< veljača, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Veljača 2010 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

NAJAVA NASTUPA
nema nastupa u najavi.

AUDICIJA!!!
tijekom siječnja upise radimo na svim treninzima!!
za dodatne informacije pogledajte oglasne ploče u vašem mjestu.

Linkovi
Službeni blog HMS-a
Klinčaselske mažoretkinje
Klub mažoretkinja Sesvećanke
Pakoške mažoretkinje
Biogradske mažoretkinje
Splitske mažoretkinje
Gospićke mažoretkinje
Rogozničke mažoretkinje
Zagrebačke mažoretkinje
Rovinjske mažoretkinje
Svetojanske mažoretkinje
Mažoretkinje grada Osijeka
Iločke mažoretkinje
Kaštelanske mažoretkinje
Mažoretkinje grada Splita
Ivanićke mažoretkinje
Slunjske mažoretkinje
Glinske banice
Zadarske mažoretkinje
Mostarske mažoretkinje
Umaške mažoretkinje
Čapljinske mažoretkinje
Novogradiške mažoretkinje
Križevačke mažoretkinje
Velikogoričke mažoretkinje
Kiseljačke mažoretkinje
Desinićke mažoretkinje
Solinske mažoretkinje
Tomislavgradske mažoretkinje
Pulske mažoretkinje

POVJERENSTVO PISAROVINSKIH MAŽORETKINJA
predsjednica: Nevenka Penezić
članice: Nevenka Kovačević
Martina Medved

10.02.2010., srijeda

PISAROVINSKE MAŽORETKINJE kroz 2009. godinu

Novogodišnjim koncertom u prosincu Pisarovinske mažoretkinje završile su 2008. godinu. Koncert je bio veličanstven. Uslijedili su zimski praznici – odmor od škole, napornih treninga i nastupa u 2008. godini, ali i opuštanje, fizičku i psihičku spremnost za nadolazeću 2009. godinu, godinu koja je po mnogo čemu bila prekretnica za Pisarovinske mažoretkinje. Na samom početku 2009. godine mažoretkinje su znale da ih kroz godinu čeka veliki broj smotri i nastupa diljem Hrvatske, Regionalno i Državno prvenstvo u mažoret plesu, a očekivale su i pozivnicu za Europsko prvenstvo. Svjesne težine i veličine svih nastupa nakon praznika krenule su sa treninzima, trenirale i trudile se do zadnjih snaga, da bi se što bolje pripremile za ova važna natjecanja.
Već su u veljači nastupale na maskenbalu u Ogulinu, maskirane u kaobojke, naše sure su nastup odradile savršeno, za svaku pohvalu. Intenzivno nastavljaju trenirati i već 28. ožujka odlaze na prvo natjecanje – Regionalno prvenstvo u mažoret plesu koje se održavalo u sportskoj dvorani srednje škole u Jastrebarskom. Vidno uzbuđene, pune straha, kako će se plasirati, svjesne da se natječu u vrlo teškoj skupini- Zagreb, Daruvar, Glina, Klinča sela, Sveta Jana…., međutim na iznenađenje svih, oba su sastava, kadetski i juniorski, vrlo uspješno probili led. Dodatni poticaj dao im je i načelnik gosp. Tomica Kovačić koji je prisustvovao otvaranju Regionalnog prvenstva, sa tribina pljeskao svojim mažoretkinjama kad su u defileu ulazile u dvoranu. Sve su bile vrlo ponosne i sretne, osim što su dobro otplesale, na ovom Regionalnom prvenstvu predstavile su se i u malo izmijenjenoj uniformi i sa novim kapama.
Po završetku regionalnog prvenstva, mažoretkinje nastavljaju naporno trenirati jer se već od 01- 03. svibnja održavalo i Državno prvenstvo u mažoret plesu, također u Jastrebarskom na Štrosu. Prvog dana natjecanja natjecale su se neformacije – solerice i duo, i tu su naše cure pokazale da one to mogu i hoće. Nije bilo lako plesati niti solo niti duo ples i konkurirati Glini, Daruvaru, Vukovaru, Rovinju i da sad ne nabrajam sve. Nije se bilo lako natjecati sa mažoretkinjama iz 25 većih gradova i općina, međutim, cure su hrabro išle naprijed. Subota 02.5.2009. buđenje u 5,15 sati i dolazak na borilište u Jasku u 6.00 sati, rano ujutro. Odradile su prve treninge po defile stazi, iza toga mali odmor i spremanje za otvaranje Državnog prvenstva, u međuvremenu predvodnice odlaze u Gradsku vijećnicu na prijem kog gradonačelnika i razmjenjuje poklona. U 11 sati uslijedio je ceremonijal otvaranja Državnog prvenstva, svi sastavi uz pratnju glazbe u defileu dolaze na Trg uz najavu imena sastava i mjesta iz kojeg dolaze, te staju jedne do drugih. Nakon otvaranja uslijedilo je natjecanje u defileu. Pisarovinske mažoretkinje su defile od 100 m otplesale od šale, te se već nakon prvog dana moglo naslutiti da će se cure već na prvom natjecanju dobro plasirati. U nedjelju buđenje u 6,00 sati dolazak u Jastrebarsko na borilište u 7,00 sati, službeni trening formacije – koreografija, te spremanje za natjecanje. I ovog dana djevojčice plešu jako dobro, plesno, štapovi ne padaju, svi su sretni – pa one su odlične, što je i potvrdilo i proglašenje rezultata u kasnim popodnevnim satima. Kadetski sastav Pisarovinskih mažoretkinja od 15 natjecateljskih ekipa plasirao se na 9 mjesto, a juniorski sastav od 16 natjecateljskih ekipa plasirao se na 11 mjesto. Za prvo natjecanje, a nakon samo 2 godine postojanja, ostvareni su odlučni rezultati, naravno za to treba zahvaliti samim curama na velikom trudu i radu, dobroj trenerici, ali i voditelju. Državno natjecanje je prošlo, uslijedili su nastupi i smotre po Hrvatskoj: Sveta Nedjelja, Klinča sela, Velika Gorica, međunarodna smotra u Pisarovini, Biograd, dolazi i ljetni odmor, ali stigao je i poziv za sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Francuskom gradiću Fouras.
U kolovozu odradile su još Špancirfest u Varaždinu, i nastup u Puli. Nagradu za dosadašnje uspjehe za nastupe u gradovima na Jadranu cure su nagrađene cjelodnevnim kupanjem, što ih je posebno razveselilo. Preko dana kupanje, navečer nastup, domjenak i u ranim jutarnjim satima povratak kućama.
Uzbuđenju nije bilo kraja, žele ići u Francusku – kolijevku mažoret plesa. Cijeli sedmi mjesec do 15.kolovoza cure su bile na ljetnom odmoru, Voditelj Pisarovinskim mažoretkinja i povjerenstvo dali su se u organizaciju putovanja. Nije bilo lako, treba prevaliti put od 1670 km do Favorasa, treba nabaviti službenu opremu - trenirke, majice, organizirati autobus, neke cure se dvoume- boje se dalekog puta, strane zemlje i neki roditelji su skeptični, ali uz puno truda i uz blagoslov naše Općine Pisarovine i načelnika Tomice Kovačića, 13 najhrabrijih i najodlučnijih i 5 odraslih osoba u pratnji, odlučili su otputovati na Europsko prvenstvo, žele predstaviti sebe i svoju Općinu Pisarovinu. Naime, gradić Favoras je manji gradić veličine Jastrebarskog, na sjevero-zapadu Francuske, 20 km udaljen od grada La Rochela, ali na samoj obali Atlanskog oceana. Predstavljati svoj kraj diljem Europe – kroz Sloveniju, Italiju, do sjevera Francuske, na samoj obali Atlanskog oceana nije mala stvar, i zbog te činjenice Pisarovinske mažoretkinje su jako ponosne i sretne. Europsko prvenstvo se održavalo od 11-13. rujna 2009. godine, na put se krenulo 09. rujna navečer.
Pisarovinske mažoretkinje su do rujna 2009. godine iza sebe imele preko 60 nastupa diljem Hrvatske, i spremale su se i na ozbiljan inozemni nastup, na Europsko prvenstvo.
Srijeda 09. rujna 2009. u 21,30 pred školom u Pisarovini skupile su se mažoretkinje i pratnja, u službenim trenirkama, vidno uzbuđene čekaju autobus da bi krenule put Favorasa. Na ispraćaj je došao i Predsjednik TZ Pisarovina gosp. Krešo Radinić koji je u ime TZ za put mažoretkinjama poklonio ruksake, na čemu su mu mažoretkinje jako zahvalne. Autobus je stigao u 22,00 sati, nakon smještaja djevojka u autobus krenuli smo put Klinča Sela gdje su se u autobus smjestile i naše suputnice mažoretkinje Klinča Sela i Ogulina i krenuli put Francuske. Oko ponoći prelazimo Slovensku granicu na Bregani, mažoretkinje su nakon druženja sa svojim prijateljica suputnicama polako utihnule i lagano utonule u san. Nakon nekoliko kraćih stajanja 10. rujna 2009. oko 12,00 sati dolazimo u Lion, izlazima iz autobusa kod gradskog centralnog parka, gdje smo se malo odmorili, popili kavu, protegnuli noge. U ovom parku pričekao nas je i naš vodič Ogulinac, koji živi i radi u Lionu, a koji je odvojio za nas cijelo popodne do kasno navečer da nas upozna sa gradom. Nakon kraćeg odmora i dogovora oko razgledavanja krenuli smo prema Metrou kojim se došli do samog središta grada. Prešli smo preko rijeke Sene do starog dijela Liona, posjetili Katedralu, koja me dobrim dijelom podsjetila na našu Đakovačku katedralu, staru jezgru Liona, i ulice koje su zaštićeni kao spomenici kulture još iz doba Napoleona. Ne samo ulice koje se održavaju, već postoji i i jedna uličica koja stoji jednako kao i u doba Napoleona, do danas se u njoj ništa ali stvarno ništa nije diralo i uređivalo. Zatim smo se uspinjačom popeli na gornji dio grada Liona, kao Vidikovac, sa kojeg se grad Lion vidi kao na dlanu. Tako se 10. rujna 2009. Općina Pisarovina preko svojeg živućeg suvenira marožetkinja, prošetala Lionom. Oko 23,00 sati u noći krećemo put Favorasa kamo i stižemo 11.rujna 2009. godine oko 12,00 stati, obilazimo borilište, razgledavamo, divimo se prostranstvu Atlanskog oceana, i ne možemo se vjerovati da smo tako daleko od kuće. Iza toga odlazimo u kamp Chatelaillon de la Plage da se smjestimo. Kampe je udaljen oko 15 km od borilišta, ali je bio savršen. Montažne šesterokrevetne kućice sa relativno novim namještajem, Pisarovinske mažoretkinje su dobile u jednoj cjelini tri montažne kućice i tu su se smjestile zajedno sa pratnjom. Pisarovninske mažoretkinje se nisu natjecale pa su imale i više slobodnog vremena.
Subota ujutro, 12. rujna. 2009. buđenje u 6,00 sati, spremanje u uniforme, odlazak na doručak i na otvaranje Europskog prvenstva. Predvodnica za voditeljem je bila primljena i kod gradonačelnice grada, kojom prilikom su i razmijenili poklone. Djevojčice su bile oduševljene, uz mažoretkinje iz velikih gradova Hrvatske, ali i Europe, Česi, Francuzi, Rumunji …zastava Općine Pisarovine ponosno se vijorila uz obalu Atlanskog oceana, dok su mažoretkinje defilirale stazom uz tvrđavu. Poslije otvaranja mažoretkinje su bile slobodne pa smo posjetili svi zajedno, drugi po veličini podvodni akvarij u Europi u gradu La Rochelu. Tu smo proveli popodne u razgledavanju, vratili se i razgledali Favoras, obavili večeru i vratili se u kamp. Bez obzira na rano buđenje, cjelodnevnog plesanja i hodanja, naše su cure napravile šou i u kampu. Trenirale su, plesale i pjevale, duh Pisarovine širio se kampom, bile su neumorne. U nedjelju 13. rujna 2009. ponovno rano buđenje, odlazak na doručak, da taj dan je vilo napeto. Pisarovinske mažoretkinje plesale su u slobodnom programu pred Europskom publikom, po ko ne bi bio uzbuđen. Otplesale su bezgrešno, sretne, nasmiješene odradile su svoj inozemni nastup bez greške. Bodrile su svoje kolegice solerice iz Ogulina i Klinča Sela koje su se natjecale ali i ostvarile vrlo zavidne rezultate. Neke su nosile i medalje doma. Cijeli dan su bile vrlo aktivne, od plesanja, navijanja druženja sa mažoretkinjama iz cijele Europe, nimalo umorne došlo je i 21,00 sat navečer i vrijeme povratka kući. Umor ih je savladao nakon ulaska u autobus na putu kući, brzo su utihnule, zaspale. Na povratku kući nismo se duže zaustavljali te smo sretno stigli kući, 14. rujna 2009. oko 22,00 sati ponovno pred Osnovnu školu u Pisarovini, pune dojmova, a sad već i dosta umorne, ali vrlo ponosne i zadovoljne. Sebe i svoju Općinu mažoretkinje su predstavile i u Francuskoj.
Nakon par dana odmora već su 19. rujna išle na nastup u Opatiju i Viškovo. Sudjelovale su i u protokolu na proslavi dana Općine 11.studenoga 2009. godine. Krajem studenoga odradile su i nastup u Sisku.
Dakle, cijelu godinu su naporno trenirale i išle na nastupe.
U prosincu točnije 12. 12.2009. putuju u Sloveniju kod mažoretkinja Radeća, 13.12.2009. godine na Božićni koncert u Klinča Selo, a ovu 2009. godinu Pisarovinske mažoretkinje će završiti Božićnim koncertom koji će se održati 19. prosinca 2009. godine u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor, Pisarovina, doći će nam i gošće iz inozemstva, imat ćemo i limenu glazbu. Vjerujem da će biti veličanstveno, da će ostati koncert za pamćenje.

I na kraju Pisarovinske mažoretkinje su vrlo zahvalne na trudu i radu trenerica, zahvalne su i voditelju Tomislavu Matulinu na dobroj organizaciji i brizi koju vodi o svim curama, naravno zahvalne su i Općini Pisarovina, načelniku Tomici Kovačiću i TZ Pisarovina gosp. Kreši Radiniću, zahvalne su svima koji ih podržavaju, pomažu im i vjeruju u njih, ali i obećavaju da će to povjerenje svakim danom još više opravdavati i da će KRAJ IZ KOJEG DOLAZE predstavljati najbolje što mogu i znaju. HVALA VAM SVIMA


Za PISAROVINSKE MAŽORETKINJE
Nevenka Penezić
Predsjednica Povjerenstva

- 10:17 - Komentari (7) - Isprintaj - #