ponedjeljak, 26.03.2007.

birokracija

ajme, danas sam isla obavit nesto vezano uz osobnu iskaznicu...uh. dize mi se kosa na glavi od te papirologije. gdje god dodjes samo papiri, papiri, papiri, to je strasno. gdje god da se pojavite nemrete bez strahovito dosadnih, zivcirajucih procedura. u koju god dosli instituciju, udrugu, bilo gdje nebute se samo tak lako izvukli od te papirologije.

najgori su mi oni salteri na faksu gdje moras obavit milijun procedura samo da dobijes neki jebeni stambilj ili potpis, a da ne govorim o tome kad trebate nekaj produljit kao sto je zetova karta ili zdravstvena iskaznica. najgore je to kaj po sve te ovjere i provjere nerijetko morate ici na par mjesta ili saltera, a neki cak i u druge gradove. to je stvarno prestrasno. kad ce se vec jednom sve to moc rijesavat recimo preko interneta, kao sto su cini mi se u estoniji glasali preko neta. ali, mislim da niti onda ne bi bilo puno lakse, jer i tada bi morali prolaziti odredjene procedure i imati pinove.

dakle, tu su i pinovi. sto je najgore nemrete popit ni kavu iz automata bez pina. trebate imat pin za karticu, pin za mobitel, pin za ulazak na net pin za logiranje na stranicu pa cak i kad saljete poruke ili postove morate odabrat odredjenu kategoriju. sve morate znat svrstat, morate znat adrese, kategorije, pinove, lozinke, passworde. nemres nikam bez toga. ajme sve ce se pretvorit u jedan veliki PIN.

papiri, obrasci,prijave, odluke, ovjere, uvjerenja, rijesenja, molbe, dokazi, potvrde, izjave, uplatnice, stambilji, markice, zigovi, salteri, listovi, ova kopija ona kopija, ovaj salter onaj salter, ovaj kat onaj kat, prizemlje, aaaaaaaaaaaa idem vaaaaaaaaan ...na zrak.puknucuburninmad


18:35 | Komentari (2) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.