buddha u supermarketu

< lipanj, 2004 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

buddha u supermarketu

Opis bloga 
buddha u supermarketu
by porto


na ovom blogu mogli ste pratiti moju potragu za buddhom po supermarketima u hrvata.
čak i nedjeljom, na dan gospodnji.

email Porto:
porto.blog@gmail.com

Blog opcije 
Technorati search
hr.digg|prijavi blog

Komentari On/Off

online

 blogovi
SFera




lighthouse


 Izbor objavljenih priča
PUTOVANJE NA ISTOK, istrakonska zbirka Dobar ulov* ŽIVJETI I UMRIJETI DALEKO OD LAS VEGASA, zbornik Kikinda Short 02 * ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI, sferakonska zbirka XIII krug bezdana * PRIJE KIŠE, istrakonska zbirka Krivo stvoreni * TRAMBULIN ZA SNOVE, zbirka Blog priče * TRI ŠTENCA ZA JELENU SRETENOVIĆ, zbrika Bundolo-offlline * DJEVOJKA KOJA ČITA NEBA * KOVAČI I ALKEMIČARI, zbornik Najkraće priče 2006. * PRIČA O ANĐELI NOVAK * HORVATOVA ZONA SUMRAKA, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * MOJ PRIJATELJ PAS, Večernji list * MALA ZEMLJA ZA VELIKI ODMOR, Večernji list, essekonska zbirka Priča o Anđeli Novak * GOSPODAR GORE, SFerina zbirka Zagrob * IMA LI PILJAKA TAMO GORE, NA JUGU?, zbirka blog.sf * KRALJEVA PJESMA ZA KRAJ, zbirka Vamirske priče * IMA LI RAJA ZA TRKAČE? , Vijenac * NEBO NAD HERMINOM, Val * KUPLUNG SAJLA, Karlovački tjednik * DUGO TOPLO LJETO , portal Lupiga * NIZ RIJEKU, OFF VU * GRMLJAVINA GRADA, UV4 * * DOKTOR NIKO NEMA KOM DA PIŠE, UV4 * O AKVARIJSKIM RIBICAMA,Cosmopolitan * NAJSEKSI STVAR ŠTO JE IKADA OBUKLA, Cosmopolitan BUDDHA U SUPERMARKETU, DVD Agrest 3D *, I WISH YOU WERE HERE, Kameleon * JUTARNJI ZEN ŽANETE BAJS, Književna radionica Booksa * SHELLSHOCK, Ekran priče 01 * POKAZUJE LI OVAJ GRAD SVOJE ZUBE?, Ekran priče 01 * ON THE ROAD, Ekran priče 02 * CATCH THAT ZEPPELIN! Ekran priče 03 * SANAJU LI MURJACI EKLEKTIČNE SOVCE?, Ekran priče 03 *

Iz bibliografije:

Zbirka poezije
TRI DANA
Naklada MD, 2005.

Zbirka kratkih priča s bloga
BUDDHA U SUPERMARKETU
Naklada Ljevak, 2006.

* Wish you were here * Casablanca * On the road * Catch that zeppelin! * Šlauf za more tuge * Buddha u supermarketu * Volite li Jergovića? * Dugo u noć * Hey Ya!* Mjera tajne * Zar je dotle došlo, Denise? * Moj prijatelj Goks * Stric Atif * O akvarijskim ribicama * Voodoo instalater * Munchmallow! * Noć kad je ispadao Hamdija * Mnogo vike nizašto * Nebo nad Herminom * Bang Bang * Došljaci s Andromede * Shellshock * Pokazuje li još ovaj grad svoje zube? * Godine u kojima smo zakapali lonce pod lijeske * Doktor Niko nema kome da piše * Kao haljina kada se rašiva * Priča o bezglavom Turčinu * Samba Pa Ti * Moj prijatelj pas *

Zbirka kratkih priča
BRZ KAO BRUCE LEE
Hena Com, 2015.


Brz kao Bruce Lee

Buddha u supermarketu

Tri dana

 09.06.2004., srijeda

SHELLSHOCK

Ne volim WC-e sa infracrvenim zrakama koje čekaju da ih prekine moj pimpić.
Ne volim piškiti kada me gleda to crveno oko. Podsjeća me na HAL-a 9000 i jednostavno se ne mogu koncentrirati na spasonosni mlaz. Cijelo vrijeme očekujem da me odnekud sa lijeve strane milozvučno oslovi sa: “Good morning Dave…” Hvatam se kako u sebi spremam odgovore na njegova propitivanja i kako akcija mojeg piškanja, koja je svakako u nuždi, ipak ne predstavlja opasnost njegove misije, da veselo oplakuje vodom keramičke školjke i tako si valjda umišlja da stvara život u pramaternici keramičke školjke u kojoj se onda plode i množe bakterije i alge.
Ne volim high tech WC-e u kojima ne znam kako pustit vodu iz nepostojećeg kotlića i koji me ne onda ne puštaju van iz kabine jer je nisam aktivirao.
Ne volim WC-e na odmorištima evropskih autocesta, ispred kojih čuče ispijene ženske iz Bosne, s trajnom, rinčicama i polupopušenom HB između prstiju iz koje se opasno naginje pepeo i prijeti da se surva poput kosog tornja u Pisi. Babe su to koje ubiru danak mojem mjehuru. I kako se onda mogu koncentrirati? Kada razmišljam o tome dali je pepeo pao ili nije. Jer ako padne na pločice, ženska će biti bijesna, na sve ono što je poremetilo njen flatline moždanih aktivnosti, zenbudističku tehniku kojom uspijeva odagnati sve one misli koje ju vraćaju u rodno selo, na muža koji veselo ispija mlako pivce na štengici ispred dućana sa mješovitom robom.
Žena će se naravno raspizditi na sve što dolazi iz ovih naših krajeva. Kao što je već jednom došlo sa sjevera ili sa juga, sa istoka ili sa zapada i poremetilo njenu svakodnevnicu. Odvuklo kćerku iza štale i otvorilo mužu rupu na zatiljku promjera 7,62 mm na isti način kao što je i on otvarao pivkanu na dovratku - naglo i beskompromisno, bez ikakvog prethodnog upozorenja. PLOP !! uz onu finu izmaglicu toplog i memljivog dimčića iz tamnog grlića flaše.., ajdživjeli!!
Ako padne pepeo, ženska će se naglo transformirati u nekog kafkijanskog birokrata i podsjetiti da sam dužan 1 Euro i prije nego što sam osušio ruke na sušilu za koji valjda postoji neka čarobna riječ koja ga pokreće. Neki tajni zapis, na Turskom, na Arapskom, neka komanda zračnim duhovima štoligajaznam…
Na trenutak postajem Prospero iz Shakespearove “Oluje” i naredjujem vjetru da krene iz sušila:

- Come away, servant, come.
I am ready now.
Approach, my Ariel, come.-


Sušilo, naravno, ostaje nijemo. A baba čeka tamo negdje vani, čuči poput Kerbera, spremna da izbulji na mene svoje urokljivo oko, tupo i veliko kao mlinski kamen. Obično dugo tražim 1 Euro, prtljam po džepovima i spremam se ubaciti ga u zdjelicu.

Ako padne pepeo, baba će me pogledati s mržnjom
Ako padne pismo, suočit ću se s njom i reći joj; šta je, šta gledaš, jebo te konj!
Ako padne glava, dat ću joj blagi smiješak, lahor s njene planine i blejanje jaganjaca.

- 09:29 - Ostavi POST! (2) - Isprintaj - # - prijavi hr.digg