buddha u supermarketu

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

buddha u supermarketu

Opis bloga 
buddha u supermarketu
by porto


na ovom blogu mogli ste pratiti moju potragu za buddhom po supermarketima u hrvata.
čak i nedjeljom, na dan gospodnji.

email Porto:
porto.blog@gmail.com

Blog opcije 
Technorati search
hr.digg|prijavi blog

Komentari On/Off

online

 blogovi
SFera




lighthouse


 Izbor objavljenih priča
PUTOVANJE NA ISTOK, istrakonska zbirka Dobar ulov* ŽIVJETI I UMRIJETI DALEKO OD LAS VEGASA, zbornik Kikinda Short 02 * ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI, sferakonska zbirka XIII krug bezdana * PRIJE KIŠE, istrakonska zbirka Krivo stvoreni * TRAMBULIN ZA SNOVE, zbirka Blog priče * TRI ŠTENCA ZA JELENU SRETENOVIĆ, zbrika Bundolo-offlline * DJEVOJKA KOJA ČITA NEBA * KOVAČI I ALKEMIČARI, zbornik Najkraće priče 2006. * PRIČA O ANĐELI NOVAK * HORVATOVA ZONA SUMRAKA, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * MOJ PRIJATELJ PAS, Večernji list * MALA ZEMLJA ZA VELIKI ODMOR, Večernji list, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * GOSPODAR GORE, SFerina zbirka Zagrob * IMA LI PILJAKA TAMO GORE, NA JUGU?, zbirka blog.sf * KRALJEVA PJESMA ZA KRAJ, zbirka Vamirske priče * IMA LI RAJA ZA TRKAČE? , Vijenac * NEBO NAD HERMINOM, Val * KUPLUNG SAJLA, Karlovački tjednik * DUGO TOPLO LJETO , portal Lupiga * NIZ RIJEKU, OFF VU * GRMLJAVINA GRADA, UV4 * * DOKTOR NIKO NEMA KOM DA PIŠE, UV4 * O AKVARIJSKIM RIBICAMA,Cosmopolitan * NAJSEKSI STVAR ŠTO JE IKADA OBUKLA, Cosmopolitan BUDDHA U SUPERMARKETU, DVD Agrest 3D *, I WISH YOU WERE HERE, Kameleon * JUTARNJI ZEN ŽANETE BAJS, Književna radionica Booksa * SHELLSHOCK, Ekran priče 01 * POKAZUJE LI OVAJ GRAD SVOJE ZUBE?, Ekran priče 01 * ON THE ROAD, Ekran priče 02 * CATCH THAT ZEPPELIN! Ekran priče 03 * SANAJU LI MURJACI EKLEKTIČNE SOVCE?, Ekran priče 03 *

Iz bibliografije:

Zbirka poezije
TRI DANA
Naklada MD, 2005.

Zbirka kratkih priča s bloga
BUDDHA U SUPERMARKETU
Naklada Ljevak, 2006.

* Wish you were here * Casablanca * On the road * Catch that zeppelin! * Šlauf za more tuge * Buddha u supermarketu * Volite li Jergovića? * Dugo u noć * Hey Ya!* Mjera tajne * Zar je dotle došlo, Denise? * Moj prijatelj Goks * Stric Atif * O akvarijskim ribicama * Voodoo instalater * Munchmallow! * Noć kad je ispadao Hamdija * Mnogo vike nizašto * Nebo nad Herminom * Bang Bang * Došljaci s Andromede * Shellshock * Pokazuje li još ovaj grad svoje zube? * Godine u kojima smo zakapali lonce pod lijeske * Doktor Niko nema kome da piše * Kao haljina kada se rašiva * Priča o bezglavom Turčinu * Samba Pa Ti * Moj prijatelj pas *

Zbirka kratkih priča
BRZ KAO BRUCE LEE
Hena Com, 2015.


Brz kao Bruce Lee

Buddha u supermarketu

Tri dana

 31.08.2005., srijeda

mislim...

....i sad ja tu moram objavit post da bi blog funcioniral?
- 16:07 - Ostavi POST! (0) - Isprintaj - # - prijavi hr.digg

 08.08.2005., ponedjeljak

DUGO TOPLO LJETO

~objavljeno na portalu Lupiga, 2005.

Već treći dan za redom Filip samo leži na plaži i čita Jergovića. Posve se udubio u štivo. U mislima bludi od Kreševa do Stambola. Gdje li je to Kreševo? Negdje u Bosni. Nikad nije bio u Bosni. Što će mu Bosna kad ima Miljenka. Miljenko ga sigurnom rukom vodi kroz Zagreb kakvog poznaje iz djedovih priča, baca ga s bombom na Sarajevo, listaju zajedno ljetopise kreševskih franjevaca.

A njoj je dosadno ...


- 22:59 - Ostavi POST! (49) - Isprintaj - # - prijavi hr.digg

 02.08.2005., utorak

GIUSEPPE VERDI ZA AIDU BEŠLAGIĆ


- I to je to! To je naša kuća! - rekla je Ana otvarajući masivna ulazna vrata. Odložio sam knjigu i virnuo u predsoblje. Dvije djevojke, od kojih je jedna, pretpostavljao sam, bila gazdaričina kćerka, provukle su se unutra za svojim velikim koferima.

- Bok mama stigle smo!
- Dođite, uđite da vas vidim – vikne im gospođa Adelija iz dnevne sobe i odloži cigaretu. Ana uđe i nagne se nad kožni trosjed da je poljubi. Raspričala se o napornom letu, o gužvi dok ih je taksi vozio kroz grad. Gospođa Adelija nije ni slušala, izvila je vrat ne bi li bolje osmotrila djevojku iza Aninih leđa.
- Ana nam je pričala o tebi, Halida – kimne gospođa Adelija
- Aida - rekla je Ana
- Aida. Oprosti. – dobro odmjerenim trzajem srednjeg prsta stresla je pepeo na lice Botticelijeve Venere koja se pomaljala iz kositrene pjene sa dna pepeljare. Dok je otpuhivala dim na stranu, lice gospođe Adelije otvorilo se poput kakve požutjele pergamene. Sa stola je podignula čašicu cherrya. - kao što sam i rekla, Halida.., - ona zastane i malim prstom pokupi nešto s vrha jezika - ti si muslimanka?
- Mama!
- Šta !? – Adelija razrogači oči na Anu - to je samo zbog toga što mislim na onu djevojku - uzela je sljedeće piće - znaš koju djevojku?
- Da mama.
- Ti si i lezbača?
- Hmm, pa da, mislim da sam to neko vrijeme i bila – odgovori Aida
Ana se okrene susprežući smijeh i onda me ugleda. Polako spusti ruksak do nogu, uspravi se i diskretno potegne Aidin rukav.
- Ne gospođo – zaključi Aida uputivši mi dugi upitni pogled kroz odškrinuta vrata - vaša kćerka i ja nismo se upustile u vezu takve vrste. Mi smo samo dobre prijateljice.

***

Nakon večere, gospođa Adelija rekla je da će ona oprati suđe, a mi neka se samo idemo odmoriti. Zatim se, a da nije ništa niti pipnula, sve je ostalo na stolu, izvalila u trosjedu ispred televizora da pogleda «Slikom na sliku», ponoćne vijesti sa ratišta. Naši su bili pred Kninom, a Ana i Aida zauzele su na prepad moju sobu. Ana je šutjela i sjedila na krevetu podvijenih nogu, dok je Aida brbljala o Londonu, studiju, biciklima i restoranima.

- Drugačije je ovdje, čak i ugodno - reče odjednom Ana - ova soba ima toplinu koju prije nisam osjećala. Ida, ne čini li ti se da mama dobro brine za svog podstanara?

Aida se samo nasmijala, ustala i odšetala je do moje CD kolekcije. Prstima je prelazila preko naslova i stavila jedan CD u player. tenor Placida Dominga preplavio je sobu. E a te, mia dolce Aida, tornar di lauri cinto... Verdi. Radamesova arija 'Celeste Aida'. Pojačala je muziku i otisnula se preko sobe, sigurna poput lađe koja skraćuje put oko Afrike. Htio sam zaustiti kako su priče da je Verdi komponirao «Aidu» specijalno za otvaranje Sueskog kanala čista izmišljotina, no ona je samo stala iznad mene ukipljenog, kao zazidanog u grobnicu na obali Nila, i prošla mi rukom kroz kosu.

- Da… reče Ana otkopčavajući bluzu - nismo lezbače. Samo neke stvari volimo raditi zajedno.

- 18:33 - Ostavi POST! (13) - Isprintaj - # - prijavi hr.digg