< srpanj, 2004 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Iako ne znam šta će se točno ovdje nalaziti ( a čak ni približno ) znam da će biti u potpunosti neinteresantno! Pitate se kako to znam, mislite da sam samo skromna ( naravno lažno ) ili nešto slično? Reći ću vam samo to da sam ovaj blog nazvala po pjesmo koja mi je upravo počela u winampu ( hird ). Znam da možda izgleda kao da će biti riječ o muzici ali ne znam kako da vam to kažem..... NEĆE! ( Osim možda ponekad ) Čini mi se da će ovo više služiti ispoljavanju mojih frustracija.

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor
ego
tip koji ima svašta za reć vam
micro
marvin in da hauz
djavolesku
star trek
A.L.I.A.S.
electro geisha.
frequency
china gone mad

sad znam kolko vas je
Free Web Counter

Newport News
Free Counter
Hit Counter
























































































































































































































































pakao po pinki - ex hird
31.07.2004., subota
PLAY DEAD










Darling, stop confusing me
with your wishful thinking
hopeful embraces
don't you understand?
I have to go through this
I belong to here
where no-one cares and no-one loves
no light no air to live in
a place called hate
the city of fear

I play dead : it stops the hurting
I play dead : and the hurt stops

It's sometimes just like sleeping
curling up inside my private tortures
I nestle into pain
hug suffering
caress every ache

I play dead : it stops the hurting

- 23:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Yo

Vidim da fizika i paradoks blizanaca nisu bas bili popularni pa bum sad iskopala nekaj bolje
- 23:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Paradoks blizanaca

Jeste li ikada imali osjećaj da vam vrijeme prolazi izuzetno brzo ili izuzetno sporo? Npr. pola sata u društvu s dragim/dragom prođe izuzetno brzo, dok pola sata stajanja u redu traje vječno. Međutim, to je samo osjećaj, vrijeme ne možete ubrzati ili usporiti, zar ne? Einstein nije tako mislio. Ističući da je brzina svjetlosti ista za sve promatrače, zaključio je da će za onoga tko putuje npr. svemirskim brodom brzinama koje se približavaju brzini svjetlosti vrijeme prolaziti sporije relativno (=u odnosu) prema nekom tko miruje. To "usporavanje" vremena nazvao je vremenska dilatacija. Zbunjeni ste? Ne zaboravite da su i Einsteinu bile potrebne godine i godine kako bi sve to i sam shvatio. Kako bi to nekako plastičnije objasnio, smislio je primjer koji je nazvao paradoksom blizanaca, pogledajte npr. www.pbs.org/wgbh/nova/einstein/ http://www.pbs.org/wgbh/nova/einstein/ ili LINK=http://www.has.vcu.edu/rgowdy/IntroPhy/mod/r41/s.htm]http://www.has.vcu.edu/rgowdy/IntroPhy/mod/r41/s.htm[/LINK] .
Jedna od posljedica specijalne teorije relativnosti je različitost brzine protjecanja vremena u sustavima koji se medjusobno gibaju: vrijeme u sustavu koji se giba protječe sporije! Doista, ako jednog od dva identična blizanca stavimo u raketu, i pošaljemo na kružno putovanje brzinom bliskoj brzini svjetlosti, a drugog ostavimo na Zemlji, tada će, kad se putovanje završi, onaj koji je ostao biti stariji od onog koji je putovao. Taj primjer je poznat kao Paradoks blizanaca. Paradoks se sastoji u tome što, ako je gibanje relativno, onaj u raketi može tvrditi da je cijelo vrijeme on mirovao, a njegov brat se gibao, zajedno sa Zemljom i Sunčevim sustavom.
Rješenje paradoksa je u tome što sustavi rakete i Zemlje nisu ravnopravni inercijalni sustavi, jer se raketa mora ubrzati i po povratku usporiti, dakle gibanje nije inercijalno.



U specijalnoj teoriji relativnosti prostor i vrijeme gube svoju apsolutnu prirodu kakvu imaju u Newtonovoj klasičnoj mehanici, te postaju jedinstveni četverodimenzionalni entitet zvan prostor-vrijeme.
Kao posljedica toga, protok vremena počinje ovisiti o gibanju promatrača. Poznat je slučaj blizanaca od kojih jedan putuje velikom brzinom kroz galaktiku i nakon povratka na Zemlju ustanovljava da je njegov brat ostario mnogo više od njega. Takve pojave se svakodnevno primjećuju u fizičarskim eksperimentima i zaista nema nikakve sumnje da je u određenoj mjeri moguće kontrolirati gibanje kroz vrijeme. Stvari međutim postaju krajnje problematične kad se upitamo da li je moguće otputovati u prošlost.
Specijalna teorija relativnosti sugerira matematičku mogućnost: gibanje brže od svjetlosti bi omogućilo gibanje u prošlost. Međutim, ista teorija apsolutno zabranjuje takvo gibanje i sasvim je sigurno da je nemoguće putovati u prošlost utrkujući se sa zrakom svjetlosti.
Svjetlosni stožac
Uzmimo neki događaj u prostor-vremenu i postavimo ga u ishodište koordinatnog sustava. (Na donjoj slici prostor ima samo dvije dimenzije od kojih je jedna označena osi "x", a druga je okomita na nju i na ekran. Vrijeme je treća dimenzija označena pomoću osi "t". Stvarno prostor-vrijeme ima još jednu prostornu dimenziju, os "z", koja je na donjoj slici silom prilika zanemarena.). Zrake svjetlosti emitirane ili apsorbirane u tom događaju (crvena strelica) opisuju tzv. svjetlosni stožac. Sav utjecaj našeg događaja (iz ishodišta) i gibanje mase i energije (plava strelica) ograničeno je na taj stožac i ne može izaći iz njega jer se ne može gibati brže od svjetlosti.
Kao posljedica toga, gibanjem u ravnom prostor-vremenu se ne može doći u u donji poluprostor tj. u prošlost.




- 00:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Slika

*
- 00:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #
30.07.2004., petak
Kuhinja i moje kuhanje, te ine kuhinjske stvari

Kao što rekoh ja nisam girli girl. Baš kao i svaka anti grli grl ne znam kuhati. Ne samo da ne znam kuhati, već mi je kuhinja baš kao i kuhinjske potrebštine totalna nepoznanica. Kada si i trebam nešto napraviti onda se to svede ili na dostavu ili na moje šlampave pokušaje kuhanja tipa ja gađam tavu, tava gađa mene.

Da elaboriram ovu izjavu! Znači idem si napraviti pomfri. Ogulim krumpire, narežem ih, pripremim tavu, natočim ulje, stavim tavu na vatru da se malo zagrije skup sa uljem. Tada kreće onaj teži dio; staviti krumpire u tu tavu s uljem. Stavim prvih par krumpira, a tava mi bezobrazno uzvrati sa nekoliko kapi kipućeg ulja u lice. Zamislite bezobrazluka! Prelazim na taktiku broj 2. Uzmem određen odmak od tave cca 1m, te gađam tavu s krumpirima, ali čak ni to nije pomoglo, opet me pogodila. Ta tava bi mogla biti bacač u profesionalnoj američkoj bejzbol ligi! Taktika broj 3. Pokušam biti nježna, stoga prilazim nježno toj tavi te pokušavam sa nježnim uklizavanjem. Naravno ni to joj nije pasalo stoga me sa jednakom nježnošću koju sam ja pokazala njoj OPEKLA! Krava jedna prokleta.
Naravno ne trebam ni reći da sam nakon toga jednostavno odustala od tog hrabrog pokušaja rađenja pomfrita. No tu moja patetičnost poznavanja kuhinje i njenih stanovnika (tava, rajngli, zdjela,...) ne prestaje. Zašto i bi? Bilo bi prejednostavno!

Ako me slučajno usred noći spopadne da si nekaj moram napraviti (što je u biti nikad nego mi mama naredi prije svojeg odlaska na spavanje) tada se vaša najdraža ja osjećam kao svaka normalna žena u HGspotu ili Vemilu. Znači u potpunosti izgubljeno i napušteno!
Stoga nakon pol sata traženja i roštanja po kuhinji trčim svojoj mamici u sobu kao malo dete od pet godina da mi ona to napravi pošto ja to jednostavno nemrem.

.............................................................

Kada čak i uspijem nešto napraviti prođe me volja za jelom. Ako se ikada osamostalim zdebljat ću se za nekih 20-ak kila pošto ću morati cijelo vrijeme naručivati!

Da nebi bilo zabune!
Znam si napraviti palačinke, čaj, jaja, podgrijati nešto ako je baš totalno nužno i nemre se drukčije i .........


- 00:28 - Komentari (8) - Isprintaj - #
29.07.2004., četvrtak
*******

Idem vam naći neki guba tekstić pošto mi se danas nekak neda kenjat.
- 23:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #
28.07.2004., srijeda
Not

Brijem da je vrijeme da budem konstruktivna (not)!
Mislim jebi ga moram naci neku jebenu zanimaciju u zivotu osim faksa! To će me požderat. Sada pogotovo kada sam u Zagrebu dok su mi svi moji otišli na more, mislim ok i ja idem uskoro u jedno selo koje nije čulo ni za komp, a kamoli za net ili blog.
Razmišljam već posljednjih par dana kaj bum radila tam dole bez bloga pogotovo kada mi je tako vjeran i kada mi je tolko prirasao srcu i kada je bilo tako jednostavno zavaravati se da je u biti on moja zanimacija i razbibriga i da je on nešto konkretno u mom jebeno malom i dosadnom životu. Naravno uz moj krevet!
Je da votever!
Kak sam samoj sebi ponekad zabavna (not)!
- 19:53 - Komentari (6) - Isprintaj - #
Waiting for the night to fall











I'm waiting for the night to fall
I know that it will save us all
When everything's dark
Keeps us from the stark reality
I'm waiting for the night to fall
When everything is bearable
And there in the still
All that you feel
Is tranquility

There is a star in the sky
Guiding my way with its light
And in the glow of the moon
Know my deliverance will come soon

There is a sound in the calm
Someone is coming to harm
I press my hands to my ears
It's easier here just to forget fear

And when I squinted
The world seemed rose-tinted
And angels appeared to descend
To my surprise
With half-closed eyes
Things looked even better
Than when they were opened

Been waiting for the night to fall
Now everything is bearable
And here in the still
All that you hear
Is tranquility


- 00:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #
27.07.2004., utorak
Napokon tu

Eto i mene! Sletih u Zagi, bila u živčanoj na kavi, popila kavu s kraljicom majkom, pojela napokon pravu mesinu nakon 7 dana vegetiranja (mljac)!
Sve u svemu life is gooooooooooooooooooooooooooooood once again!
Napokon sam opet u svojoj sobici od 30-ak kvadrata, na svojoj micici od kompa koji ce uskoro dobiti i prinovu u obitelji!
Sa svojom muzikom, a uskoro i na svom vejikom, vejikom krevetu kojeg sam sanjala sedam dana!
Sada sve opet ima smisla!
- 01:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #
26.07.2004., ponedjeljak
Isprike

Ispricavam se strpljivom marvinu koji je trpio zadnjih par dana moje haranje po njegovom blogu! Ispricavam se kod sebe posto brijem da sam ipak totalno precerala u zauzimanju njegovog prostora! Mozes mi vratiti istom mjerom ak oces, ali i ne moras! Hvala jos jednom na strpljenju!
- 00:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #
25.07.2004., nedjelja
Neki postovi su privremeno maknuti!
Probala sam s braticevog kompa izbrisati sve tragove mojeg virtualnog postojanja, no tip ima 850 bekapova, 850 kopija kukisa i historija i jednostavno mi se vise neda nalaziti ih i brisati sebe mic po mic! Brijem da je ovo ipak jednostavnija varijanta!
Ako su vam neki bili dragi a sad ih nema, recite pa cu vam mejlat.
Sorry ljudi ali zivim u vjecnom strahu i paranoji, a stvarno sam ih pljuvala uzduz i poprek.
Nitko od njih ne prica Hrvatski, no imaju par frendova koji pricaju stoga betr tu bi sejf den sori!
I lav maj paranoja!
It mejkz mi hepi sam tajmz!
End sam tajmz it mejkz mi sad!
Malo sam priglupa sad ali herc mi ide 100 na sat jer znam da sutra idem mado
- 18:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Sutra u ovo doba cu biti u zraku, na putu za Zagreb! Jupi!
Vec su pali opaki planovi za sutra!
Slecem oko 7.20 na vecer u Zg, oko 8 stizem mado. Sprehica sa mamicom uz jednu kratku kavicu, a onda u zivcanu, meni tako drago mjesto!
- 16:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #
Fatalizam 2

Poradi ljenosti, pomanjkanja ambicija, fatalističkog prihvaćanja života nemam vam kaj za rec!
- 01:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #
24.07.2004., subota
Jos 41!

...
- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Jos 48!

Hip-hip!
- 11:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #
23.07.2004., petak
Jos 65.5

..
- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Jos 70!

.
- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #
joj

Najrade bi plakala nad sobom i svojom sudbinom! Vruce je, nemrem spavat, bratic s kojim djelim sobu salta iz trece u cetvrtu bez kuplunga! Joj,joj joj!
- 01:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #
22.07.2004., četvrtak
Svi mi ga lagano popusite!

Odem na par drugih blogova i totalno me popljujete, a ja samo zelim biti dobra i stvoriti dugorocna prijateljstva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eto, isplazila sam vam jezik, odricem vas se, ovo je kraj nase ljubavi i kao sto rekoh kad mi jednog dana izraste mozete mi ga popusit!


- 11:38 - Komentari (3) - Isprintaj - #
21.07.2004., srijeda
Administration

Hvala bogu da je administracija na cijelom svijetu ista! Nekako mi je nasa zemljica porasla u ocima danas, nisam vise toliko razocarana s njom.
Znaci dodem ja danas u jednoj stranoj, zapadnoj zemlji po neke papire za koje sam predala zahtijev prije par dana. Oni meni kao sve je ok, napravili smo vam to, ali postoji jedan problem. Dobro di je problem ak ste to napravili? Pa papiri su se zagubili i nije nam problem napraviti novu kopiju nego nema potpisnika koji se treba potpisati na svaki papir, otisao je na godisnji.
Kakav mrtav godisnji? Pa tko se potpisuje umjesto njega?
Nitko se nemre umesto njega.
Pa dobro kaj bu sad cela drzava cekala da se taj mamlaz vrati? Pa po kojem jebenom principu vi funkcionirate? Kaj bit ce kad ce bit?
I oni meni kao da bu dosel za par dana da se strpim.
Ma moze stara nema beda, samo mi daj par stotina eura kako bi nesmetano mogla pricekati njega a da u meduvremenu ne umrem od gladi!
Jebote i administracija i osoblje koje radi u takvim sluzbama! Svi ste isti! Kaj vi prolazite kroz posebnu medunarodnu obuku o tome kako se treba ponasati i kako ne raditi pod milim bogom nista, a i kad trebate nekaj napraviti da to bude sto traljavije!
- 19:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #
20.07.2004., utorak
Pusti otok

Osjecam se tu kao na pustom otoku sa stvarima koje ne bi ponela sa sobom. Znate onu foru kao kaj bi neko ponel na pusti otok, pa onda pocnu nabrajanja? Je da kurac bi netko svojevoljno otisel na pusti otok. Tam mozes sam zavrsit protiv svoje volje i to sa stvarima koje ti ne trebaju. Bas kao na onom idijotskom giliganovom otoku.
- 21:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #
19.07.2004., ponedjeljak
Tu sam

Zasu ljudi! Napokon sam doputovala i sta da kazem nego da ocu madooooooooooooooooooooooooooooooo! Znaci javljati cu vam se i odavde, no zaboravite na postojanje ikakvih kvacica na s, c, c ili nedaj boze ona crtica u sredini na d, a kamoli nekih guba slicica koje su do sada moj blog dizale na visu razinu (mos misliti)
Mislila sam da cu se dolaskom TU barem djelomicno rijesiti jedne ovisnosti koja se zove blog, te da cu se morati osloniti u potpunosti na svoju drugu ovisnost koja se zove SMS. Je da, za to trebam recimo lovu na mobu koju zaboravih uplatiti ili recimo jednu glupost koja se zove jebeni punjac. Jebo vas ja, pakiram se cijeli jebeni dan i onda zaboravim to; to je kao da sam otisla u svemir bez zraka.
- 19:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #
.,*))(//&%E$#"!;:;:=)&"!)=)/&%$&$="!

Dobro zašto ja nemam tipa? Sada je postalo već stvarno kritično. Ovo više tak nede! Iskočit ću iz kože od nejebice, nedostatka emocija i nedostatka ostalih pizdarija koje idu u paketu sa vezom.
- 00:14 - Komentari (3) - Isprintaj - #
18.07.2004., nedjelja
Morala sam posegnuti za drugim izvorima kako bi si pribavila onaj vinyl i brijem da će to uspjeti, jedino ako ..... nije bio prepijan da bi se setil!

Trenutno u winampu : Swayzak/pineapple spongecake
- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #
*

Grafit
- 16:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Ja nemrem

Sutra putujem u onu daleku zemlju u kojoj mi stric živi. Idem si tamo sređivat neke papire i po mogučnosti i stipendiju. Ali ja nemrem, meni se neda, meni se neda isprobavati svoj loš Francuski na širem uzorku, naganjati hrpu nesposobnjakovića kako bi izvadila samo jedan jebeni papir, trpiti svoju femili, pričati s ikim o bilo čemu, ...
Meni se samo besciljno luta do ispitnih rokova u devetom!
Pa zar puno tražim, ja bi se samo malo odmorila od svega, ja bi u Porat, ja bi ..., ja bi ... i ja bi ..., ali nebi ovo što me čeka!
- 15:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #
16.07.2004., petak
.

Danas ništa od posta. Ide se u Melin! Ljudi uživajte!
- 19:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #
14.07.2004., srijeda
aktualna stvar

Malo si preslušavam neke malo starije stvari koje imam pa mi je naletio Aphex Twin sa svojim windowlickerom, predobro i prebolesno!
Dakle Aphex Twin - Windowlicker
- 23:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #
Potpora ili bojkot

sami prosudite
- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Hm

Predobar i prebolestan tekst ako znate malo drugačije razmišljat! Pogledajte taj ustroj rećenica ili kad smo već kod toga samu činjenicu da pričaju u biti o ljudima, ergo čovjek je konj (hm?)!
Ljudi rođeni u godini Konja su aktivni, puni energije, seksipilni i znaju kako se valja odjenuti. Konji vole biti među mnoštvom, pa je to vjerojatno razlog zašto ih se može viđati na mjestima kao što su koncerti, kazališta, sportske priredbe i, naravno, zabave.

(Ovaj dio koji sljedi gledajte odvojeno od ovog prvog - odmah će vam biti zabavnije )
Konji su vrlo oštroumni i vašu će misao shvatiti prije no što ćete imati priliku dovršiti rečenicu, kao da vam čita misli (jebote tu su ukljuceni i šaptači konja). Konji su općenito daroviti, no u stvari su privlačniji nego što su inteligentni – i oni su svjesni toga (Pogotovo su privlačni u onim pornjavama sa njima u glavnoj ulozi i onom glupačom koja vrišti dok ju ovaj razdire - mora da joj je baš u tim trenucima strašno privlačan). To je vjerojatni razlog njihovu pomanjkanju samopouzdanja.

Kinezi vjeruju da su konji rođeni za trke ili putovanja, pa očekuju da i ljudi rođeni u godini Konja odu mladi od kuće. Konji preziru kad su prisiljeni raditi za korist zajednice ili kad im se nameće osjećaj krivnje. Bez obzira koliko su naoko dio grupe, Konji u sebi ostaju snažni pobunjenici. Bez obzira na bezgraničnu energiju i ambicioznost, Konjima je teško pripadati nekome.

Konji su vatreni, naprasiti i nestrpljivi, pomalo egoisti i ponekad sebičnjaci i rijetko će pokazati zanimanje za neki problem ako nije njihov. I mada će Konj egoistično raditi samo za sebe i svoj uspjeh, svejedno će se svi time okoristiti, jer on je radnik, spretan je s novcem i dobar je financijer. Na nesreću, poznat je i po tome što odjednom gubi interes za bilo što. U ljubavnim je vezama Konj slab: za ljubav će dati sve.

Roditi se kao Konj znači imati mnoštvo oprečnosti u svom karakteru. Konji su istovremeno ponosni i dražesni; arogantni i začudno skromni u ljubavnom pristupu; zavidni i tolerantni; umišljeni i pokorni. Konji žele pripadati a da istovremeno žude na neovisnosti, trebaju ljubav i intimnost a često se osjećaju odbačeno i iskorišteno. No, istina je da je Konj individualac koji se pouzdaje samo u sebe i svoj rad kada želi doći do željenog cilja.
Konj se najviše slaže s psom.

- 01:18 - Komentari (5) - Isprintaj - #
13.07.2004., utorak
In your room











In your room
Where time stands still
Or moves at your will
Will you let the morning come soon
Or will you leave me lying here
In your favourite darkness
Your favourite half-light
Your favourite consciousness
Your favourite slave

In your room
Where souls disappear
Only you exist here
Will you lead me to your armchair
Or leave me lying here
Your favourite innocence
Your favourite prize
Your favourite smile
Your favourite slave

I'm hanging on your words
Living on your breath
Feeling with your skin
Will I always be here

In your room
Your burning eyes
Cause flames to arise
Will you let the fire die down soon
Or will I always be here
Your favourite passion
Your favourite game
Your favourite mirror
Your favourite slave

I'm hanging on your words
Living on your breath
Feeling with your skin
Will I always be here

Will I always be here


By Depeche Mode



Iduci post SRC Šalata
- 23:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Groove

Još uvijek ništa od vinyla? Pa ovaj košta 7,61 eura, nije kao da sam vas zamolila da mi kupite Groove with the melody vinyl koji košta od 20 do 30 funti! Pih!
- 22:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #
12.07.2004., ponedjeljak
Fer plej

Kako se Ego nebi ljutio što sam priložila sliku njega i ... u postu o živčanoj, evo vam sada slika mene i njega (njegova je ova ruka)!
- 23:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #
live long and prosper

...
- 19:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #
11.07.2004., nedjelja
Hird

Šta mi nećete kupiti onaj vinyl?
- 21:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #
Živčana!

Postoji jedna birtija tu u kvartu čije ime nećemo spominjati. Ta birtija je legendarna. Do nedavno je vukla onaj pravi socijalni izgled (kakav svaka prava birtija već po difoltu mora imati). Tada se netko sjetio da bi se to napokon trebalo promjeniti, naravno mi smo protestirali misleći da će s preuređenjem ona preći u 21. st, da će se promijeniti posjetilačka garnitura, ... , i da ukratko to više neće biti to.

No naravno seljačina od vlasnika nas nije iznevjerila. Preuređenje se sastojalo od ugradnje kričavo-zelenih svjetala, tako da aute što bolje zbunjuje (jadni vozači prolaze često kroz crveno pošto ih ta zelena toliko zbuni da misle da je njima na semaforu zeleno). Ako mislite da sam vam iznijela samo najatraktivniji dio preuređenja varate se, to je to! Ok, ajde možda su i napokon oprali podove i stolove.

No ta birtija nije mi prirasla srcu samo zbog svojeg socijalnog izgleda (čak i sa tim svjetlima). Tu postoji i osoblje koje je neprocjenjivo! Babe, pardon, tete konobarice vas uvijek dočekaju sa smješkom na ulazu, te se uvijek osjećate kao doma - čitaj : kimne vam glavom tipa koji kurac si joj ti sad došel i kaj buš (naravno nakon 20 min kaj si već tam, a tamo ni žive duše osim nje), čisti pepeljaru tako da ju strese na cestu ili po mogućnosti u onaj kontejner na kojem piše STAKLO (dakle ne staklo i opušci, već samo STAKLO), kad misli da si već dovoljno dugo tam stera te, novu rundu donese a da nije ni raspremila stol od zadnje - tako da često nema mjesta za novu rundu, nedaj bog da se netko sjedne s tobom naknadno (taj bu čekal 40min),...
Pošto je naziv dom već bio rezerviran morali smo nekako nazvati tu našu birtijicu, ono iz milja, stoga nam je sinula savršena ideja za naziv-živčana (poradi tako ljubaznih konobarica)

Sada prelazimo na posjetitelje. Izuzev mene i mojih par prijatelja koji idemo tamo ne poradi cijena već blizine, ostatak i nije baš reprezentativan. Najčešći polaznici živčane su : stara kurva iz kvarta koju nitko nebi ni ščapom, bivši doministar jednog od ministarstava (da ne odam preveć), cijela ergela građevinara iz kvarta koji prije posla uredno svrate na piće, ... , te sticajem okolnosti prebivaoci u traumi!

Sve u svemu tamo je jako topla atmosfera stoga nikada ne sjedimo unutra, već vani (brijem da sjednemo unutra da bi nas ona lampa ozračila, te nam ostavila vlo neugodne posljedice).

Ako ste ikada u prolazu, to čudo vam se nalazi na zelenom valu, svratite!

POŽALIT ĆETE!
- 17:34 - Komentari (13) - Isprintaj - #
žalosna istina

morat ćete gledati ovu neusklađenost boja dok ne prokužim what the fuck is going on! Upozorenje : moglo bi potrajati par dana stoga pazite kako baratate
- 01:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #
10.07.2004., subota
Promjenih kožu

Nalazim se u nekoj eksperimentalnoj fazi stoga promijenih izgled bloga. To je u biti da vas malo zbunim no, izbacim iz takta!

Stvar je dušu dala za ljeto!
(Ako mi je netko spreman pokloniti taj vinyl samo naprijed, bit ću mu/joj vrlo zahvalna)
Hird feat. Yukimi Nagano - keep your kimi

- 23:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #
09.07.2004., petak
Moj mazohizam i ja


Moj mazohizam i ja smo si popriolični prijatelji iako dugo vremena nisam znala da živi sa mnom, a nije da nije bilo tragova njegovog postojanja.
Sve je to počelo moja mama misli sa prvim pirsom, ali ja mislim da to seže još od ranijih dana, da budem određena od onda kada me konj svom svojom snagom ritnuo u glavu. Iskreno mislim da je onda došlo do mješanja nekih kemikalija u mom mozgu do kojih nije trebalo doći. Ali mislim stvarno znam da sam bila žilavo dijete i to pa nisam pala u nesvijest ili nešto gore, ali brijem da su me mogli barem odfurati u bolnicu da me pregledaju, no dobro.
Naravno simptomi nisu bili odmah vidljivi (a ti su najgori ). Ipak mi je trebalo nekoliko godina da izrastem u punokrvnog mazohista! Osim pirseva i tetovaže što su više manje vidljivi znakovi u meni u biti vreba jedno mazohističko đubre koje ne izlazi uvijek van igrati se. Ono čeka u meni posebnu priliku da sve zajebe kako bi se ja kao pravi mali mazohist osjećala posrano ali ne i iznevjereno.
Tako ja recimo upoznam jednog tipa, tip super. Ja se sviđam njemu, on se sviđa meni, znate već one bljak spike... E i tada kada se on već zaljubi kada on to i najmanje ne očekuje, ono čudovište izađe iz mene u želji da se malo poigra sa svojim najboljim prijateljem sadistom. Pitate se kako bi se to oni igrali? Vrlo jednostavno. Pošto ja vjerujem svojim unutarnjim glasovima onda me nije teško navesti da sve zajebem. Ali da šteta ne bude malena onda nemogu samo ja patiti, već mora i on. Šteta naravno ne staje tu, pošto nisu ni sadist ni mazohist od jučer. Nijedan posao nije dobro napravljen ako nije napravljen do kraja.
I tako nakon malo poigravanja sa sadistom, mazohizam i ja se sami vraćamo u svoje odaje baš svaki put.

- 20:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #
Poruka

Poruka malom djavlu da sam ostavila prevod za onu stvar na Francuskom, ako te zanima naravno, a ako si pročitao onda never mind!

- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #
I cry









One day I met a precious soul
Who's words had touched my heart
His poetry resounded so
It tore my soul apart
But when i tried my thoughts to speak
Emotion made my mind so weak
And time stood still for years and years
I bathed in my tears…

I cried, I cried
Tears of joy tears of pain
I cried I cried
Tears of love again and again

Some people turn to pills and things
To help them through the day
To take them up or down or just
To ease the blues away
But me I really want to feel
The ups and downs of life so real
Happy or sad emotions weigh
My tears flow just the same

I cry, I cry
Tears of joy tears of pain
I cry I cry
Tears of love again and again

I cry, I cry
Tears of joy tears of pain
I cry I cry
Tears of love again and again

Come down so completely I leave no trace
Though so many out there would laugh in my face
For wearing emotion so close to the skin
Condemn me they might it to love's such a sin

I cry, I cry
Tears of joy tears of pain
I cry I cry
Tears of love again and again


by Lamb

- 09:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #
Ljenost je majka kreativnosti

Ne znam dal ste ikada čuli tu izreku, ali brijem da su je čak moji roditelji sami izmislili! Naravno možda se i varam.
Bilo je to jednog ljetnog, vrućeg podneva u Puli. Oni su se izležavali i srali u prazno pijuckajući campari kada se desila neočekivana panika. Ponestalo je naravno cuge, te se netko trebao ustati i otići po još (naravno da im nije padalo na pamet da si sami donesu). Počeli su kovati okrutan plan kako da natjeraju nekog drugog (mene) da to napravi za njih.
Ajde pliz V. donesi nam cugu, pa ćemo ti dati 20 kn. Nema šanse! 30? Jok! 50? Jok! ... 100? Naravno ja sam kao stari veteran u njihovim smicalicama odbila (lovu nikad nebi vidla stoga nema smisla).
Tad su tek počeli kovati okrutne planove kako doći do te tako željene cuge, što je naravno dovelo do nekih relativno dobrih ideja za izume. Maštajući o tome kako bi ti izumi izgledali tata je shvatio koliko su oni zapravo zabrijali i šta su sve u stanju izmisliti i napraviti kako bi podržali svoju vlastitu ljenost stoga je provalio kako je LJENOST MAJKA KREATIVNOSTI!

- 00:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #
07.07.2004., srijeda
Guuuuuuuuuuuuuuba

like! What is that? Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
- 23:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #
Solarij

Ove sam godine odlučila malo pocrniti prije mora.
Mislim nije da mi treba, ja sam prirodno tamnoputa, samo mi nije jasno zašto me prodavačice kada idem kupovati kremu za sunčanje uvijek upute na faktor 30 ili više.

Stoga krenuh u solarij, mislim ono tek tolko. Za solarij imate razna uputstva tipa dezinficirati prije i poslije sebe, koristiti one smiješne naočale...
No brijem da je najsmiješnije ono pravilo da se ne smiješ kupati niti tuširati par sati nakon solarija.
Naravno u trenu zaposleničinog referiranja tih pravila nisam vidla nikakav problem stoga odgovorih no frks.
Je da, dobra fora.

Naime solarij izgleda kao jedna ovalna kutija obložena lampama u koju se moraš zatvoriti. Okružen je sa nekoliko ventilatora kako bi hladili tvoje tijelo.
Vidite li za sada problem? Da, nisam ni ja kada sam tek ušla.

No tada je počeo pravi pakao! Niz onih lampica se upalio, te su me počele zračiti i što je još važnije grijati sa svih strana. Mislim budimo realni, imate oko sebe barem 30-ak lampica, na barem njih 12 ležite. Znate li kolko to zagrijava? LEŽITE NA NJIH 12-ak!
Između vas i njih ne nalazi se ništa! Di taj zrak od ventilatora ventilira? Sigurno ne tamo di je najpotrebnije! Između vas i tih jebenih lampica!

Nema tog ventilatora koji će tako dobro i jako puhati da te rashladi i još k tome da te očuva od znojenja. Idemo se sada prisjetiti one rečenice da je najvažnije od svih pravila to da se ne kupate niti tuširate par sati nakon solarija.

Mislim ok, jebi ga, nebum se ni kupala ni tuširala ako vi tak kažete, ali nije u tome problem. Problem je u toj toplini i u tome što ne mogu kontrolirati znoj, a šta je znoj nego voda ergo smočila sam se i prije nego što sam uopće izašla iz te kutije. Ne trebam ni spomenuti kako mi je ovo prvi i zadnji put!
Ja nisam grli grl, ja ne mogu prolaziti kroz takve muke kako bi umjesto faktora 30 morala koristiti 26, to jednostavno nije u mojoj genetskoj konstrukciji!



Dodatak : predobra stvar mi je upravo uletila na winampu : sa Verve remixed 2 / brother where are you ( Matthew Herbert Remix ) - Oscar Brown Jr.
- 00:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #
06.07.2004., utorak
Frankie Knuckles - your love

Za večeras obećajem da ću nešto ˝pametno˝ napokon napisati
- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #
05.07.2004., ponedjeljak
Nina Simone - Ne me quitte pas










Ne me quitte pas
Je ne vais plus pleurer
Je ne vais plus parler
Je me cacherai la
A te regarder
Danser et sourire
Et a t'écouter
Chanter et puis rire
Laisse-moi devenir
L'ombre de ton ombre
L'ombre de ta main
L'ombre de ton chien
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas


( najbolji dio da vas ne mučim sa cijelom )
- 19:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #
04.07.2004., nedjelja
Guba slikice

...
- 11:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #
03.07.2004., subota
Natječaj

Mrzim pisati molbe, nema gore stvari od toga. Pošto trenutno imam stvaralačku blokadu molim vas da mi pomognete. Tražim od jedne strane države da mi odobre stipendiju. Možete biti srcedrapateljski nastrojeni tipa kako je život tu težak i te šeme, možete samo biznis govorom ili kako god vama paše. Najvažnije detalje znate. Studiram arhitekturu, na trećoj sam godini, ide mi ok, malo sam isfrustrirana..........
Prva nagrada je cuga u Melinu! Ako ne živite u Zg onda po dogovoru...
Smatrajte ovaj natječaj otvorenim!
- 16:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #
02.07.2004., petak
mali pas Arpad


Ajde vidim da mu fali publiciteta. Mislim tip voli kada se priča o njemu, a brijem da sam i previše okupirala tuđi blog sa vrijeđanjem tog seksualno isfrustriranog manijaka.
Volim kada se ljudi osjećaju pozvanima prodavati pamet.To me nekako ispunjava a vjerojatno i njih. Barem se nadam pošto u protivnom jednostavno živciraju ekipu oko sebe bez određenog cilja.
Takav je i naš mali psić Arpad.
Tip si brije da zato kaj netko piše o frulicama i takvim razonodicama da je opsjednut vragom. Jupi! Blago se nama sa takvima kao što je on.Njega bi se jednostavno trebalo strpati u ludnicu, brijem da bi bio zanimljiv za proučavanje škvadri koja tamo radi. Osim što ima podvojenu ličnost po njegovim rečenicama vidiš da je tip totalan psiho. Samo mu fali dugačak nož i plavuša pod tušem da bi slika bila kompletna.
Psić si misli da ima plemenitu krv ( nešto se spominjalo da je od Arpadovica ili tak nešto ), da je on iznad svih nas! Možda i jesi, a ako jesi nadam se da nikada nećemo doći do tvoje razine. Pitam se ja da li tako pustoši i po tuđim blogovima!
U biti njemu fali jedna dobra kita da je se nacucla i da ga ista naguzi
i svi sretni i zadovoljni.

Sorry ljudi izgubih nit, a i neda mi ga se više vrijeđat, prošlo me.
Našla sam tračak sažaljenja pa nema više smisla!

Blog po kojem pustoši je od malog djavla
- 23:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #
Eto mene

Sad ću vam ja naći neku guba sličicu, pa bum vam još i napisala nekaj zabavnog
- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #
01.07.2004., četvrtak
Indeks

I tako vam ja skužim da nemam ni prvi potpis iz jednog predmeta.
Kako ću uopće dobiti drugi bez prvog?

Skupljam hrabrosti, te odlazim do kabineta od tog profesora.
Počinjem svoje razlaganje : ja sam stvarno bila na vašim predavanjima (čak 2), nisam ni primijetila da nemam potpis, meni je stvarno žao, bila sam uvjerena da sam ga uzela, mislim bilo bi mi žao kada bi pala godinu zbog toga, no ako baš trebam,.........., mislim zaboravila sam pošto sam imala strašno puno zavrzlama oko upisa u godinu, mislim......

Tip me u jednom trenu zaustavi u mom moglo bi se reći već polsatnom razlaganju vjerojatno izmrcvaren do besvijesti. Pa dobro gospodična sjećam se ja vas sa predavanja (moš mislit, tip je jedino u davanju potpisa vidio izlaz iz ralja sigurne smrti zašprehavanjem) dajte mi taj indeks da riješimo taj problem.

Nema problema odgovaram ja i posežem u torbu kad ono od indeksa ni i!Di je samo zapalio mali vrag, prekopavam torbu, izbacujem cijeli njen sastav na profesorov stol dok me ovaj gleda u čudu sa upitnikom nad glavom tipa studira li ova uopće tu ili me samo zajebava neka bjegunka iz umobolnice.

U tom trenutku meni se događa flešbek!
I to ni manje ni više nego mene kako nonšalantno izlazim iz svoje sobe i indeksa na mom stolu kako me žalosno gleda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naravno da sam se ispričala profesoru, te došla idući dan s indeksom.Tipu je vjerojatno čak i laknulo što sam ipak samo zbunjeni student, a ne neki luđak!
- 22:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #
Blog

...
- 19:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #
Bonfire









Have you ever wondered why those days exist
When life just seems to be the conspiracy against you
I don't know where the answers lie
But I try not to get hung up on the questions

I burn like a good bonfire
In whatever I do
I burn like a good bonfire
And I know I'll come through

The time is long overdue for us
As cleaving all of our souls
We all get so complicated in our lives
When walking just walk, when sitting just sit when being just be
Above all don't stray from your chosen path

Burn like a good bonfire
In whatever you do
Burn like a good bonfire
And I know you'll come through

Burn like a good bonfire
In whatever you do
Burn like a good bonfire
And may peace come to you

The time is long overdue for us cleaving all of our souls
We all get so complicated in our lives

Burn like a good bonfire
In whatever you do
Just burn like a good bonfire
And I know you'll come through

Burn like a good bonfire
In whatever you do
Burn like a good bonfire
And may strength flow through you


by Lamb

- 16:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #
God bless usa









Opis slike:
Znači profesorica u us of fucking a uči klince kako su amerikanci narod bogom dan!
To zvuči ovako :

Why America can do no wrong ( Zašto amerika nemre pogrešit )
We are the good guys ( Mi smo dobri )
We are noble like an eagle ( Plemeniti smo poput orla )
We punish evil-doers ( Mi kažnjavamo one koji čine zlo )
We saved England's ass in WW2 ( Spasili smo Engleske guzice u drugom svjetskom )

- 09:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #
Fala k....

Prošla sam onaj pismeni!
Imam osjećaj kao da sam dobila milju dolara i uopće me ne zabrinjava činjenica da mi je u petak usmeni za koji nisam ni pogledala. Mislim jesam, ali to ne mijenja činjenicu da ne razlikujem u potpunosti frekvenciju, fon i decibel; osim naravno vidljive razlike u brojevima!

A tu se naravno nalaze i one stvari tipa kako računamo absorbciju zvuka tj. propustljivost zvuka u pregradi i jednostrukoj i dvostrukoj, a kamoli šta je kritična frekvencija ili šta je rezonantna frekvencija...........

U svakom slučaju sve je to nenadjebivo zanimljivo.Mislim i je kada si to proučavaš i čituckaš iz vlastite zainteresiranosti, a ne kada ti jedan debil kaže da to moraš i naučiti.

Žalosno je to što bi u protivnom ( da ne moram to naučiti ) stvarno to proučavala sa jebenim zanimanjem!
- 00:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>