postole na take https://blog.dnevnik.hr/postole-na-take

srijeda, 09.10.2024.

Zmija u džepu (IT služba izazov)

Ni prva ni zadnja,ali imam i ja priču koju morate čuti. U današnjem digitalnom svijetu, gdje se očekuje da će registracija na web blog stranicu biti brža od online plaćanja, to što se očekuje, ne mora uvijek nužno biti očekivano.

Dakle, krenula sam se registrirati na ovaj blog, a cijeli proces trajao je brat bratu više od dva sata. Aha.

Lijepo upišem email, lozinku, ime bloga, odgovorim na sigurnosna pitanja, potvrdim sve i onda čekam li ga čekam da se stanica osvježi, pa nakon toga nigdje ništa, kao da ništa nisam upisala. Važno za istaknuti: registracijski obrazac ima sigurnosna pitanja koja su me vratila u osnovnu školu: “Koji je glavni grad Francuske?” i “Koji broj slijedi u nizu 2, 4, 6, ...?”. Gledajući sigurnosna pitanja, osjećala sam se kao da se natječem na nekom od ovih popularnih kvizova, a ne da se prijavljujem na običnu web stranicu.

Nekako se nameće to da se s razvojem tehnologije, sigurnost webica poboljšava korištenjem dvostruke autentifikacije i biometrijskih podataka.
Sigurnosna pitanja nekoć su bila popularna metoda zaštite, danas se smatraju manje sigurnima i mnoge platforme prelaze na moderne i robusnije metode autentifikacije. Znam da inflacija ne odustaje, ali trebalo bi uložiti u najčitaniji blog u državi(upravnom odboru na razmatranje).

E da, uglavnom,nakon 5-6 pokušaja pokušala sam isto s drugog “preglednika”, pa se šaltanje s Chrome na Safari ponavljalo nekoliko puta(internet mi je brz kao munja, testirala sam speed par puta, sve druge strance se učitaju brzinom kojom japankom ubijem tigrastog komarca).

Mislila sam da sam blesava ili informatički nepismena(a nažalost nisam ništa od toga). Već sam mislila odustati (nije mi strpljenje jača strana i ne volim kad me tehnologija” ne sluša”) i onda se valjda čudo odlučilo dogoditi. Stigao mi mail, konačno!


I sad sam tu, onako energije kao ispuhani balon. Iskreno, htjela sam nešto lijepo i simpa pisati, ali mi je čekanje registracije pojelo inspiraciju za danas. A vidim i po komemntarima da nisam jesdina koja ima poteškoća sa performansama ove stranice...Hm.




Oznake: it, internet, nestrpljivost, ulaganje u tehnologiju, dežurna Karen

09.10.2024. u 14:03 • 1 KomentaraPrint#^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2024  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2024 (1)

Opis bloga

Linkovi