Nema predaje...

četvrtak, 10.07.2008.

NAJAVA ZAKUSKE 2008.

Image Hosted by ImageShack.us


U subotu se održava 4. zakuska, pod geslom „KULTURA MORA BITI!“thumbup Neki još uvijek poistovjećuju ovakav tip druženja sa običnom feštom, iako je to sadržajno nekaj sasvim drugo, jer iako ima nekih sličnosti, razlike su gotovo opipljive. Drugi put, dok mi se bu više dalo, bum malo detaljnije razradil ta 2 pojma, a sad samo na brzinu treba podsjetiti na one bitne značajke zakuske.
Dakle, najvažnije je ponašanje sudionika. Obrazac ponašanja na zakuski određen je negativno (ovu konstrukciju rečenice sam pokupil iz obiteljskog prava)zubo, a to bi otprilike značilo da se uglavnom navode ponašanja kakvih se na zakuski treba kloniti, a to je otprilike ovo:

1. Alkohol. Nema da se neko našusa ko majkaparty. To je onda drek. Nego treba onak lagano. Svako nek pazi sam na sebe i neke ne gubi razum i kontrolu nad svojim postupcima, pogotovo postupcima koji se tiču fizioloških potreba. Kultura mora biti!

2. Muzika/glazba. Zlatno je pravilo „što tiše - to bolje“. S tim sam ti, sine, sve rekobelj. Pošto će ova zakuska početi malo ranije nego inače, preko dana još ajde i može mrvicu, 2 više, ali u predvečerje postepeno vrtimo gumbić „volume“ na niže. I nema tu rasprave, kultura mora bitifino, jer samo onda bu i zakuske. Kaj se tiče izbora vrste glazbe to se bumo dogovorili. I da, lepo prosim sve one koji doma imaju cajkaroške melodije nek ih slobodno donesu, bumo potkurivali roštilja dok bu trebalo s takvim CD-ima… („Tko sluša cajku, ****** mu majku, tralalalala“)

3. Lokacija. Isključivo terasa. U hižu se nema po kajnono, osim do šekretathumbup. (ovo vredi do fajrunta naravno, posle bumo vidli (čitaj: ponesite pidžame)). Ak kiša pada vredi isto jer krov na terasi još ne prokišnjava. Iz iskustva od prije – PONESITE TOPLIJU OBLEKU! Dok dojdete prek dana bu i vruće, ali noći su ipak drukčije i treba misliti i na tolud.

Većina događanja i svega bude spontana, ali ipak, kak bi rekel naš bivši profesor – neki se vražji red mora znatizubo. Dok pogledam, onak na prvi pogled, u grubo, kad bi se ova 3 ajmo reći nekakva pravila okrenula za 180 dobili bi i feštu. Čista matematika. I da, još jedna značajna razlika zakuske od fešte – molim sve da nekaj donesu za konzumaciju, u krutom ili tekućem agregatnom izdanju. Nekaj malo, ne treba sad pol praseta donesti, ali komad, dva mesa, 2, 3 para kobasica i sl. je skroz u redu. Ko ne zna kaj bi zel nek dojde bez ičega pa bude otišel u dućan dok bumo vidli kaj fali. Eto, nažalost, to vezano za jelo i pilo ostaje i dalje na teret sudionika, ali to je zakuska, kaj sad da ja delam. Lepi pozdrav!hrvatskahrvatska

ZAKUSKA POČINJE U 12 VUR!smijeh

- 14:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #