Vijesti s popravnog ispita https://blog.dnevnik.hr/popravni-ispit

nedjelja, 24.11.2019.

Nakon lažnih diploma novi skandal trese školstvo

Nakon što je prvi val provjera diploma u prosvjeti od 19.970 zaposlenih otkrio 29 lažnih diploma (0,145%) kreće drugi val provjera. Naime, otkako su krenule masovne online edukacije u okviru projekta Škola za život primijećen je i povećan internetskih promet između čvorova Banja Luka - Mostar - Zagreb te Kikinda - Osijek. Poseban odjel za cyber kriminal izdao je priopćenje u kojem iznose zastrašujuće razmjere trgovine digitalnim značkama na dark webu.

I dok se jedni tako pošteno u sitne sate zanemarujući vlastitu obitelj loomeniziraju, oni dosjetljiviji pribavljaju lažne digitalne značke na crnom tržištu. Tako npr. digitalnu značku da ste uspješno savladali izradu godišnjeg izvedbenog kurikuluma možete dobiti već za 10 konvertibilnih maraka. Za neku ozbiljniju digitalnu značku kojom biste primjerice dokazali da ste vrsni znalac pisanja ishoda treba izdvojiti i do 25 KM.

Nadležno ministarstvo je uputilo hitan dopis školama od kojih se očekuje da isprintaju sve digitalne značke i pošalju na provjeru. Ovome treba stati na kraj – poručuju iz ministarstva i odlučni su otvoriti podružnice za provjeru ne samo u većim gradovima nego i u svakom mjestu gdje postoji i najmanja područna škola. Zbog hitnosti neće biti natječaja za kontrolore nego se vjeruje da na terenu ima dovoljno provjerenih sinova, kćeri, nećaka, ali iskusnih stričeva i ujaka neovisno o tome jesu li otišli u mirovinu s jednom ili dvije otpremnine.

A dobro obaviješten izvor (koji kao i uvijek želi ostati anoniman) tvrdi da tajne službe nikada ne bi otkrile ovu nečasnu digitalnu rabotu da nisu dobile anonimnu dojavu. Sumnja se da je cijelu stvar prijavila skupna ilegalnih posrednika koja je pri internetskoj trgovini digitalnim značkama ispala iz igre.

- Trgovina diplomama je stala, a sada nam Internet kvari posao s digitalnim značkama – revoltirani su posrednici koji, iako u teškoj situaciji, ne razmišljaju o odlasku u Irsku već prijete organiziranim masovnim prijavljivanjem na burzu rada narušavajući tako sjajnu sliku pozitivnih trendova u gospodarstvu.

24.11.2019. u 17:35 • 1 KomentaraPrint#^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  studeni, 2019 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Prosinac 2019 (4)
Studeni 2019 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi