ponedjeljak, 07.04.2008.

OKULTIZAM TREČEG REICHA


Slika

Budući su danas u svijetu toliko sveprisutna zla rata, vrijedi se osvrnuti na neke događaje koji su iako globalno u to vrijeme, danas itekako prisutna, kao okrutna stvarnost.

No, što je razlog toj toliko velikoj moći koju je imao Adolf Hitler sa svojim mračnim planom nacizma. Što je to toliko bilo utjecajno i snažno da je prouzročilo i obilježilo jedan mračni period naše civilizacije?

Dokumentarac koji je snimljen 1991. godine pojašnjava utjecaj okultizma u eri nacizma. Film je podijeljen u dijelove uz dodatne zapise o objašnjenju tajne svastike i jednom od najgorih logora smrti u povijesti - Jasenovcu.

U filmu se može vidjeti utjecaje paganizma, misticizma i drugih alternativnih uvjerenja nacističke ideologije i osobne Hitlerove filozofije.

Film osim toga dokumentira povijest i razvoj ideja i simbola koji su utjecali na globalno zlo i smrt milijuna ljudi tokom II. svjetskog rata.

Prvi dio - O Adolfu Hitleru



Drugi dio - O SS-u



Tajna svastike - Prvi dio



Tajna svastike - Drugi dio



Tajna svastike - Treći dio



Tajna svastike - Četvrti dio




Tajna svastike - Peti dio



Isto tako vrijedi pogledati dokument koji svjedoči o tamnoj strani te ideologije, koja je bila osobito krvava u našim krajevima, a radi se o svjedočanstvu zločina u jednom od najgorih centra smrti ikad, Jasenovca.



- 10:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>