ponedjeljak, 26.03.2007.

pp

marketing
upravo je nevjerojatno kako danas sve podlijeze propagandi. marketing je vazniji nego ikad. recimo, sto god da radili, cime se god bavili, kakvu god da imali robu ako nemate dobru promociju slabo cete se probit na ovo danasnje nemilosrdno trziste. dakle, danas morate znati trgovati, a jos vise kako najbolje prodati robu pa i sebe, svoje talente, svoj izgled, svoje literarno, sportsko i drugo umijece.pa i kad trazite posao, sastavljate zivotopis i na neki nacin promovirate sebe.

evo recimo za uspjeh neke predstave ili filma, ili knjige nije presudan sadrzaj, presudno je kako cete to prezentirati. dakle, ako se radi o knjizi potrebno je da ima sto bolje korice po mogucnosti neke zarke boje, velika slova ili samo jedna boja dakle bitno je da privuce pozornost. sto se tice filma ili predstave bitno je da ima zanimljiv i upecatljiv naslov, koji ce biti lako pamtljiv ili poznat odprije, a pozeljno je da u njemu igra neka zvijezda, ili barem poznata osoba. preporuca se i izazivanje senzacije, dobre ili lose,jer glavno je da se o tome prica.

sto se tice reklamiranja proizvoda ili usluga na tvu, trebate imati sto gluplju reklamu, bitno je da se zapamti, dakle ili jako glupa ili jako dobra, napravljena s najboljom tehnologijom snimljena na raznim lokacijama, dakle da ljudima zastane dah. sve sto ne spada u te dvije skupine koje strse ce se slabo pamtiti.e da i pomogucnosti ubacite neku posalicu ili rimu, to se isto dobro pamti. najbolje je da ide za vrijeme neke jako gledane emisije, serije ili show programa.

za dodatnu reklamu proizvoda predlazem jumbo plakate, letke, bedjeve a mozete i u samim ducanima napraviti standove na kojima bi se isprobavao vas proizvod.

i na kraju, ne smijete zaboraviti na sebe, i vas izgled mora biti upecatljiv, nemojte zanemariti odjecu koju nosite, kreme koje koristite, parfeme, pa cak i maskaru za trepavice.ako ste poznata osoba pozeljno je da se sto vise vasa slika pojavljuje u novinama i casopisima te na televiziji.ako imate stvarno zanosan izgled mozete se prijaviti u neku modnu agenciju kao manekenka ili kao hostesa u nekom show programu, mozete takodjer biti i prezenterica i voditeljica ali ce vam uz dobar izgled za to trebat i dobro pamcenje, te odredjene govornicke sposobnosti.


16:25 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.