oy! jebo te Blog! ;-)

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Komentari On/Off

info:
If you want your LP/EP/Demo posted or removed from the blog contact the email address :


ALL mediafire links posted before February 2012 are DEAD!





music blogs & forums

antisistema
getrockmusic
HPS
punkoi
tondeuz'n'spike
wdthtc
punk.cat

HALL OF FAME
RS2
musica del a calle RIP
el club del os magios fb
hiphop molotow
rebel sounds
no longer forgotten music
ioriska
vomitando #3
toxicbreed's funhouse
mind disease
blogged/quarteredl
hc_punk_dwnld
gnwp.ru
Oi! ex-ussr cz
kalashnikov
misho.sk
crazee kids



exYou blogs

teenagelobotomies
jebo copyrights
punkrockoi
CleanXCut
i've made you a tape
pula rock city
Urban Decay

stats

free counters

www
social net working!

[facebook]
[twitter]
[forum]


[forum] NEW URL is tapatalk.com/groups/parapunx/



links
trans
translator
google language
RU/EN
ru dekoder
CAT/ENG
dict.cambridge
vokabular
HJP

radio
wfmu.org
radio student

misc
potresi
meteo.hr
wolfram alpha

run jura, run!
gelender.hr
liga dotka

29.03.2005., utorak

ERODE

Image hosted by Photobucket.com
jedan od meni najboljih bendova, koji se ponovo aktiviral Image hosted by Photobucket.com

Nazalost ne postoji ni zvanican ni nezvanican Erode sajt. (opaska : ima erode.it ). U vreme kada je bend postojao internet jos uvek nije imao znacaj kakav ima danas a posle raspada grupe niko od fanova se nije setio da napravi neki nezvanican sajt. Steta!
Na netu kao sto si i sam provalio ima veoma malo informacija o Erode.
Neke sture podatke mozes naci na sajtu Gridalo Forte Records za koju su Erode izdavali.Sajt, ako ukucas Gridalo Forte Records, mozes lako naci preko bilo kog znacajnijeg pretrazivaca.

Erode su nastali 1994.godine kada su tri italijanska redskinsa iz Coma odlucila da osnuju bend.Ubrzo su izdali demo kasetu.Odmah posle toga pevac i basista napusta grupu i umesto njega dolazi Cesare, dotad clan HC benda iz Milana Crash Box. Cesare je iz komunisticke porodice(otac mu je bio ortodoksni komunista i njemu je posvetio prvi i jedini album grupe Erode Thempo che non retorna) i doneo je u grupu taj marksisticko-lenjinisticki stil ili Bolshevik Oi kako ga neki nazivaju i Erode se tako svrstava u tabor takozvanih prosoviet redskinsa koji i danas predvode kao vodeci bend Banda Bassotti a u to vreme su jos uvek aktivni bili i Kortatu.Namerno sam potencirao odrednicu prosoviet redskins jer do pojave Kortatu i Banda Bassotti na redskin sceni su dominirali uglavnom trockisticki bendovi britanske skole kao sto su Red Alert/Red London i Redskins a i za Angelic Upstarts bi se moglo sa pravom reci da nisu bili prosovjetski bend(sudeci po pesmi Solidarity).
Po dolasku Cesarea u bend Erode realizuje svoj prvi EP za GFR Al popolo tradito koji zbog tematike pesama postaje veoma popularan medju italijanskim redskinsima iz SHARP Italia ali i medju mnogim komunistima koji ne pripadaju skin/punk tradiciji.
Posle prvog EP bubnjar(koji je bio i idejni tvorac benda) i gitarista napustaju Erode.Bubnjar se seli u UK i tamo iz samo njemu znanih razloga menja politicku orijentaciju i muzicki pravac,postaje desnicar-neonacista i pocinje da svira u nekom darkerskom fasistickom bendu kome ne znam ime ali je prema informacijama koje sam dobio kopija Death in June. Dakle bubnjar postaje prodana dusa i izdajnik.
Cesare formira novu postavu,odnosno u bend dolaze dva redskinsa iz Coma, bubnjar i gitarista. Cesare kao i ranije peva i svira bas. Erode realizuje 1996.svoj drugi EP Stalingrado i postaje poznat i van granica Italije. EP koji je opet objavljen za GFR biva veoma brzo rasprodat kao i prvi a prosoviet redskinsi iz Italije,Spanije,Portugalije i Kolumbije pocinju Erode da smatraju svojim vodecim bendom na koji su veoma ponosni.U to vreme RASH je vec uveliko uhvatio korene na sceni i Erode otovoreno podrzavaju ovu formaciju bez ikakve zadrske.Iako su ortodoksni komunisticki bend Erode svesni potrebe borbenog i revolucionarnog antifasistickog jedinstva sprovode antisektasku politiku i podrzavaju politiku saradnje sa trockistima i anarhistima kao i sa svim ostalim leftwing i antifa skinsima kao i uopste sa svim militantnim antirasistima.
Svoj prvi i jedini album za GFR Tempo che non retorna Erode realizuju 1997.godine.I ovo izdanje je veoma brzo rasprodato.Erode odrzava veliki broj koncerata u Italiji i postaje jedan od najpopularnijih Oi bendova koji rado slusaju i apoliticni skinsi(delom zbog toga sto je Erode muzicki bio sjajan bend a delom i zbog toga sto i pored ortodoksne komunisticke tematike nisu nikada bili sektaska grupa).
Naredne godine dolazi do sukoba izmedju Cesarea i ostatka benda.Koji su bili razlozi za svadju ne znam ali je sukob bio zestok i sada mi svi iz Italije kod kojih sam se raspitivao za Erode kazu da do pomirenja ne moze doci.Ipak, na sajtu GFR stoji neka stara informacija da su krajem devedesetih bubnjar i gitarista hteli da obnoe grupu ali od toga nije bilo nista.
Cesare je posle toga formirao grupu Oltrecortina(koja je gajila slican ali ipak nesto malo drugaciji muzicki stil blizi punk-rock muzici ali su politicki i dalje ortodoksni crveni bend)koja je imala demo CD(na netu se moze naci jedan intervju se Cesareom iz Oltrecortina perioda pa ko zna italijanski moze da procita).Ovaj materijal iz meni nepoznatih razloga nije nikada realizovan a grupa se ubrzo raspala.Cesare je i dalje aktivan na redskin sceni(peva pratece vokale na novom albumu italijanske grupe iz Koma Atarassiagrop koja izdaje za Mad Butcher Records).
Erode je uticao na mnoge italijanske Oi i HC bendove pa su tako Rebelde obradili pesmu Affankulo.Prisutan je i jak uticaj na bendove van Italije(Opcio K95 su obradili Europa koja se u njihovom izvodjenju zove Catalunya Unida).Svi ortodoksni redskin m-l bendovi, tipa Nucleo Terco (Madrid) se kunu u Erode.
Erode je zaista bio sjajan prosoviet redskin bend koji je muzicki predstavljao mesavinu Oi i HC muzike.U svakom slucaju oni su za mene bend broj jedan pokreta u svakom pogledu.
EUROPA UNITA,EUROPA PROLETARIA
EUROPA UNITA,EUROPA REVOLUTIONARIA!!! Image hosted by Photobucket.com
by drug ERODE73 [maznul kejosovog foruma]


skinite pjesme (dok su josh 'frishke') sa nesluzhbenog "Stalingrado EPa"
Evviva_il_cavaliere.mp3
Figli_di_papa.mp3
affankulo.mp3
Europa.mp3
Pro_patria.mp3
napomena! kad skidate pjesmu, izaberi FREE opciju ;-)


- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

eXTReMe Tracker