ponedjeljak, 06.11.2006.

UVODNIK

Boris Švel
____________________________________________________________

Štovani štioče!

Prvo što ćeš vjerojatno primijetiti, novi "Parsek" se podebljao za trećinu. Razlog tome je jednostavan: obilje materijala koje je počelo pritjecati uredniku. Stoga je povećanje broja stranica postalo nužno, iako sam - preuzimajući "Parsek" prije cca. dvije i pol godine, namjerno koncipirao Tvoj omiljeni fanzin kao neambiciozno glasilo. Naime, mišljenja sam kako su najveći neprijatelji fanzina općenito njihovi urednici, koji se zalete na velikom broju stranica, tiskanjem u tiskari, šarenilom priloga itd., eda bi se nakon par brojeva jednostavno umorili... Fanzin bi tada ušao u zonu sumraka, gdje onda izlazi povremeno. A osnovna pretpostavka za funkcioniranje fanzina - kao i svakog glasila - jest uredna periodičnost.
Riječ-dvije na tu temu možeš pročitati u razgovoru s Hrvojem Prćićem, a u ostalome tu su priča Marija Berečića koja je već bila objavljena na engleskom jeziku u worldconskom broju 82, kao i neizostavni KVČR, reportažu iz Francuske, pregled što je tijekom prošle godine izišlo u SiCG, kao i novi nastavak bibliografije hrvatskog SF-a. Naslovnicu je sačinio Bojan Peršić.

I podsjećam:

Dvanaesta SFerina godišnja zbirka priča ZAGROB (2006.) raspisuje natječaj za domaće neobjavljene horor pripovjetke. Okvirna tema je natprirodna groza i jeza, duljina je barem 10 kartica, a rok za slanje radova je 12. prosinac 2005. godine

Priče i svoje podatke šaljite na adresu:
Darko Vrban (za zbirku)
Siget 20 d
10020 Zagreb

ili na e-mail:
darko.vrban(a)zg.htnet.hr


U Zagrebu, 25. listopada 2005.

"Parsek" na webu:
http://parsek.sfera.hr/
Kontakt:
parsek (a) sfera.hr


B.Švel

| 17:16 | PARadoksaj (0) | SEKulaj | #

<< Arhiva >>



Copyright © Parsek - Design touch by: Tri mudraca