Pliš

11.01.2011.








09. 01. 2011


Magloviti dan nije mogao poremetiti moju namjeru da odem na ovaj tradicionalni zimski uspon na Pliš. Iz Klane staza je većim dijelom vodila asfaltom, nakon nekog vremena se lagano uzdiže šumskim putem na sam vrh Pliša 933m nadmorske visine. Iako maglovito i vlažno vrijeme ipak je najljepše dan provesti u prirodi. Jedini problem kod ovakvog vremena je pogled. Dođeš na vrh i osim onog što vidiš u okviru peredetak metara oko sebe, ostalo je nepoznanica. Zbog toga se volim vraćati na iste staze u različita godišnja doba jer u tom slučaju postoji mogućnost boljeg vidika.
Na ovom pohodu je bilo dosta planinara iz različitih krajeva. U lovačkom domu nas je dočekao topli čaj s rumom i grah i to nas je malo ugrijalo. Pri povratku u Klanu, razgledali smo stare zidine nekadašnjeg kaštela koji izgleda veličanstveno svojom veličinom i koji je zasigurno u svoje vrijeme bio jako impozantan. U Klani smo pogledali izložbu fotografija njihovog planinarskog društva. Bile su to fotografije s različitih uspona na Alpe, među nekim slikama prepoznala sam poznate staze po kojima sam i sama prolazila u usponu na Triglav.
Sve u svemu odličan pohod, koji nije bio ni malo zahtjevan što pogoduje laganom zagrijavanju za početak ove godine i za idući zimski uspon na Košutu, na koji planiram otići s planinarskim društvom Glasa Istre 29. i 30. 01.Veselim se tom pohodu iz tazloga što će mi to biti prvo iskustvo u penjanju s derezama i uz pomoć cepina. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti.

460


460


460


460


460


460


460


460


460


460


460

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.