Najnovije novosti iPazin net-a i Pazin UG-aFinanciranje klubova mladih

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sukladno odredbama Nacionalnog programa djelovanja za mlade, raspisuje

Sedam dana stvaranja u Pazinu

Udruga "Veliki mali čovjek" i Udruga "I" ove godine organizairaju u Pazinu treći po redu "Festival Sedam dana stvaranja".

Vaterpolo turnir

Čujte i počujte!
U subotu, 01.07.2006. na Zarečkom krovu održati će se 4. izdanje sada već tradicionalnog Vaterpolo turnira "Zarečki krov" na kojem će se i ove godine okupiti vaterpolo ekipe iz Pazina i pazinštine, Poreča, Rovinja i Pule te nekoliko stotina posjetitelja i gostiju.

Nova doza ''PAZIN UNDERGROUND'' MP3-ca

Kao što je obećano, jučer je na download postavljena nova doza mp3-ca te jedan fanzin u .pdf formatu, a sada nešto više o novim stvarima na downloadu

PRIČA O RECENZIJAMA
Kao što vidite, na sajtu postoji ''Reviews'' sekcija, eliti sekcija za recenzije koncerata, cd-a, kaseta, fanzina,... a nedavno sam ja počeo raditi malo aktivnije na recenziranju te ću se potruditi u daljnje da svakih par dana bude neka nova recenzija gore.

Pazinska Kajgana

20.06.2006., utorak

Pazinski bazen - Moderna javna kuća?

Pazin i riječ bazen imaju vrlo sadržajnu prošlost. Izgradnja bazena se obećava već godinama i godinama ali još nema naravno ništa od toga. Prema riječima nadležnih prije godinu dana bazen se po planu treba izgraditi do 2008 godine u kompleksu sa sportskom dvoranom. Vjerojatno uglavnom sredstvima ministarstva. Naravno to je sve zbog naše škole GSŠJD koja je bez dvorane i njezini učenici moraju "trčati" u dvoranu klasične gimnazije. Kako smo saznali iz naših izvora dvorana sigurno neće bit izgrađena do 2010 godine. Tko tu koga vuče za nos je pitanje. Povodom obilježavanja Dana grada Pazina 02.06 ove godine, nadležni su podvukli pet projekata koje će se u suradnji s Istarskom županijom realizirati u bliskoj budućnosti. A to su gradnja školske sportske dvorane sa bazenom, projekt Doma umirovljenika, razvoj poduzetničke zone “Ciburi“, revalorizacija Pazinske jame, Kaštela i kanjona Pazinčice kao proizvoda kulturnog turizma, te preuređenje dvorane Mirna i kino sale za potrebe skupštine Istarske županije. Kao prvo, bliska budućnost! Što znači točno bliska budućnost za Pazin? 2-3 godine? ili možda 10-20 godina? Tu je previše toga nabrojano da najvjerojatnije ta bliska budućnost znači ovo 10-20 godina. Po običaju u Pazinu se počne radit i gradit prije lokalnih izbora pa možda bude tako i ovaj put pa se malo ubrza ta budućnost. Kada se napokon izgradi taj famozni sportski centar sa dvoranon i bazenon koji bi trebali u većini koristit učenici GSŠJD-a problem će biti kako ublažiti invaziju ostalih građana željnih kupanja u bazenu. Dali će građani uopće moć koristit taj bazen i kako. Ako se ne potrudimo u organizaciji oko bazena moglo bi se desit jedno od sljedećih. Bazen će se koristit jedino u svrhe nekih klubova ili će bazen i okolni prostor postat najmodernija javna kuća u Hrvatskoj ili možda čak u ovom dijelu Europe. Kad razmislimo možda ćemo s tin privući i turiste.
- 23:47 - Komentari (16) - Isprintaj - #

17.06.2006., subota

Pazinu Motovunski tereni tartufa!

Kako znamo oko Motovuna se pripremaju izgraditi golf tereni i apartmani. Problem je u temu što će se morati nekako sačuvati motovunski tartufi. Našao se je odgovor, cijeli tereni gdje se nalaze tartufi prenest će se na područje Pazinštine tako da se može na ti mjestima izgradit golf tereni a da se ipak sačuvaju tartufi. Kako će ti tereni biti poprilično veliki, pomoć oko transporta trebala bi doći iz američke vojske. Naravno pitanje je dali će se uspijet tartufi priviknut na promjenu terena ali to je kako govore ovlašteni jedino što se može napravit u ovom trenutku. Očekuje se naravno veliki izgredi ljudi iz Motovuna i okolice. Ovo je za Motovun još jedan udarac nakon što su se zidine počele rušit i prijetnja otkazivanju MFF-a.
Dobili smo i od grada Pazina i cjenik demonstracije traženja i vađenja tartufa za avanturiste i sve one koje ih zanima kako to izgleda. Naš grad je nanjušio prilično dobru zaradu kako možemo vidit prema programima koje će nuditi. Kako su rekli programi su rađeni prema jednoj tvrtci koja radi sa tartufima, ali ako se bolje pročita nadležni grada Pazina napravili su neke "cake" u programima (pročitajte pozorno treći program):

1) Za veće grupe (do 50 ljudi) predlažemo pokazno traženje tartufa na otvorenom prostoru, koji bi se održao plitko u šumici, na jednoj poziciji koja je blizu ceste. Cilj je ovakve demonstracije edukativan – profesionalni tartufar prikazat će način traženja tartufa uz pomoć treniranog psa.

Cijena demonstracije je 80 eura za grupu te trajanje događaja 30 minuta (+ 5 minuta u slučaju ako pas mora obavit nuždu).

2) Za avanturiste koji žele nešto više predlažemo aktivno sudjelovanje u traženju i vađenju tartufa. Noću ili u ranu zoru, manja grupa (do 30 ljudi) kreće na prirodno stanište tartufa, koji se nalazi dublje u šumi, u pratnji iskusnog tartufara i treniranog psa. Garantiramo vam jedinstven doživljaj!

Cijena programa je 115 eura za grupu te trajanje događaja je sveukupno 60 minuta (+ 5 minuta u slučaju ako pas mora obavit nuždu).

3) Najuzbudljiviji događaj uključuje odlazak jedne do tri osoba u šumu, u ranim jutarnjim satima, duboku u šumu, u pratnji iskusnog tartufara i psa. Događaj traje tri sata, a osobe koje se odluče na ovu avanturu imaju pravo zadržati sve tartufe nađene u to vrijeme osim ako pas ne mora obavit nuždu.

Cijena takvog programa je 350 eura.

- 22:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


.
O Pazinskoj Kajgani (ili ti Fritaja)!
Blog Pazinska kajgana (fritaja) je otvoren zbog dva razloga...radi znatizelje i da se daju informacije (nove i stare) iz Pazina..ali ipak ne samo iz Pazina nego iz cijelog svijeta...ali uglavnom iz Pazina! I to najaktualnije novosti i tračevi! I ako neki postove provrijede neke ljudi, znajte nije namjerno i bilo je iz šale i radi zabave!

Tu zasada možete naći: downloadove nekih pjesama, linkove Pazinskih stranica, "Pazinska osoba tjedna", zanimjlive člankove, novosti iz iPazina i par riječi o gradu Pazinu!
Priprema se još jedan blog u vezi...nećemo otkriti


cesko_jr

kontakt

pazinska.kajgana@gmail.com

ili

antonio.cesic@gmail.com


O Gradu Pazinu, Pazinska osoba tjedna
O Gradu Pazinu


Pazin je grad u kojem živi oko 5000 stanovnika, administrativno sjedište Istarske županije i jedinice lokalne samouprave sa statusom Grada. Ima vlastiti grb i zastavu s kulom tisućugodišnjeg kaštela. U Pazinu je stoljećima bilo sjedište istoimene Grofovije, a od 1825. do 1860. Istarskog okruga. Glavni spomenici graditeljstva, koji značajem nadilaze lokalne okvire, su kaštel, župna crkva sv. Nikole i franjevački samostan.
Više o Gradu Pazinu

Pazinska osoba mjeseca

PAZINSKA OSOBA MJESECA:
MILA ANZUR


Nakon drugog pokušaja u kvizu "Najslabija Karika" uspjela je doći do kraja i osvojiti 21,600 kuna. Pri tome je promovirala Pazin u konteksu Jules Vernea. Čestitamo na uspjehu, svaka čast profesorice!


3. Pazinska osoba mjeseca:
Davor Šišović
2. Pazinska osoba mjeseca:
Alen Guštin1. Pazinska osoba mjeseca:
Pankracije "Pani" Barać1. "Pazinska osoba tjedna" Pankracije "Pani" Barać

Tražilica: