srijeda, 12.03.2008.

RUSKI SPETSNAZ

Podravec ne podržava nasilje, ali Podravec cijeni tehnike koje služe osobnoj izgradnji. Kako volim borilačke vjetine, nedavno sam sasvim slučajno naišao na tzv. spetsnaz tehniku koju su etablirali rusi. Pa pogledajmo malo.

Prikaz spetsnaz tehnike



Kako se uči i prakticira ova tehnika



Koliko god se cinilo nekome čudno i besmileno, i u ovoj vještini koristi se KI ili Chi energija kao što se može vidjeti iz priloženog prvog video zapisa. Ostale tehnike borilačkih vještina koje naizgled grube sadrže aspekt KI energije.

Ju Jitsu



U ovim ali i pregrti sličnih vještina koristi se KI energija. Največi fokus u tome može se pronači u Ki Aikidu i ubojitom objektivno Tai Chi-u. Iako mnoge osobe koje jedino što žele a to je izražavanje agresije misle da mogu ovako nešto postići uspješno, varaju se. Mnogi će reči da u pravim borbama (osobito uličnim) nema od toga previše koristi, može se konstatirati da na neki način imaju pravo ako su to osobe koje sve svoje znanje temelje na površnoj primjeni snage.

Ali samo ni koji žive na nacin da dolaze do spoznaje osobne izvosrnosti a čemu služe raznolike alternativne tehnike gdje mogu prepoznati svoj energetski potencijal, tek tada to sve ima svoju svrhu. Čovjek koji je svjestan samog sebne, koji instinktivno već unaprijed može reagirati na način kako to životinje npr. mogu, tek tada može primijeniti ovakvu vještinu bez obzira kakav protivnik bio. Na koncu, čovjek koji odiše energijom osobito pozitivnom neče možda nikada doći u situaciju da mora sam sebe braniti.

Takav čovjek već i samim time što je takav ne treba niti jedan aspekt borbe da bi se obranio. Od njega oni koji potencijraju agresiju uglavnom bježe.

- 10:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>