Peci STA? PerecaTA Red 2

petak, 01.12.2006.

NAPUKON TRESNJICA

Eto posle skoro 13 godina, ne racunajuci onu avanturu pesacenja za videla do Drine, ponovo sam osetio cari jednog od lepsih kanjona u nasem kraju. Naime avantura je obecavala jer su u akciji bila samo dva "hrabra" istrazivaca (Pacoliki i moja malenkost). Naravno da je to formula dobre avanture. Elem, krenuli najpre sa idejom da obidjemo deo od usca Dubrasnice u Tresnjicu, pa ujedno da vidimo i vodopad na istoj, pa onda kanjonom do usca Tribuce u Tresnjicu. Medjutim, nije se dalo. Usli smo u kanjon nesto kasnije nego sto se Dubrasnica uliva u Tresnjicu. Posle malo mog tumaranja uzvodno, kako bih provalio u kojoj smo reci, odluka je bila nizvodno.



Stena na stenu, kamen na kamen, pa malo po brsljenu i kupinama, pa malo voda, pa opet stena i tako. Motiva za slikanje ihajjj. Vreme ko poruceno, ali kanjon ko kanjon. Hladno, mokro, klizavo. Ubijanje nogu od kolena do stopala zagarantovano. Ali vredelo je.



Posle dugog hoda odluka pomalo teska. Izlazimo iz kanjona. Mrak ce uskoro a iskreno secanje od pre 13 godina ne sluzi bas kako treba. Nisam siguran koliko daleko je usce Tribuce. Odluka uhhhh. Pravo uz stenu uz nos. Jezik do kolena. Cas neka staza pa je nema. Jedan beloglavi sup nas oblece. Nije valjda da je dosao po nas. Na svu srecu slece na stenu preko puta i verovatno se pita: Kuda su posli ovi ludaci? Dolazimo skoro do pred sam vrh, ali sa jedne strane sipar, sa druge provalija, napred stena, ali nezgodna. Etnuzijazam, polet, elan, mladost sve ode u dve lepe. Popesmo se mi, popeh se i ja i ajd opet nalet entuzijazma, poleta, elana, mladost ostala, pogotovo kad videh sa druge strane stala, livadica, puteljak. Vreme je da se nesto i prezalogaji. Pogled ko porucen. Vidi se sad i Tribuca. Pitanje je da li bi smo stigli za videla. Mislim da da, ali nema veze. Put do Mitrove stene i nazad do kola taman kad je pao mrak.
Put nazad i naravno svracamo kod Velinke tj. Dragica u Balinovic. Ulazimo i opet istrazivaci. Krenuli ljudi da istrazuju pecinu i gle cuda u blizini Tresnjice. Pice, kafa i konacan povratak kuci hrabrih istrazivaca.

P.S. Moram reci da su ovoj strasnoj avanturi nedostajali jos neki blogeri i nasi prijatelji, ali ipak sve sto mogu reci sledeca godina je vasa!!! Ove slike su za vas sve drugari.

- 20:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv