Scrat's World
Ja sam...
...šutljiva I mirna osoba, senilna I spora. Sretno zaljubljen u Ninju već duže vrijeme. Uživam u programiranju, fotografiranju, i bilo kakvim zajedničkim trenucima sa gore spomenutom osobom. Znam napravit cilindar :) i fine lazanje. Barem tako tvrde preživjeli. Inače ako nisam u svojoj sobi, nećete me tako lako pronaći, jer se vozam negdje na biciklu. Inače pokušavam natjerati onaj brojač kilometara na deset tisuća. I da, iz nepoznatog razlog pišem brojeve slovima, ne brojkama. Kao što ste primijetili.
Kontakt
U koliko me trebate možete me dobiti na ovaj mail
Messanger i ostalo nedam baš savkome :p
< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Svibanj 2007 (4)
Siječanj 2007 (4)
Prosinac 2006 (2)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (9)
Rujan 2006 (7)
Kolovoz 2006 (6)
Srpanj 2006 (14)
Lipanj 2006 (10)
Svibanj 2006 (14)
Travanj 2006 (12)
Ožujak 2006 (13)
Veljača 2006 (12)
Siječanj 2006 (9)

Arhiva

O blogu
Ovaj blog mi dođe kao neki osobni dnevnik. Kažem sve što mi je u glavi, onako kako je. Pa šta ako ponekad to neki ne mogu razumjeti? :). Ponekad pišem u afektu pa znate kako već to bude. Neke stvari su pisane tako da samo ja znam o čemu se radi (to je onaj dio koji nema smisla kad čitate). Neki bitni dijelovi su izostavljeni. Vjerojatno ih se ne želim sjećati dok pišem ovo, ali bez brige, dobro su zapamćeni u mojoj glavi :) Kog ja zavaravam...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Dizajn izradio Scrat. Dizajn, kao niti jedan njegov dio, nije dozvoljeno kopirati niti koristiti bez znanja i dopuštenja autora. U koliko vam nešto treba, pitajte, rado ću podijelit. Ali nemojte mi krast. To ne volim.


All images hosted by imageshack


Oni koje čitam
entry 067. by Scrat, [30.06.2006..23:10]
Jučer sam bio u zabludi jer sam mislio da je danas 19. a ne trideseti, što je dovelo do velikog iznenađenja kada sam jutros na telefonu začuo:
Sretna ti mjesečnica!

Sorry što sam zaboravio, stvarno sam se iz brkao.
Legica mi ide na more za koji dan, pa pošto ona dijeli novine, zamijeniti ču je ja. Poslije nje i još nekog. Haha, ipak ču radit ovo ljeto :) I konačno ču moći častit dragu sa double-ćizburgerom :p

Jučer je bilo što je bilo, i sjedimo draga, gore spomenuta legica i ja kod one glupe reklame i pričamo društvo. U biti one komentiraju, a ja slušam i dobacujem gluposti sa palmama i ostalo. Zapravo sam bio iznenađen. U neku ruku im zavidio. Pričali smo o jednoj osobi i slušam ih koliko su oni stvari kod te osobe primijetili a da ja nisam. Cijelo vrijeme mi je to bilo pred nosom a ja nisam primijetio. Stvarno imaju to nešto za komunikaciju i primjećivanje. I ja bi :( Stvarno bi volio da mogu primijetit više toga kod osoba i svoje okoline. Al eto, ide kako ide, teško je al guram.
Još mi je bilo nešto dok smo pričali. Tak smo se uživali pričali o sebi i drugima, onako iskreno, otvoreno, i ozbiljno i sprdali se i bio je tako lijepo. I osjećao sam tako neku čudnovatu povezanost s dragom. ne znam kako bi vam to opisao. Tako sam se osjećao blisko i…ma ne znam. Al bilo je super. Treba još takvih večeri...i lijepo je biti u takvom društvu.
p.s.
jel treba neko nekakav program za komp? Programira mi se a ne znam što
entry 066. by Scrat, [29.06.2006..11:37]
U zadnje vrijeme, s kim god pričam zakačim se. Jučer sam pričao s tatom I kad ono šta? Jedan tip me zamolio dam u presnimim dvd, jer on ne može pošto je dvd ogreben pa ako bi mogao ja. I onda je došao moj stari pa je počeo pametovat kako to nije ogrebotina nego zaštita. To su neke zaštite koje se ne mogu probit. On ima nekog koji kad snimi svatove, stavi dvd u neki uređaj koji ga izgrebe tako da se ne može presnimit al se može gledat (??),…
Očito da neki nisu svjesni da pojam 'sigurno' u informatici ne postoji. Nema te zaštite koja se ne može otvoriti. Al ne on zna ko može to. Ja nemam pojma. Sva sreća pa to nisam radio al ne, ja nemam pojma. Još sam ja bezobrazan što sam rekao suprotno od njega.
Onda kad je vidio da su povećali brzinu interneta onda je nazvao t-com da im kaže da su bezobrazni????????
Oni su bezobrazni jer će on sad više potrošit?? Onda kad sam mu i tu počeo proturječit onda smo se baš počeli svađat. Oko sredine mjeseca sam nabavio od lege šifru za flat-rate i od onda ne gasim Internet. A i zašto bi kad je besplatno? Al ne, on mi svejedno dođe zvocat svakih pola sata da se skinem, jer 'ko će to platit?'. Malo smo ograničeni i glupi al šta sad.
Nakon toga je čisto počeo podjebavat i govorit kontra sve što ja kažem. Ak ja kažem da je stol žut, ne nije nego smeđ. Tek tolko da kontrira. Onda smo se počeli derat, a na kraju sam otišao iz sobe i do ujutro nisam izlazio iz svoje. Baš me živcira. Blaženi dan kada ču ja otići odavde…

A ni stvari Dragom nisu bolje. Tako se trudi oko nas dvoje, al ja malo štekam. Stvarno više ne znam šta mi je i zašto se tako ponašam. Tako joj radim gluposti i poslije mi bude žao a ne znam zašto. Šta mi bude?
Kad malo poslije sjednem i razmislim što sam napravio, stvarno mi onda nije jasno što ju drži još kraj mene. Nekad pomislim da bi bila sretnija bez mene.
Al naš šta, debla jedna, ne dam ja tebe nikome! Ti si moja gamad, i napravit ču sve da tako ostane. Oprosti ak nisam baš u redu prema tebi.
Napomena, jako bitna:
To što dotičnog blogera iz prošlog posta nema, nema apsolutno nikakve veze sa mojim sladoledom ni sličnim. Moje kulinarske sposobnosti nisu krive za to.
entry 065. by Scrat, [23.06.2006..11:49]
Kako nekome reći da želiš cijeli život provesti s njim?
Želim biti tvoja, mila, draga, dražesna, napumpana!


Ispričajte me malo zbog ne pisanja, vratim se za koji dan.

Koristeći ubojita sredstva poput ovih...

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us


...po strogo određenim pravilima...

Image Hosted by ImageShack.us


ušprico sam krvlju cijelu kuću tako da sam moro prati...

..prozore...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


...i sve ostalo što se slučajno našlo u blizini...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


..pa tako i sebe istuširat da me nebi primjetili. Nakon uklanjanja svih posljedica dobio sam sljedeće...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us



S L A D O L E D, The 2nd IZDANJE



Ako primjetite da ovog blogera nema duže vrijeme, to znaći da sladoled ipak nije bio jestiv :)
entry 064. by Scrat, [21.06.2006..14:12]
Kad bih vam rekao, ne bi mi vjerovali koliki sam dio svog života preskočio u ovih par dana ne pisanja. Sad neću pisati o tome, izgubilo je čar.
Image Hosted by ImageShack.us
Labaratorijski albino štakor s crvenim očima. Samo što su kričavo zelene i svijetle u mraku. Štakor kojeg ubodu iglom i gledaju što će bit. Hrane ga otrovima i svačime pa gledaju kako će se ponašat, oče se otrovati, oče nastavit živjet, oče se deformirati.
Labaratorijski štakori ne žive dugo. Kad umru, onda ih stavljaju pod mikroskop radi detaljne analize.
Osjećam se kao štakor. A, neka, neka ugrist ču ja tog znanstvenika što me proučava, pa neka se i on malo zarazi…neka i on malo na jebe.
Klik ovdje da bi vidili odvratnu sliku štakora.
entry 063. by Scrat, [19.06.2006..19:04]
Ječer navečer idem ja kuć, čekam tranvaj kojih deset-petnaest minuta(valjd vas ne lažem) i evo ga dolazi. Ali međutim, vozač se zazujio na drugu stranicu, nije ni pogledao ima li koga na stanici i sretno prošao ravno tako da sam i idućih dvadeset minuta proveo čekajući. Ovaj mi je barem stao.
Probudih se vrlo rano, osam ujutro, i zaputio se na drugi kraj grad.

:)

jel trebam pisat kako je bilo? eto sad je sedam sati navećer, a još uvijek imam taj osmijeh na licu, a zbog slatkog umora nejdem danas van. mahaha budite ljubomorni.

Oni koji su ikada bilo kod mene u sobi preko ljeta znaju da se moja soba nenormalno grije. Te temperature postaju neizdržive, plus na to računajte kompjuter koji radi(ne toliko komojuter koliko moj CRT monitor). Prošle godine je tu vručinu, kolko-tolko ublažavao moj blaženi, od boga poslani ventilator. On je cijelo ljeto blaženo čekao kuhinjici rastavljen da ga ja pokupim, ali međutim....moj tata je zaključio da je on pokidan i bacio ga!!! ja ču popizdit... Nekad tako znaju napravit pizdariju da je to neviđeno.

Htjeo bih još samo svratit pozornost na ovu listu blogova desno. Budite ljubomorni :p

p.s.
Offišli znam pravit sladoled! Od sada me zovete majstor od sladoleda! Prvi test ide za kojih sat vremena kad se do kraja zamrzne :)

update:
Sladoled je puno bolji kad se zamrzne. Treba nabavit šlago koji se pravi s vodom, a ne mljekom i treba stavit manje šećera. Inače je dobar! patite :)

Znate one lance sreće, pošalji ovo na 4 osobe i ostvarit če ti se želja?? E danas sam dobio jedan biser! Kaže: Pošalji ovu poruku na 4 žene i smršavit češ 2kg! :))))) mahahaha
entry 062. by Scrat, [08.06.2006..23:44]
Svi vi koji ste ikada htjeli ili još želite naučiti njemački, obratite se meni. Ja sam jednostavno savršen u tome i nemam mi ravna. Da tako je, dobio sam pozitivnu! Mahahahahah! Pljugeri jedni, smrtnici, pizde, crvi, stonoge, žabe, patite i skapavajte! Divite mi se!!! Mahaha….
..hm..da..normalan sam..
E da pređem na temu, aka ono što me inspiriralo da napišem ovaj post. Naime jednog lijepog sunčanog dana, odlučim ja ponovno instalirati MSN Messanger na komp pa gledam kako se sa ljudima s te liste nisam dugo čuo(s nekima). I reko, pošto su 'Busy', idem skoknuti do bloga da vidim što ima tamo. Ja tamo, a kad ono međutim. Tuži se moj kolega kako mu ljudi nisu jasni. Naime počeo je pisati za jedan blog na kojemu je više autora, te su komentari žena tako čudni da on to ne može pojmit. Tema bloga kojeg pišu je šovinistička. Dakle, on ne misli da su žene nešto drugačije od muškaraca, nego ih samo voli eto tako podjebavati radi zabave. Hm???? Zatim, nakon pročitanog posta uputio sam se na dotični blog te pretrčao po postovima. Priča se o stvarima kako žene nisu dovoljno pametne da shvate i najgluplje stvari & sl. Pošto sam jedan od onih koji poštuju tuđe mišljenje, nisam se želio svađati i dizati galamu, jer i onako niko iz uredništva neće učiniti ništa, a ja mogu samo dobiti opomenu, prepustio sam njima neka se vesele još malo u tom svom zadrtom svijetu. Odoh na ikonicu back te da se vratim na blog kolege moga. Sudeći po tome kakav je bio kad smo zadnji put pričali, reko garant mu uzo neko username i pass pa mu na pisao to. Nije ona takav…Pregledam komentare. Eh da…: Komentari su u stilu pa baš su jadne kad vam ostave te psovke u komentarima. Misli kako su to shvatile ozbiljno(a taman i da jesu) ipak su pretjerale.
Da, da sinko moj pretjerano je kad kažeš ženi ili ona tebi da si glup pa da ti vrati. Jesi jesi, pametan si mi ti i sigurno ćeš dogurat daleko s tim razmišljanjem. Konzervativno moje goni se u _____(proizvoljan tekst dopišite na crtu).
Ko je taj lega i koji je to blog nije ni bitno, a neću vam ni reći(nepravim iznimke) tak da se ne morate ni trudit. Nije važno. Ono što zapravo boli čovjeka je to da jedan tako pametan čovjek može dozvoliti sebi takvo što. Nikada ne bih očekivao takvo što od njega i da mi je to neko rekao da će on takvo što napraviti samo bi mu se nasmijao. Ali eto, svašta ovaj svijet radi od ljudi.
Možda je moja reakcija pretjerana, ne znam kako vi gledate na to. Al vrijeđanje je vrijeđane pa taman ono bilo i iz šale. Niko se sigurno ne osjeća ugodno u takvim prilikama. I kad malo proanaliziram neke postove, vidim da mi lega kreće u krivom smjeru. Da mu kažem nešto? I prije u sličnim situacijama jesam, al ono što definitivno znam je da će na moj komentar replay biti ':)' a na ostale komentare podrške da će reagirat na način da nastavi. Bilo mi je drago prijatelju. I sam si napisao da nije lijepo ostaviti prijatelja. A kada su te svi ostavili zadnji dan dok si bio tu, mene si izvukao iz kuće, jer sam se ja jedini htio odreći užitka i ostavit obveze za kasnije da bi te ispratio. A jesi li me pitao od onda kako sam? Kada sam ti rekao tako-tako, jesi li me pitao što mi je? Ne, nisi. Zato idući put kada me budeš trebao da ti učinim nešto, ne očekuj ništa više od toplog osmjeha i riječi 'Pa ako budem imao vremena…'. Razočarao me jesi, i to dobrano.
Ono što me živcira je, jel moram gotovo na svakom blogu naići na diskriminaciju. Ako ne od strane autora, onda se barem nađe neko ko će u komentaru post tumačit na taj način. Zašto ludi moji sve generalizirate?(skidam kapu iznimkama) Gdje mogu doći, a da nema diskriminacije? Jer me živcira već svaki dan slušati o tome.
entry 061. by Scrat, [07.06.2006..18:42]
Odlučio sam dopustiti još jednoj osobi da čita ovaj blog. Sad ih je već dvoje iz užeg kruga prijatelja. Invazija :) I to baš onoj koja mi je danas donijela kekse iz Slavonskog Broda i tim me jako usrećila..
Sinoć sam se pripremao za test, pošto iz dotičnog predmeta nemam ni jednu ocjenu. Navečer mi je već bio pun k.rac učenja pa sam navio alarm za deset do šest i legao spavat. Ujutro zvoni alarm, ja ga lupim da se ugasi. Okrenem se na leđa da malo dođem k sebi i nešto sam se zamislio a kad ono: čujem da u drugoj sobi mama diže roletne?! Wtf, oni nikad ne dižu tako rano roletne, niti se bude. Sjednem u krevet i bacim oko na sad a kad ono devet i pet!!! Sva sreća pa ne idem ujutro u školu i nemam drugi sat taj test. Nisam stigao. Kud če sad profesorica mislit da sam zdimio jel me nije bilo prva dva sata samo, tu mi i starci govore da sam namjerno zaspao :( A stvarno sam ga htio pisat.
entry 060. by Scrat, [06.06.2006..23:12]
Da vam udijelim jedan prijateljski savjet: Kad vas nešto krene nemoj te se pohvalit jer će te se ureći. Samo šutite i budite sretni.
Danas sam razmišljao, što će meni uopće weblog? Non-stop piše iste probleme koji me pate, non-stop ista sranja a ništa uzbudljivo. Il' nek' mi život malo živne, il ovaj blog čeka ne baš vesela sudbina. Još sam nešto bio razmišljao o njemu. Malo ču prekopati svoju arhivu. Eto tako da vidim, kome ču sve od poznanika dati da čita moj blog. Kada sam se popodne probudio razmišljao sam i o promjeni nadimka i naslova. Ma nek' ostane ovako.
Danas mi je opet bio dan onak na pola: pola dobar pola užasan.Al da opet ne ponavljam iste stvari, neću to sad pisati. I onako ja znam šta je trebalo pisati ovdje, sjetit ču se kada budem čitao jednom, a vas neću opterećivat.
E da, htjeo sam ovo zapisat. Razmišljao sam o tome što sam želio bit kao mali. Pa sam to uspoređivao s tim što sam želio biti kao malo stariji i sada. Skontao sam da sam oduvijek htjeo isto, ali od kada idem u srednju to mi se izmijenilo. I to ne zato što sam se zasitio toga(ma kakvi, još me zanima), nego su mi profesori to zgadili. Nešto što sam prije volio, sada organski ne podnosim i doslovno mi bude mučno na spomen toga. Pa čak se u zadnje vrijeme pitam, trebam li upisati fakultet koji sam sve ove godine htio? Jer ako tamo budem prošao ko u srednjoj, propade mi veliki dio života :(


entry 059. by Scrat, [05.06.2006..18:08]
Nedavno sam htio napisati post o burek. Ne znam zašto nisam. Dobio sam inspiraciju tako što sam se sjetio događaja od prije par godina. Sjećam se, tek kada sam se doselio tu gdje sad živim, a to je bilo otprilike prije osam godina, imali smo u obitelji jednu..hm..ajmo reći tradiciju. Naime svako/svako drugo veće smo jeli burek s jogurtom :) Ima nešto čarobno u njemu što nas sve privlači. Čak smo imali i 'svoju' pekaru gdje smo bili stalni kupci. Već je bilo ono uhodano, navečer oko devet svi u auto, obilaznicom do zelenog, pa u pekaru Golubica po pet bureka i tri jogurta. I ne sjećam se zašto smo to prekinuli. I tak je nedavno mene spopala želja da stamanim koji burek. Nažalost nije bilo iz te pekare, nego lokalne, i trenutno nas je jedan manje jer se brat odselio. Al šta je tu je, burek je bio fin. Stavio bi ja vama i sliku, al prije nego što sam uspio slikat, glad je učinila svoje.
Iskreno, ne znam zašto mi je to ostalo u tako lijepo i dobrom sjećanju. Na kraju krajeva to je samo burek i sad mi je nekako blesavo pisati o tome, al jebiga ostalo je u sjećanju.


U zadnje se vrijeme na naslovnici tu i tamo naiđe na koji zanimljiv blog. A živcira me to što kad naiđem na tako šta uvijek čekam da prođe malo vremena pa onda komentiram jer se stalno bojim da će me netko od prijatelja pronaći :( to mi već polako ide na živce. Al stvarno ne želim da čitaju ovo.
U zadnjih par dana škola i dalje stvara pritisak, zdravlje mi baš i nije najbolje, štoviše počela bolit glava i grlo, ninja je došla u školu ali i dalje je malo bolesna. Strašno, tak smo svi zaraženi da ne možemo ni mlijeko popit iz istog tetrapaka.
Al današnji dan je prošao super, iskreno se nadam da će i idući tako. Konačno smo uspjeli impresionirati onu..(ma najbolje da ove pridjeve koji ovdje dođu izostavim)…iz kemije sa prezentacijom o kojoj sam nedavno pisao(jesam?). Rekla je da nema komentara, da je super napravljeno :)
I bitno je, kao šećer na kraju, napomenuti da zadnjih par dana proživljavam jako lijepe trenutke sa ninjom. Sretan sam što unatoč svemu uspijemo pronaći i malo vremena za sebe.



  • [ja]:I tak ja cijeli dan mislim na tebe, želim te zagrlit i biti stisnut kraj tebe, osjetit tvoju kožu,…treba mi tvoja blizina da se mogu opustit.

  • >[ninja]:Pa gledaj TV!


  • Ajde, da vas vidim, ko od vas ima ovako romantičnu dragu??
    entry 058. by Scrat, [02.06.2006..09:31]
    Par mudrih, da se ne zajebete u startu:
    U koliko vam vaš kompjuter sam po sebi nije dovoljno atraktivan i želite ga uljepšat, budi te svjesni da farbanje traje tri dana, te da svježe obojen lim privlaci prašinu!
    Drugo: imaj te na umu da se pleksiglas nesmije stezat jer zna popucati, te da ce vam UV lampe koje ste stavili kad-tad riknit.
    Trece: dobro razmislite, kada završite sve to, hoce li se vaš kompjuter vidjeti, odnosno hocete li ga držati na ili ispod stola. Ako ga držite ispod, nema svrhe farbat.
    Cetvrto: u koliko stvarno niste normalni i jedan monitor vam nije dosta, prilikom spajanja obavezno stegnite one jebene pipke kad utaknete monitor u graficku. Ako vam ispadne u radu može biti vrlo pogubno za vaš monitor!!
    Peto: u koliko odlucite formatirat kompjuter koji je vec prašnjav, ispucanog pleksiglasa, napola riknutih lampi, sa sjebanim monitorom, nikako, ali ponavljam baš nikako nemojte zaboraviti instalirati vaš omiljeni antivirus. Osim što ste izgubili pola hardwera, sada ste ostali i bez softwarea.
    A nakraju što mislite, je li Silovani Jazavac(tm) to sve saznao na temelju iskustva ili je razmislio?

    Statistike kažu da mi je prošli post bio šezdeset deveti??? što mi nikako nije jasno? treba ih biti tek šesdeset jedan. Al dobro...
    Prvo što se tice drage i ove legice. Pricale su, izgleda da je bolje al nisam ništa raspito. Sutra cu ih ja u detalje :)
    Draga mi je bolesna, pije tablete, boli ju glava, grlo leži jede pizzu i smije se. Blago njoj ja imam hrpu tog za ispravit :( Al sam sam si kriv...nije baš da imam za prigovoarat. Bio je roditeljski danas. Živ sam i dobijo sam jest! :D
    Zdravlje mi se malo poboljšalo, mada sam znao i za bolje dane. Al da ga ne ureknem(kuc, kuc) ide na bolje.


    Update:
    Vidim da niste skontali, pa da vam kažem:
    Slika na dnu posta je moja soba. Sastoji se od 2*4 male slikice i jednoj u sredini.
    Ove s monitorima govore da jesam stavljo dva monitora i da je jedan riknio. prva u drugom redu pokazuje da moje kučište je ofarbano, a treći red prikazuje mjesto gdje dođe pleksiglas. Zadnji red prikazuje dvije lampe. Po tome da jedna blještri, a druga se jedva nazire vidite da su dotrajale. A slika u centru pokazuje da mi je komp smješten ispod stola tako da se sve uopće nevidi :(
    smičak: pogledaj arhivu na dnu. nisu svi postovi dnevnik. tako da osim rubrika entry 0xx. imaš i dream i program. neki postovi su i tamo.

    << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>