petak, 25.04.2008.

OPASNOSTI MOBITELA ZA ZDRAVLJE


Slika

Svakodnevno ih koristimo. Došli smo do razine da ih koristimo u svrhu što manje umaranja ruku, inovacijom bluetootha gdje izgledamo kao borgovi iz zvjezdanih staza, s onako zakačenim minijaturnim prijemnicima na ušima. Iskreno, užasavam se toga, jer osim što već samim korištenje mobilnog aparata štetimo zdravlju, tim minijaturama se ugrožavamo drastično. Kontinuirano "prženje" mozga nije baš optimistično u ovom slučaju.

Svjestan sam opasnosti zračenja mobitela, a kamoli da još zakačim tu napravicu za uho. Nekima je to cool fora, a meni je to bolesno. Ali malo ljudi je uopće svijesno koliko je to pogubno za zdravlje, osobito za mozak. Evo jedne tragične reportaže o tome koje su objektivne opasnosti u korištenju mobitela.



Ovo je možda dobro upozorenje roditeljima da sagledaju na opasnosti tih uređaja ponajviše za djecu. Gledam svakodnevno dječicu koja se masovno koriste time, pa iako je to previše uzelo maha, možda da se dijelom reducira korištenje, jer oni su ipak mladi organizmi koji su osobito osjetljivi na ta agresivna zračenja.

Test radijacije mobilnih uređaja



Moj je savjet ako ikako možete udaljite mobitel od mjesta spavanja i pokušajte radije koristiti klasični hands free, kad komunicirate (dakle obične slušalice s malim mikrofonom) i izbjegavajte stavljati mobitel u džepove blizu srca.

- 11:03 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>