Kisela crna rotkva - Pronađi pratnju

ponedjeljak , 17.12.2018.

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja










Click here: Kisela crna rotkva






Meso je čvrsto i umereno ljuto. Ukus kuvane šargarepe se poboljšava dodatkom svežeg maslaca, a sirove peršunovim listom, sokom od limuna ili jabukovim sirćetom.



kisela crna rotkva

Na težim tlima može promijeniti svoj karakterističan okus. Oprane paprike očistiti i iseckati na kolutove, posuti ih sa 4 kašike soli, promešati i ostaviti 30 minuta. Večera: Riba, piletina, ćurka ili drugo meso servirano sa krompirom i mešanom salatom.



kisela crna rotkva

Šta je to alkalna dijeta? - Ona spada u rijetke biljke koje nakon 20-30 dana sijanja daju vrlo jedar, sočan i hrskav korijen, ukusnog, pomalo gorkastog okusa. Kod nas se najčešće uzgajaju kasniji kultivari rotkve koji se siju tijekom srpnja, a za berbu dospijevaju za 70 do 80 dana.



kisela crna rotkva

Postrna repa uzgaja se nakon žitarica, industrijskog graška ili ranih krmnih kultura. Koristi se kombinirano za ljudsku ishranu, a dio kao stočna krma. Kao namirnica koristi se zadebljali korijen okruglastog ili valjkastog oblika. Na njegovom vršnom dijelu nalazi se rozeta s ovalno izduženim lišćem koje je svijetlo zelene boje i dlakavo. Na stabljici se nalaze grozdasti cvatovi. U 1 g može biti 300 — 400 sjemenki. Agroekološki uvjeti za uzgoj postrne repe Temperatura Minimalna temperatura za nicanje je 5 şC, a optimalna 20 şC. Može podnijeti blage mrazeve do -4 şC ako ne traju duže. Voda Ne podnosi stagniranje zadržavanje vode. Najisplativnije ju je uzgajati uz navodnjavanje. Tlo Za uzgoj su najprikladnija lakša, pjeskovita tla, bogata humusom, neutralne ili blago kisele reakcije, ali ne niže od pH 6. Na težim tlima može promijeniti svoj karakterističan okus. Agrotehničke mjere u uzgoju postrne repe Plodored Postrna repa ne smije se sijati na isto mjesto najmanje 3 — 4 godine, a u to vrijeme na tome mjestu ne smiju biti ni druge kupusnjače. Obrada tla Za postrni usjev, nakon žetve glavnog usjeva, uz potrebnu gnojidbu, površina se plitko obradi da sačuva što više vlage. Nakon sjetve tlo se ravna. Dio dušika obično se aplicira u prihrani, prije međuredne obrade ili uz međurednu obradu. Njega nasada Uz međurednu obradu prema potrebi se prorjeđuje. Ako je moguće, korisno je navodnjavanje kišenjem poslije sjetve i tijekom srpnja i kolovoza. Sije se preciznom sijačicom. Za 80 — 60 dana zadebljali korijen postigne promjer od 6 — 10 cm, kad je spreman za berbu. Ovisno o pretkulturi, može se sijati od kraja lipnja do sredine srpnja. Berba i skladištenje postrne repe Postrna repa bere se u drugoj polovici listopada ili početkom studenoga prije jačih mrazeva. Vadi se odgovarajućim iskapačima, odreže se lišće i sortira po krupnoći. Očišćena i sortirana postrna repa na tržište se otprema u mrežastim vrećama od sintetskih vlakana po 30 kg po jedinici. Može se dobro čuvati u trapovima i podrumima do 5 mjeseci jer skladištenje u hladnjači, iako je moguće, obično nije ekonomično. Romić; Povrćarstvo; Čakovec, 2002.



Salata od rotkvica recept
Prijatnog je ukusa i crvenkaste boje. Preporučuje se malokrvnim osobama, srčanim bolesnicima, reumatičarima. No toa mozze da napravi pogolema shteta otkolku dobrina. Sadrži: 1,7 g proteina, 18,3 g ugljenih hidrata i 0,4 g masnog i etarskog ulja. Korišćenjem informacija sa našeg sajta smatra se da prihvatate gore navedene uslove. Takođe i jaja, topljeni sir, sladoled, kravlje mleko, tvrdi sirevi, pasterizovano i nepasterizovano mleko, voćni i običan jogurt, puter, margarin. Previse je jaka i djelotvorna u detoksikaciji tako da ne preporucujem u velikim kolicinama jer opasno je da se toksini naglo pokrenu po tijelu i ko zna sta moze biti nekome ko je osjetljiv. Najviše ima kalija, 322 mg u 100 g, u manjoj količini kalcija 33 mg, fosfora 29 mg, natrija 18 mg, željeza 0,8 mg.

[Trosjed hr gay|Ponuda poslova hzz|Trazim muskarca banja luka]






Oznake: crna, repa, zaista, me, izvukla, iz, groznoga, kašlja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.