pookapookapookapookapooka

srijeda, 26.09.2007.

Ko je zapalio VATROGASCE!?

Zamislite (nije teško, to će vam se dogoditi već danas ili sutra)... zamislite da sjedite u vozačkom sjedištu svog malog ili malo većeg limenog ljubimca kojeg ste, btw. kupili na kredit. Sjedite u sred prometne gužve, sjedite sami baš kao i većina motoriziranih ljudi oko vas i slušate Otvoreni ili Narodni radio. Stakla su vam podignuta, klima vas hladi ili grije, jedva da čujete tiho brujanje motora vašeg automobila dok radi u leru jer se vaša kolona giba tek trzajima...ler, prva... ler, prva... ler, prva... i tako kilometrima od vašeg prebivališta pa sve do vašeg radnog mjesta. Pokraj vas istim trzajima gibaju se i sredstva javnog prijevoza, imobilizirana brojnošću vaših limenih ljubimaca zbog kojih vam raste čir na želucu jer ih jedva možete priuštiti i zbog njih dnevno gubite više, puno više vremena nego da se gibate uz pomoć donjih vam ekstremiteta na koje vas je evolucija (ili dragi vam bog, kako hoćete) uspravila valjda samo zato da bi jednom rukom mogli držati volan, a drugom 'ler-prvu' palicu. Zamislite se u toj tako vam poznatoj situaciji... kao što sam rekao... stvarno nije teško.
E sad...
E sad zamislite da izmedu vaših automobila trče, trče dok živi gore mladi vatrogasci i urlaju obavijeni plamenom... zamislite iz svojih udobnih, klimatiziranih sjedišta kako žive buktinje protrčavaju pokraj vas, urlajući nijemo jer ih vi ne čujete zbog vec navedenih radio postaja i podignutih stakala. Zamislite kako trče ostavljajući za sobom tragove dima koje vi nećete osjetiti pošto vi niste idioti jer ste u koloni i ne želite udisati ugljični monoksid kolege vozača ispred vas pa vaša klima cirkulira isti zrak, ne uzima ga iz vanjskog svijeta. Zamislite njih dvanaest kako sami trče do bolnice jer nema kola hitne pomoći... nema ih zbog prometne gužve koju ste vi i vaši limeni ljubimci napravili samo zato jer ste toliko lijeni da ne možete pješke prehodati par kilometara do posla (u Dubrovniku je vrlo često i manje) vec morate dignuti kredit pa onda, da ne izgledate kao budale koje daju 1/5 svojih primanja na anuitete tog kredita, vi doslovno MORATE izvesti svoj financijski balast na ulicu i tamo ga aktivirati skoro isključivo u svrhu emisije još, još, još... još i nikad dovoljno CO2 u atmosferu.
Sad nemojte zamišljati jer su ovo činjenice.
70 % staklenickih plinova u atmosferu ispuštaju sredstva za transport. Ovaj svijet gori i topi se samo zato što ste vi lijeni i ne zaslužujete epitet 'sapiens'... jer i najgluplji majmuni ne bi tek tako dopustili da im djeca živa izgore samo zbog neke pizdarije kao što je averzija prema javnom transportu ili sramota da će ih netko vidjeti da hodaju na svoje DVIJE noge.
Pogledajte svoje dvije noge... čemu služe? Da pritišcu kvačilo, kočnicu i gas ili da vas uzdignu dovoljno visoko da rukama pokušate dosegnuti zvijezdano nebo?
Da sve ovo ne bi zvučalo patetično-defetistički kao ona 'you ask who shot Kennedy but you know it was you and me' iz 'Simpathy For the Devil', jedne od stupidnih pjesama besmrtno stupidne rokenrol grupe Rolling Stones...
ja vam svima JEBEM I OCA I MAJKU, ako treba i bajunetom medu rebra jer...
MOJU DJECU NEĆETE ŽIVU ZAPALITI!!!!

- 16:19 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>