people can fly

17.06.2006., subota

Malo o legendama



Image and video hosting by TinyPic


Kao sto sam i rekao da cu pisati osvemu, taok sam i mislio na goa trance i odlučio prvo tom pravcu elektonske glazbe neš napisati. Ali necu pisati previše o pravcu, nego o legendama koje su sigurno najbolji dvojac što se tiće goa trancea i nitko ih nece skinuti s tog mjesta, barem za mene ne, a naravno riječ je o ASTRAL PROJECTIONU. Oni su definitivno dvojac koji je najvise napravio na podrucju goa trancea i stvarno svaka im čast. Za sve one koji neznanaju goa trance evo objašnjenja. Iz razloga što je taj stil je nastao upravo od New Beat, Gothic, New Wave, Industrial, Electro, Detroit & Psychedelic Rock-a, ima jedinstven zvuk koji je kompliciraniji od naj modernije Elektronske dance glazbe!
Samu definiciju Psychedelic Trance-a nemožete dobiti, jer nje jednostavno NEMA!
No neke standardne stvari su ovdje...
- vremenska dužina stvari je otprilike oko 8:30 min, no uglavnom varira od 6 do 12 min ...katkat duže katkad kraće (primjerice kod mixanih kompilacija)...
- beat je većinom 4/4 na oko 135-150 BPM-a ...katkad manje, rijetko više!
- u glazbi se konstantno koristi mistični i psychedelic sound koji daje tu mističnu atmosferu. Katkad su to zvukovi poput glasanja žaba cviljenje pasa, plač djeteta, no uglavnom, te zvukove nemožete opisati... jednostavno ih morate čuti!!! Još se tu koriste i acid te 303 zvukovi, čak i gitare, električne koje vas potpuno izlude svojim utjecajem!
- večina te Goa-e (no ne sva) je također vrlo melodična-
- bassline je uglavnom tvrđi i dublji nego kod normalnog Trancea ili Techna.
- kombinacija svih tih prethodno nabrojenih stvari čini ovu glazbu odličnom za plesanje i slušanje! I Astral Projection je zato najbolji jer je on sve te elemnte goa trancea uspio tako dobro ukomponirati u svoje pjesme da je to jednostavno veličanstveno, i to jednostavno trebate čuti, jer se to neda opisati.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Evo jedna fotka Astral Projectiona:

Image and video hosting by TinyPic
Astral Projection at work!!nutnutnut

Normalno ako njihov fan ja sam preslusao vecinu njihovih albuma, nisam sve ali se trudim, ali od ovih par koje sam preslusao, bas svi su mi se svidjeli, nisam jos nasao neki koji mi se nije sviđao, ali se nadam jednog dana da cu skupiti sve njihove albume. Evo malo covera od albuma koje sam preslusao:

Image and video hosting by TinyPic
Another Worldnut

Image and video hosting by TinyPic
Dancing Galaxynut

Image and video hosting by TinyPic
Trust in Trancenut

Image and video hosting by TinyPic
Trust in Trance 2nut

Image and video hosting by TinyPic
Ten

Nadam se da cu jednog dana uspijeti ubaciti i koji njihov zvuk, tj. stvar da vam potpuno docaram ovaj pravac i ovu glazbu. do tada.....

pozdrav mahwavemahwavemahwavemahwave

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.