ponedjeljak, 26.05.2008.

ZAGREB KAK IMAM TE RAD


Slika

Živim u Zagrebu cijeli život, iako sam rođen u Podravini. Kako se Zagreb transformirao pogotovo od 90-ih godina u nešto što postaje neprepoznatljivo, evo malo daha Zagreba grada iz nekih prošlih vremena, kroz fotografije i prigodnu glazbenu podlogu. U nastavku su dokumentarni video zapisi, odnosno svojevrsna prezentacija grada Zagreba kao vrijedan dokument iz 70-ih godina, prologa stoljeća i jedan dokumentarni film, koji oslikava iako snimljen u davnim vremenima, isto ono o čemu i danas možemo svjedočiti.

Stari Zagreb, kroz fotografije i prigodnu glazbu.



Promotivni film o Zagrebu.



Kao jedno od najboljih dijela filmske industrije u segmentu dokumentarnog filma, svakako je "Koraci grada" iz 1957. godine, autora Branka Majera i uz fascinantnu fotografiju legendarnog Tomislava Pintera.

Dokumentarni film o kojem je ovdje riječ oslikava majstorstvo intrige, ritma, drame i izvornog dokumenta. Pokušajte usporediti poruku ovog filma s onime što se realno događalo, a i događa se ponajviše u Zagrebu, gradnjom velebnih izdanja, gdje se korak grada gubi i umire, ali danas u već forsiranom ritmu zdanja bez srca i duše.

- 13:14 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>