mamina princeza:-)

16.01.2008., srijeda

..nastavljamo dalje u istom ritmu...

I L U M I N A T I

Od samog početka postoji veliki jaz između vjere i znanosti. Znanstvenike je Crkva progonila i ubijala jer su iznosili znanstvene činjenice. U 16. stoljeću u Rimu je osnovano tajno bratstvo koje je odlučilo uzvratiti Crkvi. Potajno su se sastajali kako bi izrazili zabrinutost zbog netočnih učenja Crkve. Nazvali su se Iluminatima. Bili su to najučeniji ljudi, znanstvenici koji su svoje živote posvetili traganju za znanstvenom istinom.

Iluminati su se s vremenom počeli mješati s drugim skupinama koje su se skrivale od čistki koje je provodila crkva. Postajali su sve snažniji, održavali su tajne obrede, zaklinjali se na šutnju i prisegnuli da će se jednog dana osvetiti Katoličkoj crkvi. Crkva ih je proglasila najopasnijom antikršćanskom silom. Proglasili su ih Shaitanom (Božji protivnik). Engleski korijen te riječi je satan, sotona.

Iluminati su sotonistički kult, ali ne u suvremenom smislu riječi. Sotonisti su bili obrazovani ljudi proglašeni neprijateljima Crkve. Glasine o crnoj magiji, prinošenju životinjskih žrtava i ritualima pentagrama bile su samo laži koje je Crkva širila o svojim neprijateljima. Protivnici Crkve koji su pokušavali nadmašiti Iluminate, počeli su vjerovati u te laži i oživljavati ih. Na taj način je nastao suvremeni sotonizam.

Simbol Iluminata napravio je u 16. stoljeću anonimni umjetnik. Taj simbol predstavlja sveti logo Iluminata. Oni su uvijek nekako uspijevali preživjeti. Uništenje katoličke crkve bio im je glavni zavjet. Oni su smatrali da će u slučaju ako Crkva nastavi promovirati mit pobožnosti kao apsolutnu činjenicu, znanstveni poredak stati, a čovječanstvo bili osuđeno na budućnost neznanja i besmislenih svetih ratova.

Imali su tajno mjesto za sastajanje u Rimu koje su zvali Crkva iluminacije. Ona im je služila za stastanja i raspravljanje o temama koje je Crkva zabranila. Iako je dokazano da Crkva iluminacije postoji, nitko nije točno saznao gdje se ona nalazi. Ta ih je tajna štitila, a istovremeno im je predstavljala problem pri regrutiranju novih članova.

Pošto su Iluminati bili znanstvenici našli su savršeno rješenje. Napravili su ingenioznu kartu. Karta se nalazi u Rimu, raširena po cijelom gradu. Sastoji se od niza simbola ostavljenih na javnim mjestima. Iluminati su nizove simbola nazvali staza Iluminacije. Staza je napravljena tako da samo odabrani mogu uočiti simbole i saznati gdje je Crkva. To je bila jedna vrsta inicijacije.

Napravili su simbole, tj. kipove koji su se stopili s okolicom drevnog Rima. Svaki kip je predstavljao njihova četiri elementa: Zemlja, Zrak, Vatra i Voda.

Iluminati više ne trebaju stazu iluminacije. Tajno sastajalište je vjerojatno izvan funkcije. Žive u suvremenom svijetu, pa se vjerojatno susreću u konferencijskim dvoranama, klubovima, golf terenima....

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.