utorak, 07.11.2006.

UVODNIK

Boris Švel
__________________________________________
Štovani štioče,
"Parsek" zaključuje prilično uspjelu godinu u kojoj je izišlo čak sedam brojeva Tvojeg omiljenog fanzina. No, nominalni ritam izlaženja je i dalje kvartalan, plus sferakonski broj. To znači kako su ove godine objavljena čak dva specijalna broja - jedan posvećen stotoj obljetnici smrti Julesa Vernea, dok je drugi bio zapravo malom zbirkom priča i drugih materijala na engleskom jeziku povodom ovogodišnjeg Worldcona u Glasgowu.
U ovom broju, dragi štioče, naći ćeš prelijepu priču Tereze Rukober, gorku minijaturu Darka Macana, kao i obilje prikaza filmova i hrvatskih SF konvencija koje su obilježile ovogodišnju jesen.
No, primijetit ćeš kako nema bibliografije hrvatskog SF-a. Razlog tome je što treći dio priloga za bibliografiju hrvatske znanstvene fantastike do 1945. godine, što ih sastavlja Živko Prodanović, jednostavno nije još gotov. No, uskoro očekujemo i završetak tog vrijednog pothvata, što ćemo na odgovarajući način prikazati na stranicama "Parseka".
Što se tiče tračeva iz udruge SFera, samo spominjem kako je točna adresa Društva IV. Podbrežje 5 u Zagrebu, na Kajzerici, zvanoj još i Chinatown. Inače je knjižnica skoro privedena svrsi, a ponešto se i radi. U svakom slučaju, grandioznih planova ne manjka.
Toliko za sada, štovani štioče, uživaj, uz želje za sretne praznike!

U Zagrebu, 27. prosinca 2005.

"Parsek" na webu:
http://parsek.sfera.hr/
Kontakt:
parsek(a)sfera.hr



Boris Švel

| 12:35 | PARadoksaj (0) | SEKulaj | #

<< Arhiva >>



Copyright © Parsek - Design touch by: Tri mudraca