NeStO O KiCk BoXu - Poremechena iLi Ipak Ne? - Blog.hr

Poremechena iLi Ipak Ne?

ponedjeljak, 03.10.2005.

NeStO O KiCk BoXu

neam ideja sta da napisem općenito pa rekoh idem neke napisati o kick boxu...( mozda netko neš nauci :DD ) :P
pa ovako...

KICK BOX..
je moderan borilački sport u kojem se natjecatelji bore udarajući protivnika rukama i nogama u dozvoljene dijelove tijela. Pri tome koriste zaštitnu opremu.
obuhvaća ukupno sedam disciplina, dok se u našem klubu uvježbavaju četiri slijedeće natjecateljske discipline:

*SEMI CONTACT - je međusobna borba dva natjecatelja u kojoj se koriste pojedinačni udarci izvedeni umjerenom snagom u prednji i bočni dio trupa i glave. Zabranjeni su udarci ispod pojasa, u tjeme, potiljak, ključnu kost, vrat i leđa. Semi contact ima dosta sličnosti s karate borbom, ali je zbog korištenja zaštitne opreme znatno sigurniji.
* LIGHT CONTACT - se razlikuje od semi contact-a po tome što se izvode povezani udarci rukom i nogom (umjerenom snagom) i suci samo ponekad zaustavljaju borbu, a na kraju se donosi odluka o pobjedniku. Borba je vrlo slična TAE-KWON-DO-u sa tehnikama boksa.
*FULL CONTACT - je borba u kojoj je dozvoljeno udaranje svom snagom sa ciljem privremenog onesposobljavanja protivnika (knock-down i knock-out). Nastup je dozvoljen samo punoljetnim natjecateljima. Borba liči boksu sa upotrebom nogu.
*LOW KICK - je borba u kojoj su snažni udarci dozvoljeni i po nogama. Borba sliči savateu, vrlo je zahtjevna i dozvoljena je samo punoljetnim osobama.
..... toliko o tom...
malo sljikiča :D
Image hosted by TinyPic.comFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

et to je to.. pozdraf ;)