Moj broj oiba - Pronađite djevojku

petak , 28.12.2018.

Što sve otkriva JMBG o nekome?










Click here: Moj broj oiba






Kako saznati JMBG bez problema? Dajte mi onda dvije jumbo soja-pizze.



moj broj oiba

JMBG danas najčešće koristi MUP policija. Već imate dvije prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira 2002. U nekim varijacijama spominje se i kao MBG, što je skraćena kratica Matični broj građana.



moj broj oiba

OIB za strane državljane - Saznajte OIB putem SMS-a U SMS poruku potrebno je utipkati vaš matični broj i poslati je na broj 611642 611OIB. Jedinstveni matični broj građana JMBG je identifikacijski broj koji su dobili svi novorođeni u SFRJ Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija od 1976.



moj broj oiba

U Hrvatskoj se ovaj broj koristio još iz doba bivše Jugoslavije od 1976. Može se pronaći i u drugim zemljama bivše Jugoslavije. Prvotno je dodjeljivan prema mjestu stanovanja da bi se kasnije dodijelio prema mjestu rođenja. Pošto njime možemo otkriti mnoge privatne podatke, ovaj broj podložan je zlouporabi. Upravo radi toga, jedinstveni matični broj građana je ukinut te je kao zamjena, 2009. Brojevi su nasumično dodijeljeni. OIB osobni identifikacijski broj možete saznati putem Interneta i to na stranici Ministarstva financija, Porezne uprave. U određena pola morate upisati ime, prezime i matični broj građana ili broj osobne iskaznice. Broj osobne iskaznice možete saznati s nove osobne iskaznice dok će vam za matični broj građana trebati stari javni matični broj građana jmbg ili mbg. Jmbg nije moguće saznati putem Interneta i on je tajan. No, iako je ukinut, jedinstveni matični broj građana nam je i dalje potreban i neizbježan. Mnoge institucije još uvijek trebaju naš jmbg. Tako će vam možda trebati u banci ili kod osiguravajućih društva. Ako ga ne znate napamet imat ćete problema. Kao takvog, potrebno ga je znati ili zapisati. Isto tako, mnoge od tih institucija potražuju i potvrdu o jmbg-u. Jedinstveni matični broj građana možete saznati na tri načina: 1. Možete ga prepisati s prijašnje, stare i poništene osobne iskaznice. Ako ste staru osobnu iskaznicu bacili ili zagubili, pokušajte svoj jmbg naći na nekim starim dokumentima. Na primjer ako imate staru domovnicu ili rodni list. Ako ne posjedujete niti jedan stariji dokument gdje bi mogli pronaći svoj jmbg, jedini izvor kako biste ga saznali je odlazak u Ministarstvo unutarnjih poslova. Službenici će vam tamo izdati potvrdu s jmbg brojem. Dakle da bi saznali svoj javni matični broj građana morat ćete se uputiti u Ministarstvo unutarnjih poslova. Pokušajte prije toga pretražiti stare dokumente jer je moguće da se na jednom od njih krije vaš jmbg.



Ana Nikolic (feat. Rasta) - Konkretno
Primjerice, JMBG može otkriti vaš datum rođenja, regiju u kojoj ste rođeni, redni broj te vaš spol. Prva država koja je uvela brojčanu identifikaciju građana bila je. Službenici će vam tamo izdati potvrdu s jmbg brojem. Samim njegovim stvaranjem, u svim službenim evidencijama stvaraju se preduvjeti za informatičku razmjenu podataka između javnopravnih tijela. Primjerice u se koristi tzv. Ako ne posjedujete niti jedan stariji dokument gdje bi mogli pronaći svoj jmbg, jedini izvor kako biste ga saznali je odlazak u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rezultat pretraživanja koji se prikazuje u VIES alatu može biti dvojak: informacije o EU PDV-u postoje valjano ili ne postoje nevaljano. JMBG se uvodi 1976.

[Karmičke ljubavi |Mini chat mobitel|Nova Lista 1-30360]






Oznake: OIB, za, Strane, državljane

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.