Ceterum censeo ...

25.11.2007., nedjelja


Proglas Demokratskog centra hrvatskim biračima
Zašto biste trebali 25. studenoga glasati za liste Demokratskog centra

DC je u proteklih 8 godina stasao u zrelu stranku pravog političkog centra. Naši su stavovi daleko od ekstrema kakvim obiluje hrvatska politička scena. To je naša prednost a ne mana! «Ustaše» i «partizani» postoje još samo u glavama loših političara i loših političkih stranaka, onih koji biračima ne mogu ponuditi što im nudi Demokratski centar. Demokratski centar nudi dvije stvari koje druge stranke nemaju:
*realan i ostvariv, jasan i konkretan program
*poštene i na svojim poslovima uspješne i efikasne ljude

Naših 16 500 članova prepoznalo je DC kao začetak nove, europske politike 21. stoljeća. Ta politika ima za cilj samo jedno: jačanje srednjeg sloja i njegovo širenje sve dok svi hrvatski građani ne budu živjeli dobro.
Nama je cilj društvo u kojem oni koji vrijedno rade (bez obzira je li to na plaćenim radnim mjestima ili u poduzetništvu) mogu od svoga rada živjeti dostojnim životom. Ne samo jesti i odijevati se, nego i sudjelovati u kulturnom životu, putovati, odmarati se, školovati djecu na vrhunskim učilištima i liječiti se u najboljim ustanovama.
Sve je to danas velikoj većini građana nedostupno, ali ne zbog lijenosti naših ljudi niti neefikasnosti proizvodnje!
Glavni problemi koji su se ispriječili između današnje Hrvatske i društva blagostanja su korupcija, nesposobnost državne uprave i nova politička podobnost koju obje velike stranke potiču. DC je stranka koja je baš i nastala kao otklon od kriminalne prakse dosadašnjih uglavnom jednostranačkih Vlada koje su kočile Hrvatsku.

Zato je glas za Demokratski centar dobro uložen glas:
*za kontrolu ponašanja velikih i moćnih
*za rad na poboljšanju svih područja u kojima imamo dokazane stručnjake kao što su pravosuđe, policija, znanost, poljoprivreda i drugo
*za beskompromisnu borbu protiv korupcije

DC ne mora biti velik ali mora biti važan!

Kad smo bili u vlasti, radili smo za rezultat i ostvarili ga u resoru pravosuđa. Kad smo bili oporba, ukazivali smo na sve afere i milijunske prijevare ove Vlade i njenih ministara.
Nas nitko ne može spriječiti u toj borbi, jer nemamo nikakvih afera, naši su saborski kandidati jedini ispunili imovinske kartice prije izbora i pokazali da idemo u ovo kampanju bez skrivenih namjera osobnog bogaćenja.

U politici smo jer radimo, ne trgujemo i nikada ne odustajemo!

Baš zato, izaberite liste DC-a i pridružite nam se u toj političkoj borbi za hrvatsku budućnost!

Vesna Škare Ožbolt, Petar Bašić

i kandidati Demokratskog centra.

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>