Totus Mundus Agit Historiem

srijeda, 15.11.2006.

i mene tiče, riješimo to PY.PE, sorry!

Što je to zapravo blog? Blog kao website posvećen je svima, posvećen tome da se čovjek izrazi na papiru, da iskaže svoje razmišljanje, emocije, pobudi suosjećanje u čitatelju, da iskaže one probleme koji ga tlače, dobije savjet, pohvalu, razumijevanje drugih, naravno, on te probleme neće riješiti time što je ih je napisao, već će u većini slučajeva dobiti snaći načina da ga ostvari u "onom" stvarnom svijetu, te da snađe soluciju riješenja te pronađe izlaz iz tog istoimenog problema. Meni osobno, blog gubi smisao kad netko na njemu provodi sate pišući o tome kako je proveo dan, u beskrajnosti bauljajući o tome kako je njemu u tom trenutku i piše o tome što radi,blabla, itakodalje...takvi blogovi su bezdušni i nakon nekog vremena izgube smisao. Zašto je blog u hrvatskoj toliko sjeban i zašto nakon svako toliko vremena nemožemo se ulogirati u to naše carstvo slobodnog izražavanja? Zato jer je toliko pretrpan sranjima svakojakovih klinaca koji se pokušavaju dokazati i dosjati u tom virtualnom društvu, koje će ga možda prije prigrliti nego u onom realnom, gdje im lice nije baš obasjano svjetlošću, a najgore je ako se problem realnog svijeta pokušava riješiti u ovom virtualnom. Naime, uzet ću za primjer jednu djevojku, koja je proživljava jednu sličnu krizu/fazu/ i time koči nas koji ustinu jesmo u dilemi zbog tog problema koji nas muči. Naime, ta je djevojka, pokušavajući privuči pozornost čitatelja/poznanika/, iskrivljavanjem istine, pokušala je dobiti bodove na svojoj popularnosti neznajući da u isto vrijeme sabotira onoga o kome se uistinu radi, tj. onoga čiji je to ustvari problem. Problem je takvih osoba, (što zbog svojeg manjka popularnosti-što zbog neuspjeha u osobnom životu), njihov(njezin) se karakter ISKVARI, i to zbog nesnalaženja u "teškoj" situaciji, zbog njihove (izražene) neinteligentnosti te zbog manjka iskrenosti i prevelikog ponosa da sačuva ono što je već izgubljeno - Njene PRIJATELJE. Isto tako, zbog već navedenog (njenog) iskrivljavanja istine, i jest nastao taj problem(do tog trenutka ga nije ni bilo), sa kojim se sad suočavamo, dolazi do toga da se ta osoba, podsvjesno poigrava s nečijim emocijama i time narušava njen ugled, a i ono što je u tinejđerskim godinama najljepše, ljubavnu vezu. Naravno, ta primitivno-nezrela osoba, daje sebi pravo da interferira (upliće), u nečiju ljubavnu situaciju i time okaljuje jednog od partnera iz te veze. Neznam, možda se je takva situacija stvorila čisto iz razloga što iz te osobe isplivala na površinu ona iskvarenost, potaknuta ljubomorom zbog svoje nesposobnosti da si pronađe/zadrži/ prijatelje, okaljala jedno drugo prijateljstvo i time sebi upotpunila dušu, kao stvarno jedna egoistična i sebična osoba, ne marići dakle, nizakog, osim za sebe.
Priznajem, ljudski je griješiti, ali, ako ta osoba reda grešku za greškom, bez da ispravi onu prethodnu, ona je dragi ljudi moji, bez daljneg razmišljanja za slanje u neku psihijatrijsku ustanovu na hitno rješavanje problema koje ima sama sa sobom. I tek će onda ta osoba biti spremna da sudi o tuđem druženju koje je u potpunosti bezazleno!, te kad(ili ako) iz ničega stvori problem, da bude kadra tog problema i da se iz njega izvuče, iliti ono najednostavnije, da prizna da je pogriješila, te time osvjesti sve oko sebe i nastavi živjeti bez svih tih svojih socijalnih dilema, te će tek onda moći biti prihvaćena u društvu, jer zasad jedino društvo koje će nju prihvatit, su oni isti u već navedenoj psihijatrijskoj ustanovi.

Dakle, Ti "draga" curo, imaš tu čast da sam ja jedan malen post posvetio tebi i tvojoj budalaštini, iako nisi vrijedna moga truda, jer, mišljenje osobe kao što si ti, u normalnom svijetu nitko ne bi uvažio.
bang

do daljnjeg.

15.11.2006. u 14:39 • 6 KomentaraPrint#

utorak, 14.11.2006.

ima li smisla u ovom "?"

Zar je moguće da, čovjek preko noći dođe do spoznaje da je srce toliko varljivo da mu preko noći zacrni čak i razum, na koji je on toliko bio ponosan, kojemu je bio toliko predan? koliko se je samo izačuvao, i što je sve radio da bi ga izgradio, i onda mu se preko noći sve sruši. Zašto? zbog ljubavi? Ljubavi za kojom će patiti, i uopće neće žaliti za tom patnjom već samo htijeti da se vrati, ne razum, već ta ljubav koju će skupo platiti ali zbog koje se neće kajati.. već samo htijeti da traje..počet će ispočetka.


:-)

14.11.2006. u 16:29 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Ćakulam, sa tipkovnicom. Na zapadu zemlje.

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

...

Image Hosted by ImageShack.us

Muškarci ne opraštaju, ali zaboravljaju.
Žene ne zaborave, ali oproste.