Petrovo polje

nedjelja, 31.03.2013.

USKRSNA ČESTITKA OCA BISKUPA



Kad je izgledalo da je sve gotovo: da je Bog i čovjek, osuđen, izrugan razapet na križu,ubijen i pokopan. Kad je izgledalo da je sav njegov život, njegove riječi i djela, njegov nauk i zakon obezvrijeđen… I kad su mnogi mislili i povjerovali da će doćivrijeme novih vrijednosti,slobode i pravednosti, reda, mirai sreće, bez Boga Isusa Krista, bez Oca njegova Nebeskoga i njegova Duha… I da će za sretan život svijeta biti dostatni zemaljski zakoni i zemaljske moći. Upravo tada se sva zemlja potresla kad jeIsus, Bog koji je postao čovjekom,umirući na križu zavapio krikom, koji se razlio zemljom i svemirom: „Svršeno je, dovršeno je, ispunjeno je, poviče Isus i ispusti Duh“.Taj se pobjednički Kristov krik s križa pretvorio u pobjednički poklik uskrsnog jutra: „Aleluja! Rabi je Živ!“Od tada se razliježe sve do danas, i bit će tako dovijeka.

Dogodilo se i ispunilo jedinstveno djelo potpunog Božjeg predanja svijetu i ljudima, koje je „ljubio do kraja ih je ljubio!“U tom daru nastao je novi Božji svijet! I nitko više i nikada; nikakva opakost , ni ikakve moći,sile ni vlasti svijeta, pa ni sila groba i smrti, ne može taj Božji dar sa ove zemlje maknuti, oteti ili obezvrijediti. Uza sve pokušaje, nitko ne može sakriti ili zanijekatiBožju prisutnost u svim epohama i događajima svijeta, u svim pokoljenjima, kulturama naroda i ljudi… „Zanijekati Boga uvijek znači zanijekati i čovjeka!“govorio je Papa Benedikt.

I nitko više ne može spriječiti da dar Kristove uskrsne pobjede, zajedno s Njime, ostane s nama i u ovim našim vremenima i događanjima u kojima se mnogi i danastrude svim silama, javnim i tajnim sredstvima i programima uvijek iznova razapeti Krista Boga i njegove. Oduzeti mu pravo glasa i javnosti. Zanijekati i obezvrijediti njegov nauk i zakonkoje je Otac ugradio u osobnu i društvenu narav i savjest svakog ljudskog bića.

Priznajemo da u ovoj sveopćoj pomutnji svijeta nije lako prepoznati Uskrsloga. No On nas osobno susreće na putu, putuje s nama, daje nam svjetlo vjere da ga možemo prepoznati kao učenici: na grobu u suzama, na putu u sumnjama, u lađi na uzburkanom moru, a najbolje u zajednici vjernika okupljenih u njegovo Ime. I da ga možemo i trebamo „slijediti na putu, s njime graditi svijet i ispovijedati njegovo Ime“, kako nas poziva papa Franjo!

Zbog svega toga, Sretan vam Uskrs, draga braćo i sestre u zajednici Crkve biskupije šibenske! Vama drage naše kršćanske obitelji, majke i očevi, djeco i mladi. Vama s teretom godina, ostavljenosti i osamljenosti, oskudice i bolesti. Svima s teretom odgovornosti životnog poziva i službe. Svima vama drage redovnice i redovnici, đakoni, bogoslovi i sjemeništarci. Na poseban način vama braćo svećenici i župnici koji ste danas prvi svjedoci i vjesnici Krista uskrsloga. „Gospodin je uvijek s nama“, kako je rekao. Ne bojmo se biti, živjeti i izgrađivati s njime bolji svijet! Svima od srcaželim: „Sretan i blagoslovljen Uskrs! Aleluja!

U Uskrslom Gospodinu, vaš brat i biskup + Ante

javascript: void(0);" onclick="this.target = ''; alert('Autor je zabranio komentiranje ovog posta.'); u 15:47 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< ožujak, 2013  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (2)
Travanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga



Na ovom blogu bi se između ostaloga trebale nalaziti aktualnosti i informacije o događanjima u naseljima koja su smještena u Petrovu polju i uokolo te bogatoj povijesti i poznatim osobama izniklim iz tog kraja..

E-mail:
petrovopolje.blog@gmail.com