i'd rather die than go to heaven

26.03.2006., nedjelja

RDX (C3H6N6O6)

Najaci vojni eksploziv.

Sta vam treba?

materijal:

Heksaminske ili Metenaminske gorive tabletice (50 g) (C6H12N4)
Koncentrirana dušićna kiselina (550 mL) (HNO3)
Amonij nitrat (NH4NO3)
Destilirana voda (H20)
Sol (NaCl)
Led (H20(s))

prvo su tabletice koje gore oko 10 min kada se zapale i moze se njima kuhati u divljni ili na putu i vjerojatno ih ima u bauhausu il negdje ali to jos moram provjeriti sljedeci put kada odem u šoping :)

koncentrirana dusicna kiselina se dobije mjesanjem kalij nitrata i koncentrirane sumporne kiseline. kalij nitrat se kupi u apoteci ili napravi doma. sumporne kiseline ima u auto-akumulatorima ili se moze kupit u kemoboji i slicno za ciscenje.

amonij nitrat je dodatak gnojivu i moze se kao takav kupit u poljoprivrednim ducanima.

voda sol i led. jel.. to valjda svi znate di ima :)

oprema:
1000 mL mjerna posudica
Stakleni stapic za mjesanje
Lijevak i filter papir
Plasticna kanta (za ledenu vodu)
Termometar
Plavi lakmus papir



priprema:

1. Staviti mjernu posudicu u kantu u kojoj je led. U posudu uliti 550ml koncentrirane dusicne kiseline. Neka u njoj bude i termometar. kada se ohladi na manje od 20°C korak 2.

2. Stavljati onih 50g gorivih tabletica razmrvljene u kiselinu. pazljivo i polako jer ce temperatura poceti rasti, a iznad 30°C postaje lagano opasno :) dakle mora biti ispod 30°C i kada se sve ubaci lagano promjesati.

3. Nastaviti mjesati otopinu i dodavati jos leda okolo da temperatura padne ispod 0°C

4. Samljeti litru leda u kanti i politi otopinu iz 3. po tom ledu. Kada se sve otopi promjesati lagano. Stvoriti ce se kristali. Te kristale treba filtrirati, a preostalu otopinu baciti.

5. Kristale staviti u pola litre kipuce vode. nakon par min filtrirati ih opet i ispitati lakmus papirom. ponavljati 4 i 5 dok lakmus ne ostane potpuno plav. to cini kristale stabilnijim i sigurnijim.

6. kristali su RDX ili Ciklotrimetilenetrinitramin ili T-4.
Treba ih spremiti mokre dok se ne koriste, a osusiti kada se koriste. nestabilni su i nisu sigurni da se koriste sami kao eksploziv (znaci mogu eksplodirati sami od sebe)

dodatak

C-1 (kompozicija C) se napravi tako da se kristali RDX-a (postupak 1-6) pomjesaju 88.3% (maseno) sa 11.1% baby ulja i 0.6% lecitina (da onaj dijetalni dodatak) i sve skupa se umjesi zajedno u plasticnu masu. taj je puno stabilniji.

HMX je mjesavina RDX-a i TNT-a 50-50 i skoro je jednako jak kako cisti RDX. (poznat kao kompozicija B)


RDX eksplodira brzinom od 8500m/s, a snaga mu je 150% TNT-a. (a sluzi i kao veci dio detonatora u nuklearnom oruzju). na sobnoj temperaturi je stabilan i moze cak ne eksplodirati kada ga se pogodi metkom. I voli goriti :)

Naravno nije bas najbolji detonator. osim u nuklearnom oruzju.

disklejmer vrijedi i za ovo.


- 15:35 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Sokolovi vodu piju, a bogati kradu.

This is our world now... the world of the electron and the switch, the beauty of the baud. We make use of a service already existing without paying for what could be dirt-cheap if it wasn't run by profiteering gluttons, and you call us criminals. We explore... and you call us criminals. We seek after knowledge... and you call us criminals. We exist without skin color, without nationality, without religious bias... and you call us criminals. You build atomic bombs, you wage wars, you murder, cheat, and lie to us and try to make us believe it's for our own good, yet we're the criminals.

ko zna mozda i pogledam katkad

pauss_it@yahoo.com

(i zadovoljan sam sa svojim pilulama za potenciju netrebam nove hvala)


ne zovi mala policajce
ne zovi mala 92

92-911-721