Pin Up je uvijek IN

ponedjeljak, 08.04.2013.


Pin-up stil ni danas nije izgubio svoju čar.
Modni dizajneri i make-up artisti vraćaju u modu ženstvene vintage komade odjeće, retro make up i frizure inspirirane ovim glamuroznim razdobljem. Pin-up modeli danas pripadaju alternativnoj sceni a svoja tijela često ukrašavaju s tetovažama pin-up djevojaka i mornarskim motivima baš kao što su to nekada činili mornari.
Osim mnogih tetoviranih pin up modela današnjice poput Sabine Kelley, Masuimi Max ili Micheline Pitt, najpoznatija i najglamuroznija zvijezda današnjice koja je ostala vjerna pin up stilu je kraljica burleske Dita Von Teese. Mnoge djevojke i dan danas nalaze inspiraciju u pin-up curama koje prije svega predstavljaju ženstvenost i pritajen seksipil kojeg muškarci obožavaju.

Ako i ti želiš u svoj stil unijeti dašak glamura četrdesetih, evo ti kratak pregled najvažnijih obilježja pin-up stila.






Frizura

Frizure 40-ih i 50-tih godina podrazumijevaju eleganciju, glamur i ženstvenost, najčešće se radi o "victory uvojcima", jako kratkim šiškama u stilu Bettie Page i uvojcima začešljanim na stranu.
Frizura također može biti ukrašena sa cvijetom, maramama ili točkastim trakama za kosu.











Šminka

Pin-up make up je zavodljiv i seksi, s naglaskom na obrve, trepavice i usne.
Obrve su lijepo oblikovane u precizan luk, te su istaknute olovkom za obrve koja treba odgovarati boji kose.
Usne su senzualne i lijepo ocrtane, a neizbježan ruž je fatalno crvene boje.






Odjeća


Odjeća karakteristična za pin-up cure podrazumijeva visoke suknje i hlače, ženstvene haljine,košulje također karakterističnih uzoraka poput točkica i prugica. Boje su najčešće kombinacije dvije jednostavne boje poput crne i bijele, crne i crvene, bijele i plave itd. Također tu su i vintage kostimi kao na primjer mornarski te razni modni dodaci poput retro naočala.




Donje rublje



Donje naglašava ženske atribute, a pin-up cure su ga obožavale. Korzeti, steznici, halteri, samostojeće najlonke, prozirne gaćice, grudnjaci na špic, resice, perje i volani, sve u vrlo seksi burlesque stilu.





Cipele i torbe

Cipele su jednostavne zaobljene i ženstvene salonke ili "peep-toe" model, jednostavne boje te ponekad ukrašene mašnom. Slatke male "clutch" torbice su neizbježan pin-up modni dodatak.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.