Kulturalna naklapanja

nedjelja, 08.01.2012.

Kako Ličani dočekuju novu i ispraćaju staru godinu

Kao i svake godine u gradu Gospiću na Trgu Stjepana Radića organizira se doček Nove godine. Ove godine gradska uprava se što zbog recesije, a što da podrži mlade nade ličke glazbe odlučila za nešto drugačiji izbor glazbenika koji su zabavljali publiku. Naime do sada su za ovu "najluđu" noć u godini pozivali velike zvijezde hrvatske estrade, koje su za svoje nastupe tražili i po nekoliko desetaka tisuća kuna. Kako je ovo godina recesije gradsko vodstvo je odlučilo da se neće razbacivati s novcem i u zamjenu za velike zvijezde pozvalo je domaće snage koje su vlastitim, ali i obradom tuđih pjesama uveseljavale okupljenu publiku.

Slika 1: Gitaristica

Građani su se počeli okupljati oko 22 sata, a na pozornicu su se najprije popeli mladi glazbenici iz jedine gospićke ( a trenutno i jedine ličke) heavy metal grupe. Iako postoje tek mjesec dana dečki iz grupe „Agonicell“ žestoko su otprašili dio svojeg repertoara. Nakon njih u lakšem je ritmu nastavio trio „Tajno ime“. Grupa „Gloria“ opet se pokazala u najboljem svjetlu svirajući nove i stare pop-rock numere. U Novu godinu Gospićane je uvela grupa „Likosy“, te im se nešto prije ponoći na pozornici pridružio gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa suradnicima te uputio svima čestitke.


Slika 2: Dijeljenje kuhanog vina i kobasica Slika 3: Čestitka gradonačelnika

Dragi sugrađani ponovno zajedno ispraćamo staru i dočekujemo Novu godinu. Ovaj je grad i sve njegove građane uvijek resio optimizam, čak i onda kada je bilo najteže. Zato vam i sada upućujem iskrene čestitke, sa željama da nas sve prati dobro zdravlje, obiteljska sreća i poslovni uspjesi. Ove godine nismo slučajno odabrali domaće grupe da bi nas zabavljale na dočeku 2012. godine. Ovaj je grad po tradiciji uvijek imao sjajne sportaše, političare, gospodarstvenike, humaniste, umjetnike pa smo se ovoga puta pouzdali i u naše glazbenike.



U završnom dijelu večeri svirala je grupa „Starmali“. Njihova pjevačica Katarina još je jednom „natjerala“ sve nazočne da zajednički pjevaju refrene poznatih hrvatskih hitova. Pod zagrijanim šatorom je, osim glazbe, temperaturu podizala zakuska, kobasice i kuhano vino, kojima je Grad Gospić i ove godine počastio svoje građane. Mnoštvo se ove godine počelo razilaziti tek oko 2 sata iza ponoći.


Slika 4:Publika na dočeku

08.01.2012. u 20:55 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< siječanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (2)

O autorici

Rođena ličanka s prebivalištem u Zagrebu već skoro četiri godine. Oduševljena kulturnom raznolikošću koju nudi metropola odlučila je svoje impresije podijeliti s internetskim kolegama, ali i ponekad pokazati da i rodna gruda ima što za ponuditi.