patriot

utorak, 01.02.2005.

Pametne investicije?

Ako uzmemo u obzir da Hrvatska izumire, kako to da je tolika potražnja za stanovima?
Moje osobno mišljenje, je da bi trebalo voditi evidenciju o sadašnjim i budućim gradnjama, ne samo u Istri nego u cijeloj Hrvatskoj. Iako velika potražnja je prisutna samo u Dalmaciji, Istri i na otocima.
Novogradnja u Istri : u proteklih nekoliko godina Istra je pretrpjela velike promjene kad se govori o gradnji, bilo bespravnoj ili legalnoj.
Dovoljno je prisjetiti se «zaobilaznice» danas niću ogromni objekti poput gljiva. Ne protivim se tim gradnjama ili novim radnim mjestima ali ipak smatram da nisu potrebni tako veliki objekti.
A kada uzmemo u obzir državno vlasništvo ili gradsko vlasništvo to je sasvim druga priča.
Npr. Sad vam predstavljam projekt vrijedan 400 milijuna kn. Hrvatska vlada i Istarska županija će uskoro potpisat sporazum o zajedničkoj realizaciji pulske bolnice.
Izgradnja bolnice bi trebala započeti 2006, a prvi pacijenti bi se u njoj mogli liječiti 2008 godine. Svjestan sam činjenice da mnogi bolesnici s Istarskog poluotoka putuju do Rijeke na operacije ili na liječenje, što dokazuje da trebamo bolnicu. Međutim u Puli postoji već bolnica koja i nije tako stara međutim zbog nečijeg nemara i nepažnje upravo ta bolnica je danas u najgorem izdanju. Da se svojevremeno ta bolnica održavala, farbala, popravljala, danas ne bi bila potrebna realizacija novog objekta. Međutim moj cilj je jednostavan, želim vam dokazati da se već godinama u Puli gradi bez ikakvog cilja. Ako realizacija novog objekta stoji 400 milijuna kuna, što je ogromna cifra, zašto se ne bi uložio jedan manji dio novca u restauraciji stare bolnice i onda eventualno potrošiti veći dio svote na skupe aparate i razna liječnička sredstva. A što će biti s bolnicom na Verudi ? Čemu služi ona bolnica?
Nakon što pročitate ovaj moj mali amaterski rad, volio bi pročitati vaš komentar.
Želim još pridodati samo da je jedna anketa pokazala da 80,2% anketiranih Istrana podržava gradnju nove bolnice u Puli. Međutim vjerujem da bi se većina anketiranih predomislila kad bi znala o kojoj je cifri riječ ili bolje kad bi saznala i za druge opcije.
Sljedeći put ću pisati o mogućnosti ulaganja u staroj jezgri grada a ne u izgradnji Mamutica ili drugih ogromnih zgrada.

- 16:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • politika, novac, i sl.
    sve što je zpisano u ovom blogu, ja zapisano baš onda kad je sam autor bio u kurcu...
    molimo vas za malo razumjevanja i za takve ljude.

Linkovi