Ceterum censeo ...

28.06.2007., četvrtak


SLAVONSKA CRNA RUPA
Kad smo radili analize zbog izrade gospodarskog programa DC-a za sljedeće izborno razdoblje, pregledali smo i neke statistike o nivou bruto domaćeg proizvoda po županijama.

Svatko tko pogleda te podatke može raskrinkati Sanaderovu samohvalu s navodno "sjajnim gospodarskim razvojem Hrvatske". Na ljestvici su pri samom dnu, Vukovarsko-srijemska županija na posljednjem i Brodsko-posavska na pretposljednjem mjestu s jedva 3000 eura po stanovniku! Istovremeno, grad Zagreb ostvaruje preko 13000 eura, ili tri i pol puta više.

Podsjećam premijera da HDZ, srećom po Zagrepčane, nije ni blizu vlasti u Zagrebu već skoro desetak godina.

S druge strane, u V. izbornoj jedinici, koju uz Požeško-slavonsku županiju (a u kojoj je petnaestogodišnja kriminalna sprega HDZ-a i Vlade Zeca i požeških pravaša ostavila ništa manju pustoš), čine baš brodsko i vukovarsko područje, čak 9 od 14 saborskih mandata odnijela je Hrvatska demokratska zajednica!

Koliko je Vama, poštovani birači, potrebno da uvidite kako je jedina korist te nadzastupljenosti HDZ-a u Slavoniji bila ostvarena od strane samih HDZ-ovih zastupnika. Slavonija je dobila ...figu. I to sam lijepo rekao, da ne spominjem neki anatomski dio ovce.

Sočković, Čobanković, Bagarić, Bajt, Sesar... Sve "pravi Slavonci i adezeovci". Njihovi poslovi cvjetaju. Za to vrijeme, Slavonijom se širi oskudica. Da nije ratnih mirovina (koje je 'adeze šakom i kapom dijelio da ušutka barem najopasnije oponente - od rata iskusne i naoružane!), ali ratnih mirovina koje je ionako sama Slavonija krvavo zaradila, postojala bi realna opasnost da nekadašnja žitnica Hrvatske osjeti i glad!

Na sljedećim izborima, HDZ definitivno zbog svega toga gubi. Slavonija, iz koje je crpio svoju prepotentnost, opalit će zasluženu pljusku premijerovoj bahatosti. Građani će, uvjeren sam, glasovati za oporbu, zbog nagomilanog adezeovskog smeća, ali i zbog jasne alternative koju nudimo. Decentralizacija, odgovoran i ostvariv gospodarski program baš za ovaj kraj i ljude koji nisu u politici radi osobnog bogaćenja nego dopronosa razvoju zajednice.

Oprez je biračima ipak nužno savjetovati.
HDZ i Sanader su najopasniji kada gube. Nema toga što neće učiniti kako bi opstali na vlasti i u 4 sljedeće godine sa svojim jatacima podijelili Vaših 500 milijardi proračunskih kuna! A i postoji velika opasnost da se birači u ponudi zabune, pa glasaju za nedavno osviješćene "regionalce" iz interesa.

Sastanak Sanadera i "glavaševaca" u Osijeku pokazuje do kuda je ova Vlada spremna ići da bi opstala na vlasti i zamela tragove kriminalnih aktivnosti koje su obavili u posljednje 4 godine!

Sanader je promijenio stav od "velikoadezeovca" iz '99. do janjeta koje "iskreno" bleji: "Hristos se rodi"...
"Evoluirao" je od prijetnji državnim udarom na splitskoj Rivi, do "lociranja, uhićenja i izručenja" Gotovine...

Pa za pola BILIJUNA (sic!) kuna, oprostit će i poneki nestašluk "osječkih dečki"

Oporba mora preuzeti odgovornost na ovoj hrvatskoj prekretnici, odbaciti stranačke i pojedinačne sujete i organizirati jasnu alternativu. Jer u suprotnom će veletrgovac Ivo lako okupiti svoju interesnu grupu i sa bijednih tridesetak posto glasova zadržati saborsku većinu.
- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>