29.01.2007., ponedjeljak

Ja sam Pegy ...

Image Hosted by ImageShack.us Onako usput (a nekad to radim i ne samo usput) pogledala sam kviz «Najslabija karika». I tada sam, promatrajući lica natjecatelja i slušajući ono što su govorili o sebi - odakle su, što rade i koliko imaju godina, došla na temu ovoga posta.

Koliko nam znače lica i stas? I koliko određeno lice na sam prvi pogled povezujemo s određenim godinama, područjem odakle dolazi, godinama starosti pa čak i karakternim osobinama. Prosuđivati ljude prema tome ne može biti nešto na čemu temeljimo procjenu čovjeka kao osobe, ali ne priznati da samo lice i pojava predstavljaju određenu asocijaciju koja generira (a)simpatiju i (ne)doživljaj značilo bi lagati samoga sebe.

Gledajući današnje natjecatelje prvo što mi je upalo u oči je da sam se zatekla u uspoređivanju sa jednom od ženskog dijela ekipe. Koliko god se trudila ne uspoređivati se s drugima, nisam mogla ne primjetiti da žena ima godina kao i ja i da izgleda kao neka teta. Image Hosted by ImageShack.us Pomislila sam da izgleda kao da bi mi mogla biti skoro mama. Naravno, to je moj subjektivni dojam, jer možda bi gledano nekim drugim očima ja bila nonica. Image Hosted by ImageShack.us Dobro, ovo zadnje sam rekla onako hipotetski, jer kao svaka žena iz kluba 30+ uvjerila sam se da izgledam mlađe. Ako ništa drugo, bar jedno mjesec-dva. Image Hosted by ImageShack.us

Odem li malo na drugu stranu, onu mušku, onda moram konstatirati da je kod njih stvar malo drugačija tj. imam dojam da manje osciliraju. Osim kada je u pitanju ćelavost i trbušatost koje dodaju jedno 10 godina ako ne i više. Žene, ako drže do sebe i ako imaju bar malo genetskih predispozicija, i sa 60-70 godina mogu izvrsno izgledati. Isto tako gotovo djevojčice od 17-18 godina znaju izgledati, upravo zahvaljujući šminki i frizuri, izgledati kao da im je 30.

Nisam opsjednuta izgledom, ali nisam ni od onih koji iz doma izlaze kao da su izašli ravno iz kreveta. Čini mi se da, koliko god izgled bio manje važan dio osobnosti (a i on je dio nas baš takvih kakvi jesmo), on pokazuje i svojevrstan odnos prema nama samima. Istina da jedan dio radi i genetika, ali ne vjerujem da su sve «zvijezde» s naslovnica takve ljepotice i ljepotani kad se ujutro probude. Svatko od nas može biti lijep i izgledati bolje ako se malo potrudi. Još ako je vedrine i šarma, mnoga se vrata puno lakše otvaraju. U to da svima nije ljepše osjetiti to nego naći se pred zatvorenima, ne vjerujem.

Da, skoro sam zaboravila … ja sam Pegy, imam 33 godine, iz Rijeke sam i po zanimanju profesorica matematike. Image Hosted by ImageShack.us Zamislili ste me? Image Hosted by ImageShack.us Ne, ova žena sa slike nisam ja, ona je samo jedna od lijepih žena čiju sam sliku našla na netu. Image Hosted by ImageShack.us

UPDATE

Potkrala mi se greška, ali sreća da mi je Rock tu. Image Hosted by ImageShack.us Sporna rečenica treba glasiti "Osim kada je u pitanju ćelavost i trbušatost koje NEKIMA dodaju jedno 10 godina ako ne i više."
Image Hosted by ImageShack.us

- 19:24 - Što ti misliš? (p.s. ne štedi na riječima :)) (60) - Komentari On/Off - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

"Ja u ljubav vjerujem"