utorak, 01.04.2008.

3. poglavlje - Ja sam Gryffindor

Doista nas je dočekala prof. McGonnagall. Pogledom je prolazila sve grupice i zaustavila se na našoj. Brzim korakom je prišla i pozdravila
- Montgomery, Jacobson, Johnson dobra večer posudit ću vaš novu kolegicu
- contessa di Santi molim vas pođite za mnom
- da gospođo profesor - odgovorih i krenuh za njom, čula sam kako Cath i Anasstasia viču: Držimo ti fige
- contessa - počne profesorica
- profesorice, ispričavam se ali voljelaa bih kad bi izbjegli ovo s titulama, nisam baš ljubitelj toga, pogotovo kad se radi o titulama stečenim rođenjem, a ne nekom posebno zaslugom. Ja sam jednaka kao i svi ostali učenici ove škole.
- U redu, di Santi. Pretpostavlajm da su vam roditelji opisali domove i rekli sve o razredbenom postupku. Sad idemo prema dvorani gdje ćete biti predstavljeni i javno dodjeljeni nekom od domova.
Dvorana je bila prekrasna, puna svjetla, a strop je izgledao kao tamno plavi ćilim posut zvijezdama. Profesorica je otišla do prof. Dumbledorea i pokazala pogledom na mene. On ustane.
- khmm. Učenici, molim vašu pozornost. Od ove godine imamo novi učenicu šeste godine. Došla je iz Italije i molim vas da ju pozdravite velikim pljeskom. A sad kojem domu će pripasti?
Victoria Serenity di Santi! priđi
Srce mi je lupalo sto na sat. Sjela sam na stolac i ravnatelj mi je stavio klobuk na glavu. Začula sam neki glas
-hmm, kuda ću s tobom. Glava nije uopće loša, puno se čita vidim, ali opet osjetim malo mračnjaštva u tebi, ali to srce. Hmm . . . Znam što ću s tobom: GRYFFINDOR!!!!!!!!
Odahnula sam. Vidjela sam kako Cath skače od sreće, cijeli Gryffindorski stol je pljeskao. Dotrčala sam do stola i zagrlila Anasstasiu, Cath me potom tako jako zagrlila da sam poplavila. Sva sreća da ju je Morwena skinula s mene jer ne znam koliko bih još izdržala.
- Vidiš Victoria sad ćemo biti kolegice, moći ćemo se družiti. - reče Morwena i nasmije se.
Tada stolu priđe ona djevojka iz vlaka, Lucinda
- Victoria, čestitam. Voljela bih da si pripala Hufflepuffima, Gryffindori su dobili vrijednog člana. Nadam se da ćemo se moći nekad malo podružit
- bit će mi čast - odgovorih
Stolu priđe profesorica McGonaggall
- di Santi čestitam. Ja sam predstojnica Gryffindora pa ćete biti pod mojim okom. Vidim da ste već sklopili prijateljstva. Drago mi je, s obzirom da su to vaše nove cimerice.
- Zbilja profesorice? - skoči Cath od sreće, Super
- Jones, u redu je, smirite se. A sad djevojke, uživajte u večeri, dobar tek.
Bila sam sretna, mislim da će mi se svidjeti ovdje. Pogledam prema profesorskom stolu i vidjeh profesora Dumbledorea kako gleda prema meni i diže pehar u moje ime. Vratim mu istom gestom.
Nakon večere na putu za spavaonice susreli smo grupicu iz koje se izdvoje dvije djevojke.
- Večer, ja sam Athena Helena - Ravenclav i želim ti Victoria poželiti dobrodošlicu, ako nešto trebaš samo pitaj. Odrasla sam ovdje tako da sam stručnjak za sve cake.
Hvala Athena.
Druga djevojka je bila sva u crnom što mi se naravno dopalo. Pretpostavila sam nekako da je Slytherin
- Ja sam Bellatrix Black, ali prijatelji me zovu Bella, mislim da ćeš me i ti tako zvati, ja sam Slytherin, isto 6. godina, skupa smo na Čarobnim Napitcima i ne vjeruj sve što kažu o Slytherinima. NIsmo baš svi hladnokrvni serijski ubojice. Neki smo i toplokrvni.
Na ovom sam se nasmijala
- Cure, drago mi je što smo se upoznale, ali sad moramo ići. Mačak mi je u sobi već dugo sam.
- Moramo i mi u spavaonice - odogovori Bella
- Laku noć, vidimo se sutra na napitcima
- Vidimo se. - viknuh
Bolje da požurim i da se naspavam jer sutra će biti dugi dan.


22:19 | Komentari (20) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.