pookapookapookapookapooka

nedjelja, 25.02.2007.

IDEALISTIČKI MANIFEST PSIHOTIČARA



Evo... pogledajte samo ovu prikazu... nevidljivi bijeli zec visok skoro dva metra... dobročudne naravi, sklon neslanim šalama i uvijek spreman da priskoči u pomoć onima kojima pomoć treba... ne trči za novcem, što ne znači da je na socijalnoj pomoći... spreman je odazvati se pozivu u Nacionalnu gardu, što ne znači da mu je to jedini način da financira više školovanje, njeguje tradicionalne vrijednosti što ne znači da zabranjuje svojoj djeci da govore okolo kako su ljudi nastali od majmuna, osim lokalnog pastora, župnika ili rabina, čije je porijeklo još uvijek neutvrđeno, poštuje Ustav i zakone koji su jedaki za sve, vjeruje u vrhovnu pravosudnu vlast koja izbor vrhovne izvršne vlasti ne drži kao nešto što bi bilo samoj sebi svrha već služi da se narod izjasni prije prebrojavanja glasova koje nije toliko bitno koliko sam izbor naroda, izbor predsjednika republike i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga koji može, a i ne mora, vojno intervenirati u udaljenim zemljama zbog opravdanje sumnje da će to biti od velike koristi za nacionalnu sigurnost jer će se narod osjećati sigurnije kad na izborima za zakonodavno tijelo vlasti odluči da bi se njihovi zakonodavni predstavnici i njihov izvršni predstavnici trebali slagati oko nekih bitnih stvari... jer sama je nacionalna sigurnost u velikoj opasnosti, što je jasno vidljivo iz ratnog sukoba u koji je naša zemlja uvedena preventivno napadajući državu za koju su određene agencije koje se bave takvim međunarodnim odnosima o kojima se ne smije javno izražavati jer o njihovoj procjeni ovisi stupanj ugroženosti nacionalne sigurnosti i adekvatna razina obrambenih aktivnosti koje bi zaštitile ugrožene nacionalne interese, a o kojima javnost nije kompetentna da donosi procijene i svojim nestručnim uplitanjem može dovesti u sumnju čak i samu opasnost koja joj prijeti, što je najopasnije stanje od svih stanja opasnosti, stanje zanemarivanja opasnosti zasnovano na procijeni da ista ne postoji iako je već ranije utvrđeno suprotno i prema takvom se zaključku preventivno izvršila vojna intervencija širokih razmjera na drugoj strani planeta, dakle - rat.
Pogledajte ovog nevidljivog zeca, bijelog, ponosnog i visokokog, nasmijanog i uvijek spremnog na šalu, pogledajte tog po svemu prosječnog zeca koji je dobio čast i dužnost da sebe može nazvati Amerikancem... i recite mi... želite li da puši chrystal meth prije nego što krene u patrolu ulicama Tikrita, spreman da puca na sve što djeluje sumljivo jer je on sam meta svakoga tko je raspoložen da ubije američkog vojnika tog dana, želite li da se kao 80% naših ranjenih muškaraca i žena u uniformi u domovinu vrati sa ekstenzivnim ozljedama mozga zbog udarnog vala podmetnutih bombi kao glavnog uzroka smrti naših vojnika, želite li da ostatak života nosi ožiljak PTSD-a, fizičke promjene na moždanom tkivu nastale intenzitetom i trajanjem psihičkog šoka, želite li da se vrati u domovinu i bezuspješno se pokuša upisati u javno sveučilište koje nije više besplatno kao prije tridesetak godina, želite li da kao vojni veteran izaziva strah kod svakog poslodavca zbog eventualnih trauma koje bi mu smanjile radnu učinkovitost, želite li da država zbog koje je ovaj nevidljivi zec bio izložen užasima vama nepojmljivima ne napravi ništa da bi mu pomogla oko lakše edukacije, pronalaska posla, osiguravanja zdravstvene skrbi koja bi bila nešto više od zakonske obaveze proglašavanja čovjeka mrtvim, želite li državu koja će ovoga nevidljivog bijelog zeca zadržati tu gdje je i rođen, da tu pokaže sva svoja znanja i vještine kao zec koji zarađuje ono što će potrošiti ili uštedjeti... ili vi želite poslati ovoga dva metra visokog, nevidljivog bijelog zeca u pustinju strane zemlje, krivom procjenom nekompetentnih sigurnosnih agencija proglašenu prijetnjom našoj nacionalnoj sigurnosti i napadnutoj prema odluci vašeg vrhovnog vojnog zapovjednika, naknadno odobrenoj i od vašeg vrhovnog zakonodavnog tijela koje ste izabrali da bude složno sa predsjednikom jer je on alarmentno stanje nacionalne sigurnosti već bio definirao i argumentima potkrijepio svojim istomišljenicima koji su sa takvom izbornim programom izašli na izbore koje vaše vrhovno pravosudno tijelo nije htijelo pretpostaviti vašoj volji i inzistirati na tehničkim detaljima ponovnog prebrojavanja glasova.
Ili želite da ovaj bijeli, nevidljivi zec može bilo gdje na svijetu reći da je njegova zemlja gdje god njegov pogled padne jer je više njegovih sunarodnjaka umrlo na plažama Normandije, u Ardenskoj šumi, u sjevernoj Africi, na Filipinima, Guadalcanalu, Iwo Jimi, Okinawi, u dubinama Atlantika, Pacifika, Indijskog oceana, na vatrenim površinama plutajućih zračnih luka i transportnim 'Liberty' brodovima koji su slobodni svijet održavali na životu samo zbog solidarnosti slobodnih ljudi... ili zečeva... da je više njegovih sunarodnjaka umrlo diljem svijeta braneći slobodu kao svoju najvišu patriotsku vrijednost nego što je to slučaj sa bilo kojim drugim narodom na svijetu.
Želite li da ovog nevidljivog, bijelog zeca mrze jer je žrtva krive odluke svog vrhovnog pravosudnog tijela o izboru njegovog vrhovnog izvršnog tijela koje je ujedno i vrhovni zapovijednik oružanih snaga njegove zemlje koje je uveo u rat sa nepostojećim neprijateljem zahtijevajući, za takve trenutke jedinstvo nacije koje ste vi i izabrali, davajući mu zakonodavnu podršku da može voditi u propast i ovog nevidljivog zeca, i njegovu republiku i njene saveznike i njene umišljene neprijatelje i cijeli ovaj svijet koji svi mi dijelimo?
Želite li prodati ovog nevidljivog zeca koji je istinit baš kao što su istinite i riječi Thomasa Jeffersona - 'We Hold This Truth to Be Selfevident, all Men are Created Equal...' želite li ga prodati i umjesto njega dobiti mehaničkog Bugs Bunnya koji će vam jednoličnim glasom ponavljati i ponavljati izjavu konačne kapitulacije - that's all, folks...that's all, folks...that's all, folks... jer ste ga kupili sa onim vrijednostima koje su vam uzeli kad ste pristali prodati ovog nevidljivog zeca, istinitost kojeg svi držite kao 'selfevident' i time ste jednaki u njegovoj kreaciji kao bijelog, dva metra visokog, nasmijanog i sklonog šali, jednaki u uspostavljanju svog vjerovanja da 'persuit of happiness' nije samo gomilanje onoga vidljivog bogatstva koje treba nužno patnju onih koji nemaju da bi uopće moglo opravdati svoju bolesnu potrebu.
Birajte... nevidljivi, visoki, šaljivi bijeli zec ili 'that's all, folks' jingle kojim se najavljuje konačni samouništavajući kraj vaše sposobnosti da zamišljate, želite i dobijate svoju sreću... njen kraj u mučnoj autokanibalističkoj imploziji laži koja je razliku proglašavala jednakošću, nepravilnost istinom i svoju reklamu vašim snom.
Birajte.
Slobodni ste da birate.
Zec iz snova... ili karikatura zeca iz odjavnog jingla.

- 09:43 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>