ponedjeljak, 12.05.2008.

O FILMOVIMA I KUĆNIM KINIMA


Slika

Veliki sam ljubitelj raznih aspekata umjetnosti, kao što ste i već mogli primijetiti putem mojih postova na blogu. Osobito volim filmsku umjetnost i godinama pratim filmsku scenu u cijelom svijetu.

Uostalom moj fond filmova koje posjedujem veći je od brojke s dvije nule.

Sječam se doba kad su se filmovi mogli isključivo gledati na TV-u, pa zatim mogučnosti da se filmovi iz videoteka presnime na VHS kasete. Danas je sve to potpuno drugačije.

Filmovi se osim u DVD izdanju plasiraju i u megapopularnom DIVX formatu, a velik broj njih doistupan je putem raznih download klijenata, kao što je to sve više utjecajan torrent.

Uz to to je moguće "skinuti" veliki broj filmova koji se direktno prikazuju u sklopu službenih premijera, a valja izdvojiti one koji ipak zadovoljavaju kvalitete gledljivosti. No tu ima svakakvog "smeča", osobito među gomilom filmova koje neki snimaju video kamerom direktno s filmskog platna. O kvaliteti ovog tipa ne bih trošio riječi, jer se tu vrlo često nađu gledatelji ispred platna koji nose pića ili pak idu na "ono" mjesto.

Isto tako danas su nam dostupne tehnologije za "kućna kina" po sve povoljnijih cijenama. Uz već naveliko dostupne DVD playere koji su usput i DiVX playeri, tu su i razna viekanalna pojačala i zvučnici, kao i vrlo povoljni veliko ekranski televizori. No da ovakvim perverzijama ne bi bio kraj, tu su i sve vie povoljne cijene projektora, pa uz filmsko platnu na zidu, doista možemo imati pravo kino u svojem domu. Projektor bih svakako preporučio onima koji istinski uživaju u filmovima.

Kako se vrlo velik broj filmova proteže po raznim torrent stranicama, valja spomenuti jednog od ponajboljih tzv. crackera novih naslova filmova koji se distribuiraju na DVD medijima, a to je tzv. Axxo, poznati opskrbljivač Internetske sfere najnovijim filmskim uradcima.

Preporučujem nekoliko odličnih novijih naslova koji su dijelom već publicirani u našim kinima, pa i u DVD izdanjima, a neki tek trebaju doći.

IRON MAN



JUMPER



THE DEATHS OF IAN STONE



THERE WILL BE BLOOD



RESERVATION ROAD



THE WATER HORSE - LEGEND OF THE DEEP



LIONS FOR LAMBS




Još je tu pregršt naslova koje ipak nema smisla "trpati" u jedan post. No za jedan kraći overview, uživajte u trailerima, ako niste dotične filmove gledali.





- 10:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>