]:
Moulin Magnetique - Un septieme ciel - [ Moulin Magnetique ]
Various - From our mind to Yours - [ Plus8 ]
Jeff Mills - x313 - [ UR ]
Digital Princezz - every crime is to be justified - [ Semi Automatic ]
Plastikman – spastik - [ Plus8 ]
Joey beltram - Energy Flash - [ RS ]
UR - Revolution for Change - [ M.Detroit ]
Inner City – Big Fun

---> www.peterechoplex.com <---

----> Echoplex live sets <----

26.07.2007. u 15:15 • 0 KomentaraPrintnatrag na vrh stranice

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

pot313.blog.hr...

Ovaj blog je isključivo posvećen elektronskoj glazbi. Na njemu ću vam kroz glazbu i tekstove pokušati predstaviti neke od, po mom mišljenju, velikana tog glazbenog pravca, a samim time ću vam jednim djelom približiti samu elektronsku glazbu i sve što se oko nje događalo ili događa. Tu ću se poglavito usredotočiti na glazbu koja se počela razvijati u Detroitu početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Uživajte...


pot.313

objavljeni tekstovi...

>> Musik Links - Downloads <<
last update 01.06.2008.
!!!

...
...
Area Code 313: Alan D. Oldham aka DJ T-1000 [Generator, Pure Sonik]
17.08.2007.
...
Area Code 313: Anthony "Shake" Shakir (Frictional Recordings – Detroit)
30.09.2007.
...
Area Code 313: Carl Craig (Planet E Communications, Detroit)
30.07.2007.
...
Area Code 313: Charles "The Electrifying Mojo" Johnson
12.05.2007.
...
Area Code 313: Claude Young (7th City, Friction, Cynet:Media)
10.07.2007.
...
Area Code 313: Cratesavers Muzik (Detroit)...
16.05.2007.
...
Area Code 313: Drexciya (UR, Tresor; Detroit)
16.05.2007.
...
Area Code 313: Eddie "Flashin" Fowlkes (City Boy / Detroit)
02.08.2007.
...
Area Code 313: JUAN ATKINS - THE GODFATHER OF TECHNO!
12.05.2007.
...
Area Code 313: Mad Mike Banks / Underground Resistance (Detroit)
12.05.2007
...
Area Code 313: Octave One / Random Noise Generation (430 West Records, Detroit)
10.06.2007.
...
Area Code 313: Robert Hood (M-Plant, Detroit)
30.06.2007.
...
Area Code 313: Trackmasta Lou / Scan 7 (Underground Resistance, Tresor, Elypsia)
01.09.2007.
...
Area Code 313: Underground Resistance sets
30.06.2007.
...
...
Cristian Vogel (Station55, Tresor)
14.02.2008.
...
Damon Wild (SYNEWAVE - KANZLERAMT / NEW YORK - USA)
30.10.2007.
...
Delsin Records (Amsterdam; Nizozemska)
22.05.2007.
...
Diego (Kanzleramt, K20 / SUI)
15.12.2007.
...
Joey Beltram (STX, Nova Mute, Tresor / NY)
07.06.2007.
...
Moritz Von Oswald & Mark Ernestus (Maurizio, Basic Channel, Burial Mix / Berlin)
12.05.2007.
...
Neil Landstrumm (Scandinavia, Tresor)
18.12.2007.
...
Pacou (Tresor, Cache; Berlin)
18.05.2007.
...
Peter Sliwinski aka Echoplex (Soleil, Synewave / Poljska-Kanada)
26.07.2007.
...
Phuture / Phuture303 (Trax records / Chicago)
27.09.2007.
...
Mad Max i Stevie D aka Recyver Dogs (Tresor / Berlin)
10.07.2007.
...
Saskia Slegers aka Miss Djax (Djax Records / Nizozemska)
25.08.2007.
...
Sender Berlin (Tresor, unGleich; Berlin)
15.08.2007.
...
Tresor (Berlin)
28.08.2007.
...

mp3 preporuke...


Aril Brikha @ Electrosonic Festival, Burgos 2007-08-25

Cedric T - Vortex Mix

Cedric T - Aquatic Resistance mix

Delsin New Season Mix Autumn 2006 Mixed by Tim Nieburg

Delsin Summer 2007 Mix Mixed by Raymon Hollander

Der Drexciyan Effekt

Drexciyan DJ Stingray - Bootleg DJ Cafe

Drexciya (UR) mix (3h)

Echoplex Live PA 2006 (62 MB)

Feebles - Technophilia Type B. Fall 2005 | 74:11 min.

Feebles - Technophilia Type D. Spring 2007 | 79:28 min.

Electrosonic_Festival_-_Jeff_Mills_Live_(Burgos)-LINE-08-25-2007 - uploaded

Jeff Mills @ Semifinal, Sweden 18.06.2002 rapid

Kammy @ Tresor Berlin - 23-02-2008

Kriss kortz - code316 records - Tribute to Detroit

Octave One LivePa - Melkweg Club Amsterdam 19.10.2006. - rapidshare

Octave One LivePa - Melkweg Club Amsterdam 19.10.2006. - megaupload

Optic Nerve (Live) @ DEAF 2002

Pacou - Mix 20.02.07. - medifire

Pacou - Technomix Nov 2005 - open inw

Robert Hood - Live Energy Zurich 8.96. - rapid

SvenVaeth-Live @ Awakenings 29-04-1999

Taho - Detroit Sessions Ep. #7

I Can't Believe it's Not mnml (Classic Detroit mix) by The Sentinel

Trevor's Tresor Tribute

Telle - Detroitesque with a touch of minimalism - rapidshare

Vince Watson - Detroit Sessions Ep. #9

Xed & N_ter - Tribute 2 Juan Atkins mix (56 mb)

Xed - Aux 88 mix (70.3 mb)

Xed - Detroit is the Party Place!

Xed - Anthony Rother mix

Dj Xed's Ultimate Megamix Volume 2

linkovi...

domaće...
brija.com
clubvibes.info
crobot-crew.com
diggarama.com
djmary.com
dj-ogi.com
electronicflux.com
forum.er45.com
f-scope.com
funky-land.com
hr.alt.rave
jacbri.com
klubskascena.com
muzikanastruju.com
never2much.info
pegla.com
petardundov.com
prikljucak.mi2.hr
radiodeejay.hr
real-crew.com

labeli, organizacije...
313tm.blogspot.com
313techno.com
430west.com
artofdancerecords.com
axisrecords.com
beatfreax.com
berettamusic.com
black-nation.com
blackoutaudio.co.uk
blentwell.com
btraxrecords.com
circonium.de
clubtechno.pl
cocoon.net
code316recordings.free.fr
cratesavers.muzik
demon-days.com
deephousepage.com
detroitdigitalvinyl.com
detroit-history.com
detroittechnomilitia.com
detroitunderground.net
diskob.com
djaxupbeat.nl
deejaybooking.com
electroalliance.net
elektrolux.com
electronicpm.co.uk
fcom.fr
freshtechno.com
generatormusic.com
ghostly.com
gigolorecords.com
groovy-club.be
hardwax.com
ilovetechno.be
kanzleramt.com
worldofdeep.com (kms)
loshermanosdetroit.com
lumina.ws
m-nus.com
motechrecords.com
musicmanrecords.net
nummer-schallplatten.de
planet-e.net
paxahau.com
protonradio.com
psi49net.de
puresonikrecords.net
puzleboxrecords.com
renegaderhythms.com
residentadvisor.net
retroactiverecords.us
samurai.fm
scandinavianyc.com
solcofn.com/djmixes
sonicgroove.com
submerge.com
superstonic.com
synewave.com
technobringspeopletogether.org
techno.cz
thinner.cc
tresorberlin.de
truesoulrecords.com
undergroundresistance.com
uran97.com
vibeflow.com
wagonrepair.ca
wallshaker.com

producenti, dj-i...
alanoldham.com
alexanderkowalski.de
anthony-rother.com
aaroncarl.com
aux88.com
basicchannel.com
beroshima.com
electrostep.com (bill youngman)
blakebaxterdetroit.com
christianbloch.com
no-future.com - christian vogel
cjbolland.com
claudeyoung.de
cyborgk.com
daniel-bell.com
classicmusiccompany.com - derrick carter
der-dritte-raum.de
derrickmay.com
deetron.com
djbone.com
djkage.com
dj-surgeon.com
franklorber.de
freddyfresh.com
green-velvet.com
jeffbennett.info
john-acquaviva.com
jorisvoorn.com
kraftwerk.com
laurentgarnier.com
monolake.de
octex.si
oliverho.com
oscarmulero.com
pacou.de
paulatemple.com
peterechoplex.com
plastikman.com
randomnoisegeneration.com
recyverdogs.com
robertbabicz.de
senderberlin.de
staceypullen.com
steverachmad.com
tanith.org
terrenceparker.net
the-advent.com
vincewatson.co.uk

forumi...
board.extremesets.de
detroitluv.com
discogs.com/forums
littledetroit.net
technoastur.com/foro
zehir.net/forumnew

download...
83.148.112.200:8181
acid-house.net
adapteri.com/betoni
alldj.org
http://www.archive.org/cherrymoon
audiobeats.net
backstage.sofasurfer.eu
bbcessentialmixes.spaces.live.com
biggie.co.nz
chicagohouseradio.com/mixes2.html
clubbing.zgora.pl
cosmoschtroumpf69.free.fr
darkwet.free.fr/Livesets
deepmix.eu
detroitinstitute.org
detroit.com.ua/mp3
DetroitSessionsEpisode
djsets-forum.bloger.hr
division313.free.fr
djsanonymous.org/archives/category/techno
djsety.wz.cz
djmixes.net/forum
code316recordings.free.fr
fun-in-the-murky.com/mixtape_archive
hardlinkz.com/godolddays
infinitestatemachine.com
livesets.com/forums
members.home.nl
minimalnet.org
mp3.qo.pl
partyspongyabob.hu !!!
poslouchej.net/download
psnz.net/arhiva
rodz-konez.co.uk
smack-dynamik.com/mixes.php
techno.cz/forum
techno.hysingar.net/syrpur
techno-sets.szm.com !!!
thearchiver.net
theclubbing.com
tweakfm.com/show
uktrancealliance.com/forums
ump3.de
e-vizio.com/techno-links
vocode.com/electro_showcase.shtml
vuistdikkeramlat.web-log.nl